به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، رهبری کودتای نظامی مصر ضمن مخالفت با خواست "احمد الطیب" شیخ الازهر برای تمدید دوره مسئولیت شیخ "عباس شومان" مرد شماره دو الازهر، او را برکنار کرد؛ اقدامی که از نگاه ناظران به مثابه بحران جدیدی در سلسله بحران های الازهر و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر به شمار می آید.
به عبارت دیگر نهاد ریاست جمهوری مصر تمدید سرپرستی عباس شومان بر الازهر برای بار دوم را رد کرد، این در حالی است که شیخ الازهر پس از پایان مدت سرپرستی وی در سپتامبر ۲۰۱۷به طور رسمی درخواست تمدید مسئولیت او را مطرح کرده بود.
اکنون رد این درخواست موجب شد، شیخ الازهر روز گذشته شومان را به عنوان دبیر کل هیئت علمای عالی رتبه الازهر تعیین کند.
در همین ارتباط پایگاه " التحریر" مصر ضمن اشاره به اختلاف بین نهاد ریاست جمهوری و الازهر در خصوص تمدید دوره مسئولیت شومان اعلام کرد، شیخ الازهر سه شنبه گذشته به طور رسمی پاسخ منفی نهاد ریاست جمهوری با تمدید مجدد سرپرستی شومان بر الازهر برای یک سال دیگر را دریافت کرد و در آن درخواست شده بود شخصیت های دیگری را برای این پست معرفی کند که توان ارتقای الازهر و افکار روشنگرانه را داشته باشد.
این موضع رئیس جمهوری در حالی است که عدلی منصور رئیس جمهور موقت مصر شومان را به درخواست الطیب برای مدت چهار سال به عنوان سرپرست الازهر تعیین کرد و قبل از اینکه این دوره به پایان برسد السیسی آن را در سپتامبر ۲۰۱۷ به درخواست شیخ الازهر یک سال تمدید کرد.
اتهامات علیه شومان
شومان به اتهاماتی نظیر حمایت از تفکرات اخوان المسلمین در داخل الازهر متهم است اما الطیب با تعیین او به عنوان نائب خود مانع از برکناری او شد حال آنکه برکناری او این سوال را مطرح می کند: آیا این وضعیت به معنی اختلاف بین الازهر و نظام حاکم است؟
در شرایطی که "ابراهیم عیسی" روزنامه نگار مصری شومان را خطیب مرسی توصیف کرد دیگران نیز به دلیل مخالفت با کافر دانستن داعش، او را داری افکار داعشی دانستند.
"دندروای الهواری" سردبیر اجرایی روزنامه "الیوم السابع " مصر که به مسئولان حاکمیتی این کشور نزدیک است، در مطلبی با عنوان " تجدید عهد با عباس شومان اشتباه بزرگی در حق الازهر است" عدم تمدید دوره شومان را خواستار شده و در یک مقاله او را به وزنه و عامل موثری در معادله اخوانی کردن الازهر متهم کرد و افزود: ادامه باقی ماندن او در پست با نفوذ در الازهر معمای شگفت آور و بسیار سوال برانگیز است.
وی شومان را به سوء استفاده از جایگاه خود و پست دادن به نزدیکانش متهم کرد.
چه خطراتی شومان را تهدید میکند؟
به هر حال کسانی که اخبار مربوط به شومان را در صفحات اجتماعی پیگیری می کنند، پیش بینی کردند وی بعد از کنار گذاشته شدن از پست خود در الازهر به اتهامات دیگری متهم شود و یا اینکه نام او در فهرست افراد تروریستی قرار بگیرد به ویژه اینکه مسئولان از عملکرد او راضی نیستند.
در همین ارتباط "یاسر محمد" استاد دانشگاه الازهر مصر برکناری شومان و مخالفت با درخواست تمدید دوره مسئولیت او را ابزاری برای اعمال فشار بر شیخ الطیب و واداشتن او به انجام کارهای مشخص و یا تغییر در مشی الازهر دانسته و گفت مسائلی وجود دارد که در روزهای آینده روشن خواهد شد.
اما "اسامه الالفی" معاون سابق سردبیر روزنامه "الاهرام" شومان را از شخصیت های قوی و تاثیرگذار در الازهر دانست که در مسائل دینی کوتاهی نکرده و از آن دسته افرادی نیست که اعمال فشار بر آنان راحت باشد و از سرشناس ترین معاونان احمد الطیب شیخ الازهر به شمار می آید.
تغییر قانون الازهر و برکناری الطیب از احتمال تا واقعیت
به گفته او ، برکناری شومان پیامی به شیخ الازهر است با این مضمون که دولت از سیاست مستقل الازهر راضی نیست و بعید نیست گام بعدی تغییر قانون الازهر باشد تا نظام حاکم بتواند شیخ جدیدی را برای آن انتخاب کند.
از سوی دیگر "مختار عبدالعار" معاون اول سردبیر روزنامه "المساء"، برکناری عباس شومان از سوی السیسی و بر خلاف تمایل شیخ الازهر را بحران جدیدی بین مجموعه بحران های الازهر و نظام حاکم و پیامی به شیخ الازهر برشمرد و آن را نشانه بی احترامی به احمد الطیب دانست و گفت، ادامه تنش تا برکناری الطیب پیش خواهد رفت.
به گفته او، احتمال اینکه "مختار جمعه" وزیر اوقاف جانشین احمد الطیب شود، بسیار زیاد است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما