به گزارش گروه اقتصادس قدس آنلاین، عموما، این قضیه کاملا قابل قبول است که دسترسی به اینترنت باید از طریق وای-فای سریعتر از پهنای باند اینترنت موبایل باشد.
بیشتر گوشیهای هوشمند محبوب مانند آیفونها بر اساس همین عقیده، به صورت خودکار به نزدیکترین شبکه وای-فای متصل میشوند اما تحقیقات جدید نشان میدهد که این عقیده در بسیاری از نقاط جهان اشتباه است.
شرکت Open Signal، یک شرکت متخصص در نقشهبرداری پوششاینترنت بیسیم، اینترنت ۸۰ کشور جهان را مورد مطالعه قرار دادند و طی تحقیقات آنها مشخص شد که پهنای باند اینترنت موبایل در ۳۳ کشور جهان سریعتر از وای-فای است.
این لیست دارای ۳۳ کشور، کشورهای در حال توسعه زیاد دیده نمیشوند.
در کشورهایی از جمله استرالیا، لبنان، یونان، میانمار و ایران پهنای باند اینترنت موبایل ۱۰ تا ۱۳ مگابیت در ثانیه سریعتر از اینترنت وای-فای است.
این گزارش به چندین علت درباره سریعتر بودن اینترنت موبایل نسبت به وای-فای اشاره میکند که یکی از این موارد راحت بودن استفاده از اینترنت سلولی نسبت به کابل گذاری برای اینترنت است.
در کشورهایی که پهنای باند موبایل سریعتر است و به صورت گستردهتری در دسترس کاربران است مانند آمریکا، سنگاپور و هنگکنگ هنوزاینترنت وای-فای در سرعت شبکه برتری دارد. در ادامه تصویری را مشاهده میکنید که سرعت اینترنتهای مختلف را در کشورهای جهان نشان میدهد.
در نمودار زیر مشاهده میشود که سرعت دانلود اطلاعات در ایران، توسط وای-فای ۵.۱ مگابیت در ثانیه و توسط اینترنت موبایل ۱۳.۴ مگابیت در ثانیه است. اختلاف ۸.۳ مگابیتی در اینترنتهای ایران عدد قابل توجهی است.
سالها پیش، فرض بر این بود که وای-فای سریعتر بود و تجربه کلی بهتری برای کاربران این نوع اینترنت توجیه شده بود.
اگر کاربران مجبور به فرا رفتن از محدودیتهای ماهانه خود بودند، اکثر برنامههای دیتای سلولی بیشتر برای آنها هزینه داشت و شبکههای ۲G و ۳G به طور چشمگیری آهستهتر از شبکههای LTE بودند که ما امروزه تجربه میکنیم.
همه این بحثها پیش از این درباره اینترنت ایران وجود داشت اما با وارد شدن اینترنت نسل چهارم و LTE به کشور شاهده افزایش چشمگیر سرعت پهنای باند اینترنت موبایل در کشور شدیم.
همین که صحبتها درباره نسل پنجم اینترنت یا ۵G بیشتر میشود، ممکن است زمان این رسیده باشد که تولیدکنندگان تلفن همراه درباره این موضوع فکر کنند. شبکههای ۵G جدید حتی سریعتر از LTE خواهند بود و ممکن است باعث شود که سرعت پهنای باند موبایل در کشورهایی مانند آمریکا هم بهتر از وای-فای باشد.
این گزارش تأکید میکند که دیگر هیچ تضمینی وجود ندارد که وای-فای نسبت به دیتای موبایل برتری داشته باشد. اپراتورها، تولیدکنندگان دستگاههای هوشمند و مصرفکنندگان باید روابطی که با وای-فای و تلفن همراه دارند تغییر دهند تا پیشرفت تجربه در حال حاضر دیتای موبایل و نسل بعدی اینترنت را منعکس کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
نظر شما