تحولات لبنان و فلسطین

چیزهای عجیب بسیاری در اندونزی وجود دارند، اما نوشیدن دانه‌های قهوه‌ای که فضله حیوانات هستند، احتمالاً از عجیب‌ترین‌های این کشور باشد. چیزی که این موضوع را جالب‌تر می‌کند این است که قیمت این نوشیدنی می‌تواند تا ۴۵ دلار برای هر فنجان تعیین شود! نام این نوشیدنی، کوپی لواک است.

۴۵ دلار برای هر فنجان، بهای نوشیدن فضله حیوانات

کوپی لواک

کوپی لواک چیست؟

باید بدانید که کوپی لواک (Kopi Luwak) یا قهوه زباد (زباد = نوعی پستاندار) روش خاصی برای پردازش قهوه است نه نام یک نوع قهوه. این قهوه را گربه‌های زباد تولید می‌کنند که افراد محلی به آن‌ها موسانگ یا لواک می‌گویند. آن‌ها غلاف‌های قهوه را می‌خورند ولی دانه‌های قهوه در روده آن‌ها هضم نمی‌شود و درنتیجه دفع می‌شود.

سپس این دانه‌های موجود در فضله جمع‌آوری و تمیز می‌شوند و سپس آن‌ها را برشته و آماده می‌کنند تا قهوه‌ای با یک طعم منحصربه‌فرد حاصل گردد. ولی... چرا؟ سؤال بسیار به‌جایی است. این کار از چه زمانی شروع شد؟ چه چیز باعث شد که فضله گربه را بردارند و از آن نوشیدنی تولید کنند؟

گفته می‌شود زمانی کشور اندونزی تحت سلطه هلندی‌هایی بود که قهوه را به یک تجارت پول‌ساز تبدیل کرده بودند و اجازه نمی‌دادند تا کارکنان اندونزیایی آن‌ها دانه‌های قهوه را از زمین کشاورزی بردارند.

اما کشاورزان کنجکاو می‌خواستند طعم این قهوه‌ای که هلندی‌ها دیوانه‌وار آن را دوست داشتند بچشند؛ در همین حال متوجه شده بودند که گربه‌های زباد اطراف زمین کشاورزی غلاف‌های قهوه را می‌خورند اما «دانه‌ها را دفع می‌کنند»؛ در نتیجه برای آنکه اربابان هلندی خود را خشمگین نکنند، فضله‌ها را برمی‌داشتند و آماده می‌کردند و سپس امتحانشان می‌کردند! احتمالاً طعم قهوه‌ها برای آن‌ها دل‌چسب بوده زیرا تا به امروز به خوردن آن ادامه می‌دهند.

خب، تفاوت آن با قهوه معمولی چیست؟

اختلاف‌نظرهای بسیاری در مورد کیفیت کوپی لواک وجود دارد، اما موافقان می‌گویند این قهوه بهتر است چون:

  • گربه‌های زباد بهترین و رسیده‌ترین میوه را برمی‌دارند و در نتیجه کیفیت دانه‌های قهوه‌ای که انتخاب می‌کنند بهتر است.
  • فرآیند هضمی که در شکم این گربه اتفاق می‌افتد روی دانه‌ها تغییراتی ایجاد می‌کند و آن‌ها را تخمیر می‌کند، درنتیجه طعم بهتری به دانه‌ها خواهد داد.

آیا واقعاً این نوع قهوه بهتر است؟

کوپی لواک به‌خصوص به دلیل طعمش طرفداران بسیاری دارد. گفته می‌شود که نرم‌تر است و تلخی کمتری دارد و سطح اسیدسیتریک آن بالاتر است که این امر آن را تازه‌تر می‌کند. البته طعم‌های کوپی لواک‌های متخلف، بسیار متفاوت هستند و علت می‌تواند نوع دانه‌های خورده شده توسط گربه، شدت پردازش دانه در شکم و حتی رژیم غذایی و سلامت گربه باشد!

کوپی لواک

بسیاری از مخالفان این نوع قهوه نیز شدیداً سعی دارند تا باورها را در مورد کوپی لواک تغییر بدهند؛ می‌گویند این قهوه بسیار باریک است و مغز چندانی ندارد و به همین دلیل کیفیت خوبی هم ندارد. می‌گویند فقط به دلیل طعم بهتر آن نباید قیمتی این‌چنینی روی آن گذاشت؛ اگر مردم آن را می‌خورند تنها به ‌این ‌علت است که ایده نوشیدن فضله‌ی گربه برایشان جالب است. تقاضای بالا و عرضه‌ی پایین (به دلیل هضم طولانی‌مدت و دسترسی محدود به فضله‌ی گربه) سبب شده است تا قیمت یک فنجان قهوه از آن، ناعادلانه بالا برود. گفته می‌شود خارج از کشور اندونزی هر فنجان ۴۵ دلار قیمت دارد! پس اگر کنجکاو هستید تا آن را بنوشید، باید کمی ولخرجی کنید.

کوپی لواک

در اندونزی قیمت هر فنجان برای مردم برابر است با ۲۵۰۰۰ روپی اندونزی یا ۱.۷۵ دلار آمریکا. البته باید توجه کرد که ممکن است با انواع تقلبی آن نیز مواجه شوید. در انواع تقلبی، دانه‌های قهوه را با کره حیوانی یا مارگارین (کره گیاهی) و سایر مواد برشته می‌کنند تا فرآیند هضم را شبیه‌سازی کنند. اما بدتر از آن، افرادی هستند که به دلیل تقاضای بالا، گربه‌ها را شکار کرده و در قفس می‌اندازند و به‌ زور، روزانه صدها دانه قهوه به خورد آن‌ها می‌دهند.

اولاً که این کار واقعاً بی‌رحمانه است. گربه‌های زباد باید رژیم غذایی منظمی داشته باشند که شامل غلاف انواع دیگر درخت‌ها، میوه‌های پالپی یا گوشتی و حشرات باشد؛ نه اینکه هرروز فقط قهوه بخورند. علاوه بر آن، دیگر خود گربه‌ها نمی‌توانند بهترین و رسیده‌ترین قهوه را انتخاب کنند و این در کیفیت تأثیر می‌گذارد.

بنابراین اگر حس ماجراجویی به شما دست داده است تاکمی قهوه‌ی تولید شده از فضله‌ی گربه بخورید، ابتدا جیب خود را پر از دلار کنید و سپس مطمئن شوید قهوه‌ای که می‌نوشید از گربه‌های زباد وحشی به‌دست ‌آمده باشد. نکته‌ی دیگری نیست! حالا می‌توانید از قهوه‌های معمولی‌تان لذت ببرید، چون حداقل خیالتان راحت است که نه برایتان گران تمام شده‌اند، نه از فضله‌ی گربه برداشت شده‌اند!

کوپی لواک

آیا حاضرید چنین قهوه‌ای را، آن هم با این قیمت گزاف، امتحان کنید؟

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.