تحولات منطقه

گیلان- استاندار گیلان گفت: اگر موانع تردد بین استان های مرزی با کشورهای همجوار کاهش پیدا کند قطعاً شاهد گسترش روابط خواهیم بود.

گسترش روابط تجاری با کشورهای همجوار گیلان در گرو رفع موانع تردد
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان ، مصطفی سالاری در جلسه کارگروه‌های اقتصاد مقاومتی و تسهیل و رفع موانـع تولیـد با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور با اشاره به اینکه کشاورزی، گردشگری و تجارت ۳ محور اصلی توسعه استان گیلان محسوب می‌شود، افزود: در شرایط کنونی با توجه به تمایل کشورهای همجوار با گیلان برای توسعه روابط بین‌المللی با کمترین محدودیت ها مواجه هستیم.

وی  با بیان اینکه از تسهیلات تبصره ماده ۱۸ می‌توانیم استفاده بهتری داشته باشیم، افزود: باید تلاش شود از ظرفیت های موجود در این نوع از تسهیلات به عنوان محرک در بخش رونق تولید استفاده کنیم.

وی به ابلاغ اعتبار تسهیلات اشتغال روستایی و عدم تخصیص آن اشاره و خاطرنشان کرد: در صورت تحقق این تسهیلات در ماه جاری باتوجه به آمادگی دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل امکان جذب کامل وجود دارد.

وی گفت: انواع تسهیلات دیگر موجود نیز می‌تواند در جهت توسعه مزیت‌های استانی بهره‌گیری شود.

استاندار گیلان خواستار تسهیل در ماموریت های مسئولان استان های مرزی با کشورهای همجوار شد و افزود: اگر موانع تردد بین استان های مرزی کاهش پیدا کند قطعاً شاهد گسترش روابط خواهیم بود.

وی به وجود توازن میان منابع و مصارف بانکی استان اشاره و خاطرنشان کرد: میزان منابع موجود در بخش تسهیلات بانکی در فروردین امسال ۲ هزار ۶۸۴ میلیارد تومان و میزان مصارف ۲ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان بود.

سالاری به وجود مشکلات مختلف در برخی واحدهای بزرگ تولیدی اشاره کرد و گفت: در خصوص شرکت‌هایی همچون چوکا، چوب اسالم و فومنات که به صورت نیمه دولتی هستند برای سرمایه‌گذاری جدید با مشکلاتی مواجه هستند.

وی به بهبود وضعیت شرکت چوکا در سال جاری اشاره کرد و گفت: از فرصت ایجاد شده برای بازار کاغذ باید برای بهبود شرایط شرکت چوکا استفاده کنیم.

نماینده عالی دولت در گیلان به وجود مشکلات در روند خصوصی سازی شرکت ایران پوپلین و وجود پرونده قضایی در مرکز اشاره و اظهار کرد: برخی واحدهای بزرگ تولیدی شرایط پیچیده‌ای دارند و برخی نیز روبه بهبود هستند.

وی با اشاره به اینکه در بخش خصوصی سازی واحدهای تولیدی استان گیلان مشکلات جدی دارند افزود: با روش خرید زمین‌های کشاورزی و تلاش برای تغییر کاربری آن جدا مخالف هستیم.

استاندار گیلان به ارائه گزارشی درخصوص تغییر کاربری واحدهای تولیدی در گیلان به رییس‌جمهور اشاره و گفت: روحانی دستور تهیه طرحی برای ارائه به دولت مبنی بر جلوگیری از واگذاری مالکیت زمین در مسیر خصوصی سازی را صادر کردند تا صرفاً از مزیت شرکت‌ها و تولید آن استفاده شود.

وی به رشد ۲۰ درصدی میزان تولید ابریشم اشاره کرد و گفت: شرایط ارزی و افزایش تعرفه واردات به رونق تولید ابریشم کمک کرد.

سالاری با اشاره به افزایش ۲ برابری قیمت برنج نسبت به سال گذشته گفت: این افزایش قیمت زمانی صورت گرفت که منافع آن به کشاورزان نرسید که درخصوص حفظ این قیمت در فصل برداشت و کنترل تعرفه واردات در فصول پس از برداشت با معاون اول رئیس‌جمهور مذاکره و مکاتبه شده است.

وی به تعیین قیمت تضمینی و مصوب خرید برگ سبز چای که بخشی را دولت بلاعوض پرداخت می کند اشاره کرد و اظهار داشت: باتوجه به اینکه درحال حاضر قیمت چای خشک بیش از ۲ برابر رشد داشته است اما خرید برگ سبز رشد ۲۰ درصدی دارد چایکاران منافع زیادی نمی برند.

 سالاری افزود:  حاصل تصمیم مجمع مشترک توسعه اقتصادی استان، افزایش منافع و میزان رضایتمندی چایکاران بوده است.

نماینده عالی دولت در گیلان به تشکیل جلسات تدوین شیوه نامه های ساماندهی آب بندان ها و رودخانه‌های استان با حضور دستگاه های اجرایی، قضایی و نظارتی اشاره کرد و افزود: در این جلسات پیش‌نویس ها به صورت فنی و دقیق بررسی می‌شود تا شاهد اشتغالزایی و ایجاد درآمد برای مردم باشیم.

وی لایروبی آب بندان ها را در جهت ذخیره‌سازی آب کشاورزی و رونق فعالیت‌های اقتصادی عنوان کرد و افزود: ذخیره‌سازی آب ۶۷۰ آب‌بندان‌ از تعداد ۲ هزار آب‌بندان‌ شناسایی شده معادل ذخیره آب سدهای شفارود و پلرود با بیش از ۲ هزار میلیارد تومان هزینه است.

وی تعدادی از طرح‌ها همچون احیاء آب‌بندان را مختص استان گیلان دانست و گفت: فرمانداران در لایروبی و ساماندهی آب‌بندان‌ها و رودخانه‌ها و تسریع در استفاده از ظرفیت اقتصادی آن اهتمام ویژه داشته باشند.

استاندار گیلان بر ضرورت عملیاتی تر شدن طرح گیل پارک‌ها نیز تأکید و تصریح کرد: در حوزه بوم گردی انتظار این است تا باتوجه به ابلاغ تسهیلات روستایی با جدیت از این فرصت بهره‌برداری شود.

  وی خواستار بهره‌گیری از ظرفیت دهکده‌های جنگلی و استفاده از سازه‌های چوبی در بخش مصب رودخانه‌ها نیز شد.

نماینده عالی دولت در گیلان به فعال بودن منطقه ویژه اقتصادی آستارا و تجهیز توسط اپراتور بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: عملکرد بندر آستارا می‌تواند با وجود این اپراتور تقویت شود.

وی با اشاره به ارسال درخواست الحاق منطقه ویژه اقتصادی آستارا به پایانه ریلی افزود: باتوجه به وضعیت مطلوب مبادلات تجاری در مرز آستارا این الحاق می‌تواند باعث بهبود شرایط شود.

سالاری با اشاره به معرفی مجری در منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان و انجام روند تعیین مشاور گفت: این منطقه اقتصادی در حوزه گردشگری و کشاورزی فعالیت خواهد داشت و در خصـوص منطقه چاف و چمخاله در مسیر تعیین سازمان مسئول هستیم.

وی بر لزوم آزادسازی سواحل دریا تاکید و خاطرنشان کرد:  بخش عمده این تصرفات در حوزه‌های عمومی همچون دانشگاه ها است که آزادسازی آن در رونق اقتصادی و ظرفیت شغلی موثر است.

نماینده عالی دولت در گیلان به وجود دغدغه مندی دولت درخصوص مسائل زیست‌محیطی گیلان اشاره کرد و گفت: در بازدیدی که به همراه رییس سازمان محیط زیست کشور و جمعی از مسوولین استانی و دانشگاه هفته گذشته از تالاب انزلی صورت گرفت با دکتر کلانتری توافق کردیم که دانشگاه گیلان مستمرا بر پروژه دد حال اجرا در تالاب نظارت داشته باشد.

وی با بیان اینکه هر مسئولی در هر سطوحی تمایل به بازدید از تالاب داشته باشد می‌تواند با هماهنگی محیط زیست اقدام کند گفت: شرط ما این بود که متولیان این طرح باید در محل تالاب به مردم و صاحبنظران شفاف از عملکرد خود گزارش دهند.

سالاری به شروع اقداماتی در جهت بهره‌برداری اقتصادی از تالاب‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: راه‌اندازی شرکت خودروهای بدون راننده برای گردشگران و نیز شرکت حمل و نقل ریلی گردشگری با مشارکت بازرگانان گیلانی از دیگر اقدامات در جهت رونق صنعت گردشگری است.

در این جلسه همچنین استاندار گیلان با اشاره به تفکیک ۲ معاونت در مجموعه استانداری‌ها و افزودن یک معاونت، ضمن قدردانی از  تلاش‌های سید محمد احمدی در دوران تصدی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، آرش فرزام صفت را به عنوان معاون جدید هماهنگی امور اقتصادی و کیمیا تنهایی را به عنوان معاون جدید توسعه مدیریت و منابع استانداری معارفه کرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.