تحولات لبنان و فلسطین

شرکت های بزرگ نفتی و کشورهایی نظیر عربستان و کویت با علم به رشد تقاضای فرآورده‌های پتروشیمی طی دهه‌های آینده، در حال سرمایه گذاری برای ساخت اینگونه واحدها هستند.

بزرگ‌ترین پیشران رشد تقاضای نفت در جهان حوزه پتروشیمی خواهد بود

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید: فناوری‌های جدید نظیر گسترش استفاده از خودروهای الکتریکی نمی‌تواند به کاهش تقاضای نفت در بازارهای جهانی منجر شود؛ چراکه حوزه‌های مختلفی وجود دارد که بدون نفت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: وقتی ما درباره تقاضای نفت، بیشینه تقاضای نفت و پویایی بازار صحبت می‌کنیم تمام تمرکز ما بر خودروهاست که این مسئله کاملاً غلط است. بیرول ادامه داد: وقتی ما به ۱۰ تا ۱۵ سال آینده نگاه می‌کنیم، بزرگ‌ترین پیشران رشد تقاضای نفت در جهان حوزه پتروشیمی خواهد بود. 

آژانس بین‌المللی انرژی در آخرین گزارش خود پیش‌بینی کرده است پلاستیک و دیگر تولیدات پتروشیمی رشد تقاضای نفت در بازار جهانی را در سال ۲۰۵۰ ایجاد خواهند کرد و کشورهای در حال توسعه نظیر هند و چین در این مسئله بیشترین رشد را ایجاد خواهند کرد. 

در این گزارش آمده است؛ انتظار می‌رود فرآورده‌های پتروشیمی طی ۱۰ سال آینده ۳۰ درصد از رشد تقاضای نفت در بازار جهانی را به خود اختصاص دهد و تا سال ۲۰۱۵۰ این سهمیه ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

سال گذشته میلادی پلاستیک و تولیدات مرتبط روزانه ۱۲ میلیون بشکه از تقاضای نفت در بازار جهانی را به خود اختصاص می‌داد که معادل ۱۲ درصد کل عرضه نفت به بازار جهانی بود. در عین حال پیش‌بینی می‌شود این رقم به ۱۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۵۰ برسد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی می‌افزاید: شرکت‌های بزرگی مثل اگزون‌مبیلی آمریکا و رویال داچ‌شل هلند در کنار کشورهایی نظیر عربستان سعودی و کویت روی این‌گونه افزایش تقاضا در بازار حساب کرده و در حال سرمایه‌گذاری برای ایجاد واحدهای پتروشیمی هستند.

بیرول می‌گوید: اگرچه برخی اقدامات برای پایدار کردن و استفاده مجدد از تولیدات پتروشیمی می‌تواند به کاهش تقاضای آن منجر شود، اما شکی نداریم هر اتفاقی بیفتد در طول بسیاری از سال‌های آینده محصولات پتروشیمی بزرگ‌ترین ایجادکننده رشد تقاضا در بازار نفت خواهند بود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.