تحولات منطقه

شهردار مشهد گفت: مدیریت شهری به دنبال افزایش حس تعلق شهروندان به شهر مشهد هستیم.

به دنبال افزایش حس تعلق شهروندان به شهریم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
 
به گزارش قدس آنلاین ، محمدرضا کلایی در همایش بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار که امروز در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات جدی که با آن مواجه هستیم، ایجاد حس تعلق مکان برای مردم در شهر مشهد است که مسئله مهمی است.
وی ادامه داد: این مسئله برای ما مهم است چراکه ما دوست‌داشتن شهر مشهد را در دستورکار خود قرار داده‌ایم. خودمان مشهد را دوست داریم و دلمان می‌خواهد مردمی که در مشهد ساکن‌اند و مردمی که به مشهد سفر می‌کنند مشهد برایشان یک شهر دوست‌داشتنی باشد و دوست‌داشتن مشهد را کلید رشد، ارتقاء و توسعه آن می‌دانیم.
کلایی تصریح کرد: وظیفه ما هم به عنوان مدیریت شهری این است که از هر گامی که در جهت دوست‌داشتنی‌تر شدن مشهد برداشته می‌شود حمایت کنیم. برای این مسئله یکی از مهم‌ترین گام‌ها ایجاد یک رابطه قوی انسانی بین فضاهای موجود در شهر و آدم‌ها برقرار کنم و مردم ارتباط قوی‌تری با فضا داشته باشند تا حس تعلق به شهر برای آن‌ها ایجاد شود.
وی با بیان این‌که «معماران در مسیر دوست‌داشتنی‌ترشدن مشهد نقش جدی دارند»، خاطرنشان کرد: ما به شدت به اندیشه معماری محتاجیم با این هدف که حس تعلق مردم به شهر را بیش‌تر کنیم. البته شهر مشهد از این ظرفیت برخوردار است که چنین حس تعلقی بتواند با هنر معمارانه در آن شکل بگیرد.
شهردار مشهد با اشاره به وجود پیشینه معماری و معماران در مشهد، عنوان کرد: با این وجود اگر منصف باشیم واقعیت این است که در دوره معاصر نتوانسیم چندان تولید و عرضه و یادگاری که هنر معمارانه در سطح عالی در آن متجلی شده باشد داشته باشیم. 
وی با طرح این پرسش که چگونه می‌توانیم بناهای واجد ارزش و به واسطه آن حس تعلق به شهر در میان شهروندان را افزایش دهیم، گفت: این موضوع راه‌حل‌های فنی دارد که بخش زیاد آن از معماران انتظار می‌رود، اما ایجاد این رابطه انسانی و درک فضا طبیعتاً بایستی در رویکردهای علمی این حوزه متجلی باشد.
کلایی با اشاره به لزوم خریداری محصولات عرضه شده توسط معماران در سطح مدیریت شهری به منظور گسترش این دانش، بیان کرد: بر این اساس انتظار و درخواست من به عنوان شهردار مشهد از حوزه‌های مرتبط با معماری این است که این پیام و تقاضای ما را جدی بگیرند که محصولاتی که ارائه می‌دهند مبتنی بر رویکردی باشد که در پایان ارتقا معماری را در مشهد به دنبال داشته باشد. این مسئله آن‌قدر مهم است که آن را تبدیل به پویشی برای «ارتقای معماری در شهر مشهد» کنیم که معماری در بناهایی که به صورت عمومی توسط شهروندان ساخته می‌شود و همچنین بناهای ماندگاری که هویت شهر مشهد به آن گره خورده ارتقا پیدا کند. 
وی افزود: از سوی دیگر سیما و منظر شهری مشهد نیازمند یک نگاه جدی هنری و معماری است. نمی‌توان پذیرفت که خیابان طبرسی مشهد که قدمت بسیار طولانی دارد و کسب‌وکار در آن رونق دارد، چیزی جز اختشاش و خشونت و عصبیت را در آن نبیند و این پذیرفته شده نیست.
شهردار مشهد با اشاره به لزوم همکاری بیش‌تر میان معماران با مدیریت شهری به منظور ارتقای معماری در مشهد، گفت: باید این پیام به معماران برسد که برای ایجاد حس تعلق بیش‌تر بین شهروندان و مسافران با فضاهای شهری ما خریدار آثار معمارانه هستیم.
وی همچنین در خصوص فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با عمران و معماری و ایجاد بازار کار برای این افراد، تصریح کرد: معتقدم اگر ما نتوانیم بازار کاری برای این افراد ایجاد کنیم اشکال از ما و بزرگان این حوزه معماری و اثرگذاران این کسب و کار است. 
کلایی خاطرنشان کرد: بدیهی است این باراز تجارت سودآوری برای ما خواهد بود اگر ما بتوانیم کیفیت ساختمان را در شهر مشهد بالا ببریم و کیفیت شهر مشهد را در این خصوص ارتقا بخشیم و این بهبود برند بتواند سرمایه بیش‌تری را نصیب شهر مشهد کرده و تعلق خاطری را برای شهر مشهد بیاود و زائران بیش‌تری را جذب کند و این در چرخه اقتصاد مشهد سرمایه‌گذاری سودآوری خواهد بود.
وی اضافه کرد: با این نگاه تعداد بالای فارغ‌التحصیلان و معماران را یک فرصت می‌دانم. امیدوارم با این روند شاهد آثار بهتری در مشهد باشیم و زمینه را برای این‌که معماران بتوانند با توانمندی‌های خود آینده بهتری را برای شهر مشهد به ارمغان بیاورند.
ایسنا
انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.