به گزارش قدس آنلاین ؛ دبیر علمی همایش 'پیگیری تفاهمنامه ها تا عقد قرارداد و صنعتی شدن آنها، تدوین سند ملی نظام مدیریت خوردگی و ایجاد مرکز ملی پژوهش مدیریت در مهندسی و علم خوردگی' را از اهداف این نشست علمی برشمرد.
علی داوودی افزود: استفاده از الگوی 'نوآوری باز' در پاسخگویی به نیازمندیهای فناورانه صنایع، شبکه سازی متخصصان، نوآوران و نخبگان، کمک به توسعه دانش بنیان واحدهای صنعتی، کاهش هزینه های تحقیق و توسعه و پاسخگویی به نیازهای واحدهای صنعتی و همچنین تسهیل ارتباط صنعت با پژوهشگران، نخبگان و نوآوران از دیگر اهداف این همایش علمی تخصصی هستند.
وی همچنین 'حفاظت کاتدی، بازدارندههای خوردگی، انتخاب مواد، پوشش و رنگ، خوردگی دمای بالا و اکسیداسیون و هوشمندسازی سامانه های کنترل خوردگی' را محورهای همایش رفع چالشهای فناورانه در حوزه مهندسی خوردگی برشمرد.
دبیر علمی همایش رفع چالشهای فناورانه در حوزه مهندسی خوردگی در ادامه داد، حوادث ناشی از پدیده خوردگی را در ابزارها و ادوات فلزی مورد استفاده در صنایع مختلف همچون گاز، پتروشیمی و دیگر صنایع موجب خسارات و تلفات ذکر و بیان کرد: به همین خاطر خوردگی چالشی است که می تواند فرصت نیز ایجاد کند به شرط آنکه برای مقابله با آن اقدام عملی صورت و نه صرفا تحقیق و پژوهش صورت گیرد.
وی افزود: بر همین مبنا خروجی و صنعتی سازی مقالات و برنامه های همایش اهمیت زیادی دارد تا بر این اساس تعامل سازنده بین دانشگاه، دولت، صنعت و دست اندرکاران فناوری در این عرصه ایجاد شود.
رئیس همایش نیز 'پنل مدیریت خوردگی، نمایشگاه جانبی در قالب فن بازار تخصصی مهندسی خوردگی و نشستهای جانبی علمی فناورانه با حضور خبرگان صنعت و اساتید دانشگاه' را از برنامه های جنبی این همایش تخصصی اعلام و بیان کرد: در این چارچوب علاوه بر تبیین موضوع و احصاء چالشهای فناورانه صنایع کشور، ظرفیتها و پاسخگویی به چالشهای پدیده خوردگی بررسی می شوند تا خسارات ناشی از این پدیده به اقتصاد کشور کاهش یابد.
دکتر امیر ملک زاده افزود: همایش رفع چالشهای فناورانه در حوزه مهندسی خوردگی همچنین فرصتی مناسب را فراروی صاحبان صنعت قرار می دهد و امکان تجاری سازی نوآوریها و راه حلهای فناورانه را برای شرکتهای فناور، دانش بنیان، اساتید، محققان و دانشجویان فراهم می کند.
پدیده خوردگی 'واکنش شیمیایی یا الکتروشیمیایی بین یک ماده(معمولا فلز) و محیط اطراف آن است که به تغییر خواص ماده منجر می شود. این پدیده در همه مواد شامل فلزات، سرامیکها، پلیمرها و کامپوزیتها رخ می دهد اما وقوع آن در فلزات بسیار شایع و فراگیر است.
منبع : ایرنا
نظر شما