به گزارش قدس آنلاین ، سعید اسدی روز سه شنبه افزود: مواد اولیه تولید فریم عینک و عدسی آن وارداتی است و تنها چند کارخانه در کشور به صورت محدود برای عینکهای خاص عدسی تولید می کنند.
وی ادامه داد: تولید فریم عینک با استانداردهای معمول نیاز به مواد اولیه ای دارد که باید از خارج تامین شوند اما دولت هیچ ارزی اعم از 4200 تومانی یا نیمایی به آن اختصاص نداده است.
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان عینک مشهد گفت: از ابتدای امسال تاکنون واردات مواد اولیه برای تولید فریم عینک بسیار کاهش یافته زیرا با ارز آزاد خریداری می شود و اگر هم دولت واردات برای عینک را تسهیل کند شرکتهای وارداتی اعلام کرده اند با هزینه های بالای حقوق گمرکی و حمل، واردات دیگر توجیه اقتصادی ندارد.
وی در ادامه همچنین اظهارداشت: 90 درصد فریمهای عینکهای طبی یا عینکهای دودی که در خرازیها یا فروشگاه ها به فروش می رسد غیراستاندارد است. عینکهای افتابی که 'یو.وی' دارند به زعم مردم از استانداردهای لازم برخوردار است در حالی که داشتن 'یو.ی' یک معیار از چندین معیار برای استاندارد بودن عینک است.
اسدی افزود: فریمهای عینک طبی نیز که در خرازیها به فروش می رسند مربوط به کشور چین و کیفیت بسیار پایینی دارد. برخی از فریمها با قیمت 190 هزار ریال به فروش می رسند که چنین قیمتی برای عینک با هیچ معیاری قابل باور نیست.
وی ادامه داد: با توجه به هزینه های تمام شده تولید عینک و تورم، قیمت انواع فریم عینک امسال 30 درصد افزایش یافته و به همان نسبت توان مردم برای خرید کم شده و به سمت فریمهای فاقد کیفیت گرایش یافته اند.
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان عینک مشهد گفت: عینک سازی شغل گرانی است و نیاز به سرمایه زیادی دارد لذا در شرایط رکود فعلی، کمبود عینک و افزایش هزینه ها ادامه عینک سازی یا عینک فروشی برای برخی توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
وی افزود: هرچند صاحبان عینک فروشی یا عینک سازیهای قدیمی مشهد هنوز شغل خود را حفظ کرده اند اما احتمال اینکه عینک سازان یا عینک فروشان دیگر به دلیل کسادی بازار پروانه کسب خود را ابطال کنند زیاد است.
رئیس اتحادیه عینک سازان و عینک فروشان مشهد تعداد اعضای زیر پوشش این اتحادیه را 330 واحد صنفی ذکر کرد.
منبع : ایرنا
نظر شما