به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، عبدالله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: ۲۵۰۰ تن گردو در خراسان شمالی از ۲۹۰۵ هکتار سطح باغات گردو طی سال جاری برداشت میشود.
یوسفی با اشاره به اینکه 5/6 درصد کل سطح باغات خراسان شمالی به کشت گردو اختصاص دارد، افزود: سطح زیر کشت باغات بارده گردو ۲۵۱۲ هکتار با میانگین عملکرد در واحد سطح ۲ تن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: شهرستان شیروان با سطح کشت ۱۲۸۵ هکتار باغ گردو و برداشت۲۲۳۰ تن گردو رتبه اول شهرستانی را در اختیار دارد و شهرستان مانه و سملقان با ۳/۵ تن، بیشترین عملکرد در واحد سطح و بیشترین میانگین استانی را به خود اختصاص داده است.
یوسفی در ادامه خاطر نشان کرد: سنتی بودن سیستم کشت باغات گردو، برداشت غیراصولی و سنتی این محصول، بالا بودن هزینه برداشت دستی گردو و نیز عدم رقبت خرید ماشین آلات اختصاصی عملیات برداشت از مشکلات احصاء شده باغات گردوی استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: برای رفع مشکلات موجود در زمینه باغات گردو، بکارگیری کارشناسان ناظر و مقیم شهرستانی بمنظور نظارت مستقیم به عملیاتهای کاشت، داشت و برداشت اصولی و انتقال دانش باغبانی به بهره برداران، پیشنهاد تخصیص اعتبار بمنظور عملیات اصلاح باغات سنتی گردو به روش T۰P WORKING (سرشاخه کاری) و استفاده از ارقام و ژنوتیپهای پر محصول و مقاوم به سرما در قالب نیپای گردوی پیوندی در برنامه اقتصاد مقاومتی در دستور کار است.
یوسفی همچنین افزود: عملیاتی شدن سرشاخه کاری ۱۵۰ درخت در ۱۲ نقطه از سطح استان و بهره برداری آموزشی کامل نحوه تعویض تاج درخت، تامین و تخصیص اعتبار و خرید و توزیع انواع نهال گردوی پیوندی ارقام جدید به میزان ۴۳۰۰ اصله در سطح شهرستانها و ترغیب و ایجاد نهالستان تولید نهال گردوی پیوندی در سطح ۲ هکتار با پیش بینی تولید یکصد هزار نهال استاندارد و شناسه دار تا سال ۹۸ از سایر برنامه های در دستور کار این سازمان جهت رفع مشکلات باغات گردو است.
انتهای پیام/
نظر شما