قدس آنلاین: سخنگوی دولت در پاسخ به برخی اخبار در خصوص رفتن زنگنه از وزرات نفت و ناراحتی روحانی از وی گفت: بیژن زنگنه در دولت می ماند و فعلاً تغییری در دست اقدام نداریم.
ربیعی در نخستین نشست خبری خود در کسوت سخنگوی جدید دولت در پاسخ به سوال خبرنگار قدس گفت: آقای زنگنه علاوه بر نقششان در تولید و فروش نفت که در شرایط فعلی از موضوعات جدی و اساسی ماست، در سایر موضوعات دولت هم همیشه جدی و فعالانه حرف زدن و نظر داشته اند.
وی زنگنه را از جمله وزرای کلیدی دولت دانست و گفت: البته بنده و آقای زنگنه همیشه در استیضاح ها اسممان مطرح بوده است ولی امیدوارم در دوران باقی مانده دولت هم ایشان نقش مهم خودش را ایفا کند چرا که در شرایط کنونی و فشارهای آمریکا نقش وی خیلی مهم است.
طخنگوی دولت درباره اینکه انتقادسی از سوی روحانی به زنگنه در جلسات دولت مطرح شده؟ اظهار داشت: تا جایی که من بودم چنین اتفاقی رخ نداده اما وقتی من هم وزیر بودم آقای رییس جمهور انتقاداتی را مطرح میکرد.
وی در مورد اقدامات دولت برای رفع مشکل اجاره نشینان گفت: مداخله در بازار مسکن در مورد اجاره سخت است، دولت برنامههایی دارد که اولی طرح ملی مسکن است، تا ۴۰۰ هزار واحد برای اقشار متوسط را در نظر بگیرد و به ۵۰۰ هزار واحد مسکن مهر تکمیل خواهد شد، شنیدم مسکن کارگران هم در نظر گرفته شده است.
ربیعی ادامه داد: شورای پول و اعتبار سقف وام انتقال به زوجین را افزایش داده است؛ با این سیاست ها به سمت کنترل قیمت ها خواهیم رفت.
ربیعی مورد قیمت بنزین گفت که قیمت بنزین در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی قوا است اما تصمیمی برای تغییر قیمت بنزین تا این لحظه نگرفته شده است.
سخنگوی دولت در مورد حمله به نفت کشها تصریح کرد: ظریف قبلا به تحرکات مشکوک پاسخ داده بود، ما هیچ نفعی از این اقدام نمی بریم؛ خوشحالم با بررسی هایی که به عمل آمد حتی برخی از کارشناسان امنیتی آمریکا هم این موضوع را از سوی ایران مورد تردید قرار دادند.
وی با بیان اینکه امنیت منطفه به نفع ما است، عنوان کرد: هر اتفاقی در منطقه تاثیری بر قیمت نفت خواهد گذاشت، بسیاری از کشورها با تردید به ادعای آمریکا نگاه کرده اند.
ربیعی در مورد تفکیک وزارت صنعت از بازرگانی و تشکیل معاونت بازرگانی گفت: ما فعلا منتظر هستیم تا تصمیم مجلس را ببینیم، البته برخی نمایندگان به ما نامه دادند اما ما به عنوان نظر مجلس آن را قبول نداریم؛ ما باید از سفره اصلی مردم مراقبت کنیم، کالاهای اساسی نیاز به تمرکز بیشتر دارد و شخص رییس جمهور به خاطر این تمرکز این نیاز را احساس کردهاند، این نظر دولت برای کنترل و توزیع می توانست مهم باشد.
سخنگوی دولت در مورد fatf و درباره امکان حضور رییس جمهور در جلسه مجمع گفت: از خودشان بپرسید ما در چهارشنبه ها در دولت جلسه داریم، تمام دوستان ما در دنیا تاکید میکنند که هم بهانه ندهیم و در راستای شفافیت حرکت کنیم، اگر نتوانیم در این زمینه حرکت کنیم زمینه برای قطع همکاری بانکی با دنیا اتفاق می افتد، این لوایح بافی مانده برای ما حیاتی است. البته مجمع و مجلس اختیارات قانونی دارند اما نفع مردم در تصویب این لوایح است.
وی در مورد دستاورد مشخص در حوزه اقتصادی در سفر شینزو آبه به تهران و پاکت زرد دیدار با رهبری گفت: در آن پاکت زرد پیشنهاد نبوده بلکه مطالب بوده است، سفر آبه به ایران دارای اهمیت ذاتی است.
