تحولات منطقه

بیش از ۲۰۰ نسخۀ خطی و چاپ سنگی با موضوع «مسلم‌بن عقیل» به سه زبان فارسی، عربی و اردو در مرکز نسخ خطی کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

۲۰۰ نسخۀ کهن با موضوع «مسلم‌بن عقیل» به زبان فارسی، عربی و اردو
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، کارشناس‌مسئول مرکز نسخ خطی کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی با بیان این‌که «مسلم‌بن عقیل‌بن ابی‌طالب»، پسرعموی امام حسین(ع) و سفیر او در کوفه در قیام عاشورا بود، از وجود بیش از ۲۰۰ نسخۀ خطی و چاپ سنگی با این موضوع که برخی در زمان حیات مؤلف کتابت شده است، در کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی خبر داد.
سیدمحمدرضا فاضل هاشمی دراین باره افزود: نسخه‌ای با نام «ده مجلس» در موضوع اخبار و مقتل در سال ۱۱۷۲ هجری قمری به قلم «غلام حسن» کتابت شده که دو مجلس پنجم و ششم آن دربارۀ شهادت امام حسین(ع) و مسلم بن عقیل است.
وی تصریح کرد: نسخه‌ای با نام «مجمع المصائب فی نوائب الأطائب» از قریش بن محمد حسینی قزوینی در سال ۱۲۴۱ هجری قمری و در زمان حیات مؤلف کتابت شده است.
فاضل هاشمی به دو نسخۀ خطی دیگر اشاره و اضافه کرد: نسخه‌ای با نام «الدمعه الساکبه و المصیبه الراتبه» از آقامحمدباقربن عبدالکریم بهبهانی در سال ۱۲۷۹ هجری قمری به قلم ابوالقاسم شریف قزوینی در نجف اشرف کتابت شده و «طوفان البکاء» از جوهری به موضوع شهادت مسلم بن عقیل پرداخته است.
وی در پایان به برخی نسخه‌های چاپ سنگی که در بیان سرگذشت و شرح احوال مسلم بن عقیل به زبان فارسی و عربی تألیف شده است، اشاره کرد و گفت: «سوانح عمری حضرت مسلم بن عقیل» چاپ ۱۹۷۳ میلادی در کراچی، «جناب مسلم بن عقیل» از علی‌نقی نقوی نصیرآبادی به زبان اردو که درسال ۱۹۵۶ میلادی در لکنهو به چاپ رسیده و نسخه‌ای با نام «حضرت مسلم بن عقیل» چاپ ۱۳۷۸ قمری به زبان اردو، از نسخه‌های چاپ سنگی در کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی است.

منبع: آستان نیوز

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.