به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، فواد ایزدی کارشناس روابط بینالمللبا تبیین مفهوم مذاکره، اظهار کرد: مذاکره یک ابزار در سیاست خارجی کشورها است و بعضی اوقات استفاده از این ابزار در راستای منافع ملی و یا به ضرر منافع ملی کشور است.
وی درباره اینکه چه زمانی فرایند مذاکره میتواند به ضرر منافع ملی باشد، گفت: مذاکره زمانی به ضرر منافع کشور است که درخواست مذاکره حامل این پیام برای طرف مذاکرهکننده باشد که به خاطر فشار، ایران پای میز مذاکره آمد اگر این ذهنیت در طرف مقابل ایجاد شود، نتیجه منطقی آن این است که فشار افزایش یابد تا ایران در پای میز مذاکره امتیازهای گستردهتری بدهد. از این جهت مذاکره نه همیشه مثبت است نه منفی.
کارشناس روابط بینالملل با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر ممنوع بودن مذاکره با آمریکا، تصریح کرد: این بحث رهبری با توجه به تجربه برجام بیان شد. زیرا ایشان قبلا فرموده بودند اگر توافق هستهای انجام شود و آمریکاییها به آن پایبند بودند آن وقت در حوزههای دیگر هم میشود مذاکره کرد.
وی افزود: اگر طرف مقابل زیر برجام نمیزد و به آن پایبند بود، قابلیت گفتوگو در حوزههای دیگر وجود داشت اما وقتی دولت آمریکا به این شکل در قبال برجام بدعهدی کرد دیگر مذاکره با این دولت عقلانی نیست و سودی برای کشور ندارد.
ایزدی با اشاره به رفتار غیرقابل اعتماد آمریکاییها، گفت: جمهوری اسلامی هر حرکتی که انجام میدهد تا حد زیادی بستگی به طرف آمریکایی دارد. در شرایط فعلی این تشخیص را دارند که مذاکره سودی ندارد و میتواند ضرر داشته باشد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما