تحولات لبنان و فلسطین

وزیر خارجه سابق آمریکا در مصاحبه‌ای از تصمیم رئیس‌جمهور کشورش برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرد و استفاده از این توافق به عنوان «اهرم فشار» علیه ایران را بهترین راهبردی توصیف کرد که واشنگتن می‌توانسته آن را دنبال کند.

جان کری: باید در برجام می‌ماندیم تا ایران را در مسئله موشکی پاسخگو کنیم

به گزارش گروه بین‌الملل قدس آنلاین، «جان کری»، وزیر خارجه اسبق آمریکا در مصاحبه‌ای بار دیگر از تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) یا توافق هسته‌ای ایران انتقاد کرده است. 

«کری» در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌.‌ان‌.ان» گفته این تصمیم ترامپ بهترین راهکار در قبال ایران و توافق هسته‌ای را «سوزانده» است. از نظر کری، ماندن در توافق «برجام» و همزمان تلاش برای «پاسخگو کردن ایران» در مسائل غیرهسته‌ای سیاستی بوده که واشنگتن بایستی دنبال می‌کرده.

جان کری گفت: «آیا بهترین سیاست برای ایالات متحده این است که از توافقی که ما به ایجاد آن کمک کردیم و به آن پایبندی وجود داشت، خارج شویم؟ فکر می‌کنم [با این کار] بهترین گزینه سوزانده شد- که عبارت بود از ماندن در توافق و استفاده از آن به عنوان اهرم فشار به منظور مجاب کردن اروپایی‌ها، چینی‌ها و روس‌ها برای همکاری با ما جهت پاسخگو کردن ایران در موضوع موشکی، داشتن عملکرد بهتر در یمن و همکاری در مسئله حزب‌الله.»

وی گفت: «بنابراین، ما می‌توانستیم از آن برای رسیدن به نتایج دیگر استفاده کنیم. اما قکر نمی‌کنم خروج از برجام  از آن و عصبانی کردن آن، در راستای منافعمان باشد.»

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هسته‌ای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های هسته‌ای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد. 

ترامپ شامگاه دوشنبه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. تصمیم ترامپ با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی با آن مخالفت کرده‌اند.  

دولت آمریکا بعد از خروج از برجام کارزاری همه‌جانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته و در تلاش است.

منبع: فارس

انتهای پیام/ 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.