تحولات منطقه

گیلان- همزمان با فرا رسیدن روز بهورز، همایش استانی روز بهورز، در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، برگزار شد و طی آن از بهورزان نمونه گیلان، تجلیل شد.

بهورزان نمونه گیلان تقدیر شدند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در آیین بزرگداشت روز بهورز، ضمن تبریک این روز به تلاشگران، حافظان و مراقبان حوزه سلامت ، گفت: آرزومندم که یکایک بهورزان که با انگیزه بالا و با عشق بکار در این حوزه سلامت قدم نهادند، موفق باشند و ما هم بتوانیم قدردان فعالیت های ارزشمند بهورزان در دانشگاه علوم پزشکی گیلان باشیم. دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک با اشاره به پایه گذاری اولین نظام شبکه بهداشت کشور در استان، گفت: ساختار تشکیلاتی و سازمان دهی شده ای که در معاونت بهداشتی به ویژه در حوزه بهورزی و خانه های بهداشت وجود دارد دارای یک سرآمدی در کشور است. در این راستا، روند خدمت رسانی در این حوزه همیشه در یک حد نسبتا" بالا و رضایت بخش و موفقیت آمیز بوده است.

وی با اشاره به بهره مندی خانه های بهداشت روستایی از حضورر بهورز، تصریح کرد: خدماتی که توسط نظام شبکه سلامت و بهورزان انجام می گیرد، قابل مقایسه در شهرها نیست و بسیار اثر بخش است. رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر این که روز به روز دامنه فعالیت های حوزه سلامت در سطح خانه های بهداشت در حال تغییر است، یادآور شد: شاید در طی سال های اخیر حضور پزشکان خانواده در مراکز بهداشتی درمانی و تعامل آنها با مردم مهم ترین مساله ای که اتفاق افتاد. وی هدف از حضور پزشک خانواده را شکل گیری نظام ارجاع برشمرد و گفت:  استقرار این طرح در کشور موفق نبود و حتی ارتباط مناسب نظام ارجاع در سطح یک از خانه بهداشت به مراکز بهداشتی درمانی به درستی شکل نگرفت. اما در حال حاضر خوشبختانه اکثر خانه های بهداشت گیلان مجهز به سیستمی هستند که بتواند ارتباط الکترونیکی داشته باشند.

وی ادامه داد: طبق بررسی های سال ۹۶ حدود ۲۰۰ نقطه کور در پایگاه سلامت و خانه های بهداشت برای اتصال به شبکه الکترونیک سلامت در سطح استان وجود داشت که طی سال جاری این تعداد به ۸۰ مورد رسید که به شدت در حال کاهش است. دکتر یوسف زاده در ادامه پررنگ تر شدن نقش بهورزان برای ارایه خدمات سلامت و گسترش این حوزه را از دیگر برنامه های آتی و ارزشمند دانشگاه علوم پزشکی گیلان ذکر کرد و افزود: بهورزان علاوه بر این که مسوولیت های خطیری در زمینه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر از قبیل مراقبت دیابت، فشار خون و ... دارند، طبق برنامه ریزی های پیش بینی شده میزان مراقبت ها در زمینه های تروما و در حوزه سرطان ها و بحث های توان بخشی در آینده نزدیک به آن اضافه خواهد شد.

وی ادامه داد: استقرار نظام ارجاع و بازخورد آن حایز اهیمت است. در این خصوص، با حضور بهورزان شناسایی بیماری در زمینه های مختلف صورت می گیرد که آموزش های مناسب باید داده شود. با اجرای این برنامه ها روز به روز به سطح دانش بهورزان در خصوص مراقبت سلامت افزوده خواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به این که طی دو ماه اخیر (دوم تیرماه سال جاری) ، دانشگاه علوم پزشکی گیلان سیستم الکترونیکی نظام ارجاع را عملیاتی کرد، اظهار داشت: این برنامه در شهرستان های صومعه سرا و ماسال انجام شد و سپس در شهرستان لنگرود استقرار یافت و به زودی در شهرستان های شفت، فومن، رضوانشهر و انزلی نیز اجرا می شود. وی با اشاره به برنامه کاری دو حوزه بهورزی و بیمارستانی، تحت عنوان سامانه سیب و HIS، و تفاوتی که بین دو سامانه مذکور وجود دارد، تصریح کرد: نظام ارجاع باید بتواند ارتباط مناسب بین این دو سامانه را ایجاد کند. در کشور، استان گلستان توانست، بین سطح یک تا دو نظام ارجاع الکترونیک را شکل بدهد.

وی، ضمن تشریح سطوح یک و دو نظام ارجاع در شهرستان های گیلان، یادآور شد: با راه اندازی نظام ارجاع در سطح سه، استان گیلان اولین استانی خواهد بود که وارد سطح سه می شود. در ابتدا استقرار نظام ارجاع کار مشکلی محسوب می شد، که با همت و توانمندی کارکنان دانشگاه در حوزه های درمان و بهداشت توانستیم موفق عمل کنیم. رییس دانشگاه در ادامه اظهار امیدواری کرد که دانشگاه علوم پزشکی بتواند تا پایان سال جاری اکثر شهرستان های استان را زیر پوشش نظام ارجاع قرار دهد.  وی با اشاره به اجتماعی سازی مقوله سلامت و راه اندازی کانون سلامت محله در گیلان این اقدام مهم را الگو برداری از عملکرد مناسب حوزه بهورزی خواند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.