تحولات لبنان و فلسطین

کمبود،کاهش مراکز عرضه، نامشخص بودن زمان و میزان توزیع، صف‌های طولانی و عدم اشراف جهاد کشاورزی بر عملکرد شبکه و عوامل توزیع، واقعیات امروز بازار گوشت و مرغ کشور است. همراه شدن دادستانی با گشت تعزیرات، جهاد کشاورزی و وزارت صمت این نکته را بر ملا کرد.

 آیا جهاد کشاورزی از  واقعیت بازار گوشت اطلاعات دقیق ندارد؟

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، عصر روز گذشته دومین گشت مشترک مقابله با گرانفروشی دادستانی، تعزیرات جهاد کشاورزی و وزارت صمت برای بازرسی از شبکه عرضه و توزیع گوشت، مرغ و تخم مرغ با حضور سرپرست دادسرای ناحیه ۱۱ ولی‌عصر برگزار و طی آن به تعدادی از مراکز توزیع عمده گوشت و مرغ سرکشی شد.

بارزترین مسئله‌ای که در بازدید از این مراکز خودنمایی می‌کرد «تقاضای بالا و عرضه کم گوشت» بود. روز گذشته در میدان تره‌بار بهارلو واقع در چهارراه لشکر ۸۰ کیلو گوشت گوسفندی وارداتی توزیع شد، در حالی که صفی طولانی تشکیل شده بود و اغلب مردم اظهار می‌داشتند که غالبا گوشت زود تمام می‌شود و موفق به تهیه آن نمی‌شوند.

در فروشگاه رفاه خیابان جمهوری هم که گوشت وارداتی به صورت بسته‌بندی عرضه می‌شود، روزانه بیش از ۲۰ تا ۲۵ بسته گوشت عرضه نمی‌شود. مسئولان این فروشگاه با ارائه لیست سفارشات خود اظهار می‌داشتند که ما از هر آیتم گوشت قرمز ۵۰ تا ۱۰۰ بسته سفارش می‌دهیم اما نهایتا ۲۰ تا ۳۰ درصد سفارش تحویل ما می‌شود. تصویر فاکتورهای زیر نیز مؤید این موضوع است.

عدم هماهنگی ارکان گشت مشترک راجع به مراکز هدف بازرسی و همچنین عدم ارائه اطلاعات مراکز توزیع اعم از زمان، مکان و میزان توزیع از سوی جهاد کشاورزی،کار نظارت و بازرسی را مختل کرده  بود به طوری که به فروشگاه‌های خصوصی زنجیره‌ای هم مراجعه شد اما تعداد گوشت دریافتی آنها به قدری اندک بود که اصلا ارزش بازرسی نداشت (۶ بسته گوشت چرخ‌کرده).

اما نکته دیگری که در گشت دیروز عیان شد این بود که «تخلف گرانفروشی در مراکز عمده توزیع گوشت وارداتی نزدیک به صفر است» اما شاهد انواع دیگری از تخلفات از جمله عدم عرضه کالا هستیم. مثلا روز گذشته از سردخانه میدان تره‌بار تعداد کمی گوشت گوسفند و سه سبد مرغ کشف شد که عرضه نشده بود و مسئول غرفه اظهار می‌داشت که گوشت‌ها را پرسنل برای منازل خود کنار گذاشته‌اند تا ببرند. هرچند که مقدار گوشت کشف شده اندک بود اما شما تصور کنید اگر هر روز این کار به بهانه مصرف شخصی پرسنل انجام شود و هر یک از پرسنل میدان تره‌بار ۲ کیلو گوشت برای خودش یا اقوامش کنار بگذارد از بار ۸۰ کیلویی آن بازار برای مردم چه باقی خواهد ماند و مردم در صف مانده دچار چه مشکلاتی خواهند شد.

طی گشت با تماس تلفنی که با توسلی مسئول شبکه سراسری توزیع گوشت کشور بر قرار شد، موضوع مشخص نبودن مکان، زمان و میزان گوشت توزیعی در مراکز و همچنین کمبود گوشت از وی سوال شد که نامبرده در پاسخ گفت: میزان واردات گوشت کاهش یافته و ما هم مراکز توزیع را کاهش و اولویت را به مراکز مهم‌تری مثل بازارهای تره‌بار داده‌ایم. علت نامشخص بودن زمان توزیع هم، تاریخ انقضای ۳ روزه گوشت‌هاست که از طرف سازمان دامپزشکی مشخص شده و به جهت رعایت این تاریخ زمان توزیع پس از واردات متغیر می‌شود.

توسلی همچنین از لزوم توزیع روزانه ۱۲۶ تن گوشت در تهران خبر داد و با اشاره به اینکه این میزان الان به زیر ۱۰۰ تن کاهش یافته است، گفت: طی روزهای آینده واردات گوشت افزایش خواهد یافت.

نکته‌ای هم که تاکنون شنیده نشده بود و در این گشت رؤیت کردیم اختلاف قیمت بین گوشت‌های وارداتی است و گوشت گرم گوسفند استرالیایی نسبت به گوشت ارمنستانی، مغولستانی و قرقیزستانی گران‌تر عرضه می‌شود.

در نهایت معاون دادستان حاضر در ا ین گشت، معتقد بود که عدم وجود اطلاعات کافی شبکه توزیع فلسفه این گشت‌ها را زیر سوال خواهد برد و از تأثیر آنها خواهد کاست.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.