به گزارش قدس آنلاین، این روزها اخبار زیادی مبنی بر مشکلات موجود در بازار به ویژه در حوزه قیمتها در آستانه نوروز ۹۸ شنیده میشود و در این بین برخی از مردم از نبود نظارت بر ساز و کارهای توزیع اجناس گلایهمند هستند.
بالا بودن قیمت تمام اقلام از جمله گوشت، مرغ، شکر و آجیل و صفهای طولانی که برای آنها تشکیل میشود نارضایتی مردم را افزایش داده است مهمترین مجموعهای که در حوزه تأمین و توزیع کالا و نظارت بر بازار شب عید مسئولیت داشته؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمانهای تابعه آن در استانها هستند در همین خصوص راضیه علیرضایی رئیس این سازمان در خراسان رضوی ضمن انتقال گلایه مردم از وضعیت بازار در مورد وضعیت تنظیم بازار کالاهای اساسی اظهار داشت: این مسئله را قبول داریم که در برخی از کالاهای اساسی مشکلاتی برای مردم به وجود آمده اما تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت انجام میدهیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از علل به وجود آمدن گرانی کاهش عرضه محصولات است، خاطرنشان کرد: در همین راستا سعی بر این داشتهایم که به صورت وارداتی، محصولات را به بازار عرضه کنیم؛ یکی از این کالاها گوشت قرمز است که طبق برنامهریزیهای انجام شده از ابتدای شروع طرح تنظیم بازار تا انتهای آن مجموعا هزار تن گوشت در خراسان رضوی توزیع میشود.
علیرضایی افزود: البته برخی از مشکلات در حوزه واردات نیز وجود دارد که مربوط به اختلاف نرخ ارز است؛ هم اکنون برای واردات دام سبک از کشورهای دیگر مانند افغانستان دلار ۴۲۰۰ تومانی به افراد داده شده و این انتظار را داریم که گوشت در بازار حدود کیلویی ۴۰ هزار تومان تمام شود اما برخی از افراد فعال در این حوزه نرخ گوشت را با ارز نیمایی و یا آزاد حساب کرده و وارد بازار میکنند که خود به خود قیمت را افزایش میدهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: همچنین باید این را در نظر داشت که استان خراسان رضوی یکی از تولیدکنندگان گوشت قرمز در کشور است و به همین علت نباید کمبود عرضه وجود داشته باشد و برای رفع مشکلات موجود در بازار نیاز است که دامداران دام خود را کشتار کرده و در به بازار عرضه کنند.
علیرضایی تصریح کرد: در استان خراسان رضوی سعی بر این شده که با افزایش دادن سهمیههای دولتی برای استان نیز به تعادل بازار کمک شود به این معنی که تلاش بر این است که سهمیه این استان را از کالاهایی مانند شکر، گندم و سایر مواردی از این دست افزایش دهیم تا باز هم بتوانیم عرضه به اندازه نیاز داشته باشیم.
وی ادامه داد: در مورد اتحادیهها و یا کارخانههایی که مواد اولیه آنها کالاهای اساسی مانند شکر است سعی بر این شده که به میزان مورد نیاز آنها با قیمت دولتی در اختیارشان قرار بگیرد تا برای تأمین مصرف بازار مشکلی نداشته باشند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: به عنوان مثال به اندازه اعلام شده توسط تشکل صنفی مربوط به قنادیها و سایر مشاغلی که مواد اولیه آنها شکر است این محصول در اختیار آنها با قیمت مناسب قرار داده شده است.
علیرضایی تأکید کرد: به همین علت اگر قنادیها و یا سایر اصناف مانند این اقدام به گرانفروشی به بهانه بالا رفتن قیمت شکر داشته باشند در واقع تخلف انجام دادهاند و با آنها برخورد میشود.
وی تنظیم بازار را هدف اصلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این روزها دانست و تصریح کرد: از چند روش مختلف سعی بر این داریم که از التهاب بازار بکاهیم تا مردم بتوانند نوروز بهتری داشته باشند یکی از این روشها هم برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالا و جشنوارههای فروش بوده تا مردم بتوانند مایحتاج خود را برای شب عید تأمین کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: ما نیز از التهابات اقتصادی اطلاع داشته و میدانیم که این مسئله مشکلاتی را در معیشت مردم به وجود آورده اما تمام تلاش خود را داریم که وضعیت را بهبود دهیم و باور ما این است که مشکلاتی که هم اکنون در قیمت کالاهای اساسی وجود دارد به زودی برطرف میشوند.
علیرضایی تصریح کرد: با در نظر گرفتن جمیع اقدامات انجام شده برای بهبود وضعیت بازار میتوان این خبر خوش را در آستانه نوروز ۹۸ به مردم داد که وضعیت بهبود پیدا کرده با توزیع گسترده اقلام اساسی قیمت در بازار به سمت ثبات پیش میرود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا از دیدگاه خود شما این اقدامات انجام شده تا کنون اثر مثبتی بر روی بازار داشته است، تأکید کرد: قطعا مشکلات همچنان وجود دارد اما نمیتوان این را که اقدامات آثار مثبتی هم داشته در نظر نگرفت؛ به هر حال مجموعهای از کارشناسان طرحهای مربوط به این بخش را برنامهریزی کرده و در کمترین حالت این است که ما شاهد کمبود مایحتاج مردم در بازار نیستیم و ادامه این فعالیتها میتواند آثار مثبت آن را افزایش دهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: همین که در چند جهت برای بهبود وضعیت تلاش میشود میتواند آثار اقدامات را مضاعف کند؛ به عنوان مثال همین که تلاش داریم سهمیه استان خراسان رضوی را در توزیع کالاهای اساسی افزایش دهیم به این معنی است که بازار به سمت تعادل بیشتری میرود اما در این بین نیاز به همکاری مردم و اصناف نیز داریم.
علیرضایی ادامه داد: تمام برنامههایی که برای اطلاع رسانی اقدامات انجام میشود نیز میتواند در تعدیل التهاب بازار کمک دهنده باشد و میتوان از رسانههای جمعی نیز در این بخش استفاده کرد تا اضطراب مردم کاهش پیدا کند.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما