تحولات لبنان و فلسطین

فخرالدین صدیق شریف هنرمند نام آشنای کشورمان گفت: انحصارگرایی مشکل اصلی جامعه هنری ماست که مانع از ایجاد خلاقیت در کارهای هنری ما شده است.

انحصارگرایی مشکل اصلی جامعه هنری است

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، فخرالدین صدیق شریف ، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در گفت وگو با جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در خصوص تولید آثار تاریخی و مذهبی گفت:

 کارهای تاریخی ما که در حوزه مذهبی است علاوه بر روایت تاریخ، از بعد مذهبی نیز قابل اهمیت است زیرا تاریخ مذهب را مطرح می کند. در این کارها مخاطب با بخشی از تاریخ و رخدادهای زمانی مربوط به بزرگان دینی آشنا می شود.

صدیق شریف گفت: با این رویکرد سریال های تاریخی اهمیت ویژه ای پیدا می کنند و ضروری است که در این زمینه شواهد تاریخی را بررسی کرده و اطلاعات درست در اختیار مخاطب بگذاریم زیرا استدلالات تاریخی مهر محکمی می تواند بر یک تفکر باشد.

وی به کمرنگ شدن ساخت آثار تاریخی و دینی اشاره کرد و گفت:

مدتی است که به دلایل مالی و هزینه هایی که اینگونه فیلم ها دارند، صدا و سیما کمتر به این سمت رفته است و بخش خصوصی هم کمتر توان تامین هزینه های این کارها را دارد چرا که کارهای تاریخی هزینه های بالایی دارد و تصور من این است که دلیل اصلی تولید نشدن کارهای مذهبی و تاریخی همین هزینه هاست.

وی در ارتباط با تولیدات امروزی گفت: متاسفانه تولیدات امروز سینمای ما کیفیت مناسبی ندارد. در واقع باید از همه کسانی که در حوزه فرهنگ کار می کنند پرسید که چرا به جامعه خوراک درست نمی دهند!

صدیق شریف خاطر نشان کرد: وقتی کارها از دست کسانی که توان دارند و می توانند در عرصه تلویزیون فعالیت کنند گرفته می شود قاعدتا زمینه برای ساخت فیلم هایی که چندان ریشه درستی ندارد فراهم می شود و نتیجه آن هم این می شود که مردم به این کارها به ناچار رو می آورند.

وی تاکید کرد: بنظر من مدیران فرهنگی و هنری جامعه در این زمینه مقصر هستند چراکه از آدم هایی که توان ساخت کارهای فاخر را دارند استفاده نمی کنند. چند صد کارگردان و هنرمند الان در خانه بیکار نشسته اند به این دلیل که انحصار گرایی گریبان سینما وتلویزیون را گرفته است.

وی گفت: بنظر من یک اتاق فکر باید تشکیل شود و از تفکرات همه آدم هایی که در این زمینه کار می کنند باید استفاده شود تا به مراتب تصمیم های بهتری گرفته شود چراکه تمام مشکلات ما از انحصارگرایی است و با این رویکرد ما به مشکلات زیادی برخورده ایم.

وی در خصوص نتیجه وکارکرد جشنواره هایی همچون جشنواره امام رضا در ایجاد بسترهای فرهنگی مناسب برای رشد جوانان  مستعد گفت:به نظر من ما باید به جوانان فرصت بدهیم چراکه با ایجاد فرصت هاست که استعدادها را می توان شناخت و چهره های جوان را پیدا کرد. کسانی که استعداد واقعی دارند، اغلب فرصت اظهار استعداد خود را در فضای عمومی به دست نمی آورند. باید فضایی به وجود آورد که عملکرد و استعداد همه به یک شکل ارزیابی و دیده شود. به این شکل فرصت برای هنرمندان واقعی فراهم می شود.

وی افزود: تولیدات دهه های شصت و هفتاد به این دلیل در خاطر مردم مانده است که اصول تولید اثر به درستی تعیین و انجام شده بود. متن قوی بود، آدم ها به درستی انتخاب شده بودند و دست و بال نویسنده برای نوشتن باز بود. ولی الان این طور نیست. همه ما خط قرمزها را می شناسیم ولی دخالت ها و سانسورهای بیش از حد شرایط را طوری کرده که انگار کتف هنرمند بسته است. با این روند ما از واقعیت ها فاصله می گیریم و با مجموعه این اتفاقات در کارهایی که تولید می کنیم نمی توانیم تاثیری برمخاطب بگذاریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.