به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، سید محمد علوی دبیرکل جامعه حسابداران رسمی در گفتگوی ویژه خبری افزود: این موضوع را به همه مراجع قانونی منعکس کردیم اما پاسخی دریافت نکردیم.
وی به برخی از سازوکارهای مبارزه با فساد و پیشگیری از آن اشاره و اضافه کرد: اکنون ما فقط با مفسد مبارزه می کنیم در حالی که مفسدان در حال تکثیر هستند و باید با فساد مبارزه کرد .
علوی با اشاره به اینکه در زمینه شفافیت مالی قوانین زیادی داریم، گفت: متاسفانه کسی به این قوانین توجه نمی کند و قانون ها را بد می نویسیم و ضمانت اجرای لازم را هم ندارند.
دبیرکل جامعه حسابداران رسمی ایران با بیان اینکه باید قانون های مبارزه با فساد و پولشویی داشته باشیم، تاکید کرد: قوانین باید مستحکم باشند و ضمانت اجرایی داشته باشند.
علوی با اشاره به تصویب آیین نامه افزایش راهکارهای تقویت حسابرسی و ضمانت اجرایی حسابرسی مصوب هیئت وزیران در اردیبهشت سال ۱۳۸۸ گفت: در این آیین نامه قید شده است که هر گونه تخصیص ارز و تسهیلات ریالی باید صورت های مالی حسابرسی شده داشته باشند.
وی با بیان اینکه گزارش حسابرسان در کشورمان قدرت بازدارندگی ندارد، افزود: ما تخلفات را کشف و اعلام می کنیم اما با آن برخورد نمی شود .
دبیرکل جامعه حسابداران رسمی ایران گفت: سیستم و سامانه های ما جزیره ای است و دستگاه ها، اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک نمی گذارند و با این روش به نتیجه نمی رسیم.
علوی افزود: در کشور ما حدود ۶۵۰ هزار شخصیت حقوقی داریم که از دیدگاه مرجع ثبت شرکت ها، فعال هستند اما سازمان مالیاتی اظهار می کند حدود ۳۰۰ هزار اظهار نامه مالیاتی دریافت می کند.
وی ادامه داد: از این تعداد حدود ۵ درصد آن یعنی حدود ۱۵ هزار شرکت را حسابرسی می کنیم که شاخص فوق العاده پایینی برای شفافیت و پاسخگویی است.
علوی گفت: مبارزه با فساد نباید دست آویز تسویه حساب های سیاسی قرار گیرد زیرا در این صورت مبارزه به حاشیه رانده می شود.
وی در ابتدای سخنان خود با تبریک روز حسابداری و روز دانشجو گفت: بیش از ۱۰ درصد دانشجویان کشور یعنی بیش از ۵۰۰ هزار نفر، دانشجوی رشته حسابداری هستند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما