تحولات منطقه

خراسان شمالی- رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ساخت خط راه آهن از طریق فایناس دنبال شود باید آن را جزو اولویت ها دانست و اگر این کار انجام شود آورده زیادی برای استان و کشور خواهد داشت.

ساخت خط راه آهن آورده زیادی برای کشور خواهد داشت
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی، دکتر لاریجانی در جلسه زیر ساخت های جاده ای و ریلی استان در شهرستان شیروان، در جریان حضور در خراسان شمالی مدیریت استاندار خراسان شمالی را انقلابی ، منطقی و جهادی عنوان کرد و گفت: اقدام آقای شجاعی استاندار خراسان شمالی در استفاده از همه ظرفیت های استان در بحث قضایی ، امنیتی ، ائمه جمعه ، انتظامی ، نمایندگان برای توسعه استان در حالیکه من در دیگر استانها این همگرایی را ندیدم ؛ یک اقدام انقلابی ، عقلانی منطقی و جهادی در این شرایط کشور است که موجب آبادانی و پیشرفت است.

وی اظهار داشت: اگر می خواهیم مشکل اشتغال حل شود همه باید یک صدا شده و کار اقتصادی را به مردم واگذار کرد.

وی افزود: با توجه به بازدیدهایی که از واحدهای تولیدی شهرستان شیروان داشتم به خوبی مشخص شد واحدهایی که با سرمایه گذاری مردم ایجاد شده پیشرفت های قابل توجهی داشته اند.

لاریجانی تصریح کرد: کارخانجاتی که با همت مردم شکل گرفته بود دلسوزانه پیش میرفت اما آنجایی که امور دست دولت بود حساسیت کمتری داشت.

وی خاطرنشان کرد: مشکل بیکاری با فریاد  زدن حل نمی شود بلکه ریشه آن به رونق تولید برمیگرد که مورد تاکید مقام معظم رهبری است که اگر خصوصی سازی یا اجرای اصل ۴۴ که رهبری تاکید دارند به این دلیل است که نبض کار دست مردم باشد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: هنوز دولت ما از نظر اقتصادی فربه است و باید قبول کنید که دولت کارگذار خوبی نیست زیرا دولت در این خصوص کشش خوبی ندارد.

وی با بیان اینکه دولتی کردن امور کشور کاری اشتباه است، افزود: وظیفه دولت هدایت و نظارت است بنابراین کار تصدی گری مربوط به دولت نیست و دولت نمی تواند کارگذار خوبی باشد.

لاریجانی در رابطه با شبکه ریلی خراسان شمالی تصریح کرد: اگر ساخت خط راه آهن از طریق فایناس دنبال شود باید آن را جزو اولویت ها دانست و اگر این کار انجام شود آورده زیادی برای استان و کشور خواهد داشت.

وی در بخش دیگر سخنان خود بر اهمیت توسعه گردشگری و کشاورزی تاکید کرد و گفت: اگر در استان خراسان شمالی صنایع جانبی را مستقر کنیم اشتغالزایی خوبی خواهیم داشت و ارزش افزوده بخش کشاورزی نیز بیشتر می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: تعداد واحدهای گلخانه ای در این استان کم است و البته این عقب ماندگی در کشور وجود دارد اما میزان عقب ماندگی در استان بیشتر است که باید از توسعه کشت گلخانه ای حمایت کرد.

دکتر لاریجانی با اشاره به وجود بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک خراسان شمالی با کشور ترکمنستان گفت: باید از این امکان استفاده کرد بدین صورت که یا باید بازارچه مرزی ایجاد شود و یا اینکه راهی برای ارتباط این دومنطقه ایجاد شود.

وی ادامه داد: ایجاد بارارچه مرزی معقول بوده و توجیه دارد لذا باید مورد پیگیری قرار گیرد و اگر لازم باشد با کشور ترکمنستان نیز صحبت خواهیم کرد تا این امر محقق شود.

لاریجانی تصریح کرد: خوشحال شدم سند توسعه این استان تدوین شده و پایه توسعه خود را بنا کرده اید و برش شهرستانی هم داده شد اما باید این سند زودتر آماده میشد زیرا در چندین برنامه به دولت ها تکلیف شد اما اجرایی نشد که امیدواریم سند آمایش کشوری هم به زودی اجرایی شود.

وی در ادامه افزود: اینکه استان خراسان شمالی از سبکی پیروی می کند که من در جای دیگری ندیده ام کاری پسندیده است اینکه شما در امر توسعه از مشارکت مردم و تمام حوزه ها استفاده می کنید کاری بسیار خوب است.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: نباید با هر اختلاف نظری یکدیگر را تخریب کرد زیرا مساله اصلی برای معیشت مردم است که در شرایط فعلی درک زمانه با هدف آبادانی حائز اهمیت است.

وی اهمیت به موضوع مسکن را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: در دوسه سال اخیر این موضوع ذهن ما را در مجلس درگیر کرد تا برای تمام شهرها و روستاها حل شود و تسهیلاتی خوبی را هم ساماندهی کرده ایم که فرصت خوبی خواهد بود تا فشارهای مردم کاهش یابد.

طرح توسعه هشت گام گنجینه معرفت در خراسان شمالی اجرا می شود

استاندار خراسان شمالی از اجرای طرح توسعه هشت گام گنجینه معرفت در این استان خبر داد و گفت: این طرح با هدف ایجاد هم افزایی بین تمام اجزای حاکمیتی در استان است.

 دکتر محمدعلی شجاعی اظهار داشت:  تلاش کردیم پتانسیل های هر شهرستان به عنوان پیشران های اقتصادی در سند توسعه استان تعریف شود.

وی افزود: بر اساس سند توسعه قرار است دقیقه به دقیقه وقت مسئولان و ریال به ریال اعتبارات در مسیر توسعه تعریف شده هزینه شود.

وی ادامه داد: همچنین تلاش کردیم با ایجاد هم افزایی از ظرفیت تمامی اجزای حاکمیتی استان بهره مند شویم و همه با هم در مسیر توسعه و حفظ منابع مردم و نظام حرکت کنیم.

شجاعی با یادآوری سخنان دکتر لاریجانی مبنی بر تعریف الگو برای اجرایی کردن آنچه گفته می شود، تصریح کرد: تلاش کردیم این فرمول در استان برای استفاده از نیروها به شکل سازمان یافته اجرا شود و جایگاه هر یک از بخش های مختلف در مسیر توسعه به طور جداگانه تعریف شود.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در ادامه سخنان خود افزود: طرح توسعه همگام هشت گنجینه معرفت را در استان تعریف کردیم که عدد هشت در این عنوان به برکت حضور امام هشتم و تعداد شهرستان ها است و گنجینه معرفت هم برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری در سفر به این استان بود.

شجاعی خاطر نشان کرد: بنده اعتقاد دارم نبود برنامه و نیروی انسانی حتی با افزایش اعتبارات به بیراهه رفتن است و بر این اساس نیروهای انسانی استان را به هشت بخش کارگزاران دولتی، نمایندگان مجلس، ائمه جمه و جماعات، حافظان امنیت، حامیان قضایی، فعالین صنفی و مدنی، نخبگان و در راس آنان کارآفرینان و سرمایه گذاران تقسیم بندی کردیم.

وی اشاره داشت: در پیوست این تقسیم بندی شرح وظایف و چگونگی ورودشان به حوزه توسعه استان تعریف شده است و این طرح به زودی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان و شورای اداری شهرستان ها ارائه خواهد شد.

شجاعی در پایان سخنان خود بار دیگر تاکید کرد: تلاش داریم در خراسان شمالی با ایجاد هم افزایی تمامی داشته های نیروی انسانی استان در جایگاه خود به درستی و در مسیر توسهه شتابان استان استفاده شود تا مردم هر چه زودتر از زندگی بهتر برخوردار شوند.  

محور بجنورد به جنگل گلستان موجب توسعه گردشگری در خراسان شمالی می شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: تکمیل محور ارتباطی بجنورد به جنگل گلستان یکی از ارکان مهم برای توسعه گردشگری در استان می شود.

رضا رجب زاده اظهار داشت: محور بجنورد به جنگل گلستان ۱۴۳ کیلومتر می باشد که تا کنون ۶۹ کیلومتر آن زیر بار ترافیک رفته و عنلیات اجرلیی ۷۴ کیلومتر آن باقی مانده است.

وی افزود: برابر با اعداد تردد شمارهای استان سالانه بیش از ۲۰ مبلیون زائر و مسافر از محور بجنورد به گلستان عبور می کنند که متاسفانه به دلیل اجرای طرح در مقاطع مختلف و کاهش و افزایش عرض محور بیش از ۴۰ درصد تصادفات جاده ای استان مربوط به این محور است.

وی مطرح کرد: تکمیل این پروژه نیازمند ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که تکمیل آن همچنین موجب توسعه گردشگری به عنوان یکی از پیشران های اقتصادی می شود.

رجب زاده در ادامه به محور ارتباطی میامی-جاجرم- بام-قوچان اشاره داشت و گفت: تکمیل این محور موجب کوتاه تر شدن مسیر مرکز استان به تهران و همچنین اتصال شهرهای این منطقه به ویژه گرمه و جاجرم به بزرگراه سراسری تهران به مشهد می شود.

وی تصریح کرد: با توجه به استقرار آلومینای جاجرم در این منطقه تکمیل این محور موجب توسعه اقتصادی می شود.

رجب زاده اشاره داشت: در بودجه سال ۹۸ برای تکمیل این محور ۲۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که به نظر بنده با اختصاص این اعتبارات بهره برداری این پروژه سال ها زمان نیاز دارد.

رجب زاده در ادامه بر گشایش مسیر مرزی هم تاکید کرد و گفت: خراسان شمالی با کشور ترکمنستان ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد اما این فقط یک عنوان فیزیکی است و تاکنون بدای توسعه استان استفاده ای از این مرز نشده است

وی یادآوز شد: کلنگ ایجاد راه اوغاز به باجگیران سال گذشته به زمین زده شد که ۱۴ کیلومتر از این مسیر ۳۱ کیلومتری در خراسان شمالی قرار دارد که احداث آن نوجب اتصال خراسان شمالی به پایانه مرزی و گسترش ارتباطات با کشور ترکمنستان می شود.

/انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.