«ژاپن این آمادگی را اعلام کرد که روابط دو جانبه را افزایش دهند، بیشتر برای مسائل دو جانبه و انتقال یک پیام بوده و پاسخ لازم را هم گرفت. هر چه در رادیو و تلویزیون بود بصورت شفاف پخش شد، البته جواب به آبه فقط سخن رهبری نبود بلکه جامعه هم با آن همراه بود».
ربیعی ادامه داد: به نظر من پیام رهبری و اشاره به فتوای ایشان و عدم مذاکره در فشار خوب بود. مساله اینکه بخواهند ایران را کوچک کنند مطرح است و ما با دقت بیشتر باید در این دوره حرکت کنیم و کسانی که می خواهند در مورد سیاست خارجی صحبت کنند اجاره دهند بیشتر مسولین کار کنند.
وی در پاسخ به مساله پرداخت معوقات فرهنگیان گفت: به طور قطع دو هزار میلیارد برای رتبه بندی پیش بینی شده است، پرداخت معوقات در دستور کار دولت است اما معلمان شرایط محدود ما را می دانند، در شش ماهه دوم طرح رتبه بندی انجام می شود.
وی در مورد تخلف دولت در مورد پرداخت حقوق گفت: من فکر نمیکنم تخلفی باشد من از تایید دیوان محاسبات خبر ندارم ما به نفع کارگران و حقوق بگیران عمل میکنیم.
سخنگوی دولت در خصوص سازوکار اینستکس و گذشت نیمی از زمان شصت روزه ایران به اروپا گفت: خانم اشمیت برای همیت مساله به ایران سفر کردند و به ما گفتند که به زودی سازوکار رو عملیاتی میکنند. ما خواستار حرکت در چارچوب برجام هستیم ولی تعهدات طرف مقابل را هم در نظر میگیریم. ترکیه، چین و روسیه گفتند به این سازوکار می پیوندند و امیدواریم کشورهای بیشتری به این مجموعه اضافه شوند.
ربیعی در بخش دیگری از اظهاراتش با ابراز خرسندی از اینکه به خانواده رسانه بازگشته است و با تأکید بر اینکه با توجه به مسائل کشور می دانم به مسیر دشواری آمدم، اظهار داشت: بیش از هر دوره ای در شرایطی که آمریکا بوجود آورده سخن گفتن با مردم ضروری است.
وی اظهار داشت: همه تلاش خودم را خواهم کرد که صدای گروه های خاموش را بیش از پیش بشنویم و به گوش سیاستمداران برسانیم.
ربیعی ادامه داد: بخش ارتباطات اجتماعی در دولت شکل گرفت، اتحادیهها، تشکلها، رسانه و تشکلهای افراد ضعیف جامعه ارتباطاتشان باید ساماندهی شود، تمهیدی خواهد شد که سوالات شما را روزانه جواب دهیم، مطابق آیین نامه روشنگری هم به سوالات جواب خواهند داد و هر چه را که ندانم نیز میگویم نمیدانم.
وی تصریح کرد: از همه کسانی که نهاد سخنگویی را پایه گذاری کردند به خصوص آقای نوبخت تشکر میکنم.
ربیعی گفت: تقدیر و تشکر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت را از تیم والیبال اعلام می کنم، همچنین به اعضای تیم والیبال نشسته هم تبریک میگویم.
سخنگوی دولت همچنین عنوان کرد: رییس جمهور لایحه شفافیت را به مجلس ارسال کرد و یک مطالبه عمومی بوده و انشاالله در مجلس زودتر تصویب شود، من خودم کتاب و پایان نامه در مورد مبارزه با فساد دارم.
وی افزود: یکی از کارهایی که به هم کمک می کنیم جلوگیری از کدر شدن شفافیت است ما بین رسوا سازی و شفافیت تمایز قائل هستیم، ما با دنبال کردن لایحه شفافیت به سلامت کمک خواهیم کرد.
وی گفت: صندوق بیمه حوادث را دولت تصمیم گرفت، همه خانههای کشور بیمه می شوند و نصف سهم بیمه را دولت متقبل می شود.
وی در ادامه سخنانش اضافه کرد: آقای اردکانیان با من صحبت کرد که کمیته مشترک ایران و روسیه با یک هیات بزرگ به همراه دو وزیر به میزبانی ایران در دو شهر اصفهان و تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/
نظر شما