تحولات منطقه

۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۲
کد خبر: ۶۶۵۱۲۱

در شمال نیشابور، دره‌ای زیبا و شگفت‌انگیز با کوه‌ها، حفره و شیارهایی رنگارنگ وجود دارد که به وسیله عبور آب و فرسایش ایجاد شده و جلوه زیبا و منحصربه فردی از رنگ‌ها و تندیس‌های طبیعی به وجود آورده است.

اعجاز طبیعت در «دره هفت غار»
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

دراین دره که هفت غار نام دارد، در حقیقت هیچ غاری وجود ندارد و «هفت غار» به منزله هفت وادی و هفت تنگه است. در فصل گرم سال، دارای آب وهوایی معتدل با صبحگاهی بسیار دلنشین و روح‌افزاست و با شرایط آب و هوایی و نمای طبیعی ویژه‌ای که دارد، از ییلاقات اصلی نیشابور به شمار می‌آید.

این دره به دلیل فرسایشی بودن و شیب تند آن، هرساله پس از بارش‌ها مرتباً دچار دگرگونی و شکل جدیدی به خود می‌گیرد و آبشارهای بزرگ و کوچکی را ایجاد می‌کند. این دره آن‌قدر زیبا و هیجان‌انگیز است که در هر فصل و در هر ماه سال که به آنجا بروید، دارای زیبایی منحصر به فردی است. با این توضیح که پیمودن مسیر این تنگه ممکن است برای برخی افراد و به ویژه کودکان با مشکلاتی همراه باشد.

آسان‌ترین راه دسترسی به این تنگه، مسیر روستای باغرود است که پس از طی مسافتی حدود ۱۲ کیلومتر، به دامنه‌های کوهستان بینالود می‌رسد و با ۱۰ دقیقه کوهپیمایی می‌توان به ابتدای این دره در ارتفاع هزار و۵۰۰ متری رسید. یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی سنگ‌ ساخت شرق کشور، در مقابلتان خودنمایی می‌کند.

برای بازدید از تمام قسمت‌های دره باید بین دو تا سه ساعت وقت بگذارید. همان‌طور که در حال گذر از هفت تنگه هستید، چشمه و رودخانه‌های زیادی را می‌بینید که این طبیعت گردی را برایتان لذتبخش‌تر می‌کند.

 کوه‌های سرخ، شکاف‌های عمیق و زیبایی دارند که می‌توانید برای استراحت در داخل آن‌ها بنشینید و عکس‌های یادگاری جالبی بیندازید. پس از پیمایش دره و عبور از زیبایی‌های آن، به منطقه‌ای باز و به سرچشمه اصلی رودخانه غار در ارتفاع هزار و۹۰۰ متری می‌رسید که در این محل چندین درخت گردو به چشم می‌خورد.

 این چشمه هرچند آب سرد و گوارایی دارد، اما وجود املاح زیاد در آن، آن را غیر قابل نوشیدن کرده است. «هفت‌غار» نیشابور با نگاهی به پیشینه حضورعرفانی سلطان‌العارفین (قرن دوم هجری)، ابراهیم ادهم و حرکت انقلابی (شیخ حسن جوری)، رهبر نهضت سربداران در آن، نماد خلوتگاه راز و نیاز عارفانه و آمادگاه آزادی و آزادگی نفس و جامعه به شمار می‌آید. از جهتی بین ساختمان این غار هفت لایه، پیشینه تاریخی، حضور رازگونه عارفی بزرگ در آن و هفت مقام سیر و سلوک عرفانی یعنی توبه، ورع، زهد، فقر، صبر، توکل و رضا را می‌توان تناظر با معنایی تصور کرد. گذشتن از هفت غار یا هفت وادی برای رسیدن به مقصود که سرچشمه است، صورت می‌گیرد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.