تحولات لبنان و فلسطین

معاون حمایت و پشتیبانی فناوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: در مذاکرات بین‌المللی بحث دیپلماسی فناوری و دیپلماسی علمی یکی از مهم‌ترین مقوله‌ها در ادبیات دیپلماسی در سطح دنیا است و کشورهایی در پشت میز مذاکره برنده هستند که از سطح قابل توجهی از علم، دانش و فناوری برخوردار باشند.

دیپلماسی علمی از مهمترین موضوعات دیپلماسی دنیاست
 
به گزارش قدس آنلاین ، مهندس اکبر امینی در نشستی خبری پیرامون «اولین تور فناوری وزارت نفت  از گروه تخصصی و مرکز رشد انرژی پارک علم و فناوری خراسان» که در محل دفتر پارک علم و فناوری برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه‌ چهارم کشور، پارک‌های علم و فناوری ایجاد شدند. پارک علم و فناوری خراسان هم جزو اولین پارک‌هایی بود که در کشور به منظور توسعه فناوری و بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته در سال 81 تاسیس شد.
وی ادامه داد: تاکنون در سال‌های گذشته بیش از 700 شرکت فناور وارد پارک علم و فناوری خراسان شدند که پس از کسب توانمندی از پارک خارج شدند. در حال حاضر هم نزدیک به 340 شرکت فناور دانش‌بنیان در داخل پارک مشغول فعالیت هستند.
معاون حمایت و پشتیبانی فناوری پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به اینکه«‌مرسوم‌ترین و ساده‌ترین بستر فعالیت‌های کسب و کاری به شکل صنعتی، شهرک‌های صنعتی هستند»، افزود: نکته اصلی که حائز اهمیت است این است که علم و فناوری در دنیا بستری است که کسب و کارهای نوپا، فناور و نوآور را تسهیل می‌‍‌کند.  این گونه کسب وکارها برای شروع نیازمند ابزارهایی هستند که در شرایط معمول فراهم نیست.
امینی افزود: شهرک‌های صنعتی در حیطه کاری‌شان برای فعالیت‌های مشخصی تعریف شده‌اند اما فعالیت شرکت‌های استارتاپی یا شرکت‌های کوچک و متوسط در بستر شبکه‌های صنعتی خیلی مقدور نیست. در دنیا هم پارک‌های علم و فناوری برای سهولت این کسب وکارها ایجاد شده است.
وی گفت: ایران هم به واسطه وجود جوانان نخبه و فرهیخته، درصد قابل توجهی از فارغ التحصیلان دانشگاهی با شرایط لازم برای توسعه این گونه کسب و کارها را دارد. استان خراسان رضوی هم جزو برخوردارترین استان‌ها در بین استان‌های کشور است.
معاون حمایت و پشتیبانی فناوری پارک علم و فناوری خراسان افزود: برای ایجاد کسب و کار جدید و توسعه آن در این حوزه، برخلاف تولیدات صنعتی، سرمایه اولویت چهارم و پنجم است. اولویت اول منابع انسانی است که خوشبختانه کشور ایران از آن برخوردار است. اولویت دوم قوانین و مقررات  مناسب و متناسب است که با تصویب قانون دانش‌بنیان در مجلس شورای اسلامی و اجرایی شدن آن این راه هموار شد. هم‌چنین بستر قانونی که در پارک‌های علم و فناوری برای فعالیت این شرکت‎ها درنظر گرفته شده مانند معافیت‍‌های مالیاتی، گمرکی و سایر بحث‌ها تا حد زیادی فضای کسب و کار را تسهیل کرده است.
امینی ادامه داد: برای اینکه به این مسیر شتاب بیشتری داده شود پارک علم وفناوری بستر لازم برای توسعه کسب و کار را فراهم می‌کند. بخشی از این حمایت‌ها را پارک فراهم می‌کند که می‌تواند جایگزین بسیار خوبی نسبت به سرمایه و یا پول اولیه برای کسب وکار باشد.  این حمایت‌ها عبارت است از استقرار یا جانمایی این واحدها در فضای کالبدی پارک علم و فناوری.
وی  گفت: شرکت‌های کوچک از یک دفتر کار کوچک می‌توانند شروع کنند تا  در نهایت به ساختمان‌ها و اراضی توسعه‌یافته آنها که پارک در اختیارشان قرار می‌دهد، برسند.
معاون حمایت و پشتیبانی فناوری پارک علم و فناوری خراسان تصریح کرد: از جایی که طبق قانون پارک علم و فناوری از مزایای قانون مناطق آزاد برخورداراست لذا شرکت‌هایی که در این ناحیه مستقر باشند درنهایت از قوانین مناطق آزاد می‌توانند برخوردار باشند. این قانون امکانات خوبی در اختیار تولید کنندگان قرار می‌دهد که پارک‌ها و شرکت‌ها هم مشمول این مزایا هستند. در کنار آن، هم‌افزایی حضور شرکت‌ها در کنار یکدیگر، که  در یک اکوسیستم ایجاد می‌شود، می‌تواند به توسعه این گونه کسب و کارها کمک کند.
وی افزود: حمایت‌های مالی‌ای که از طریق صندوق پژوهش و نوآوری استان و یا سایر تامین‌کنندگان مالی در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهیم نیز بستری برای توسعه کسب و کار این واحدها است.رسالت و هدف پارک‌ها این است که ایده‌های نوپا و فناور را جذب کند و باعث رشد و شکوفایی این ایده‌ها شود. انشاالله آن شعاری که به دنبال آن هستیم و نیاز اساسی کشور است که آن هم اقتصاد مبتنی بر دانش است، محقق شود.
معاون حمایت و پشتیبانی فناوری پارک علم و فناوری خراسان گفت: بهترین راه برای اینکه اقتصاد ما هم مقاومتی و هم پایدار باشد این است که اقتصاد ما مبتنی بر دانش باشد. اصطلاحا به ابزار دانش مصلح شود که به هر حال تمام کشورهای پیشرفته هم از این ابزار استفاده می‌کنند.
امینی در مورد دیپلماسی فناوری در مذاکرات بین‌المللی گفت: اخیرا در مذاکرات بین‌المللی بحث دیپلماسی فناوری و دیپلماسی علمی یکی از مهم‌ترین مقوله‌ها در ادبیات دیپلماسی در سطح دنیا است. کشورهایی در پشت میز مذاکره برنده هستند که از سطح قابل توجهی از علم و دانش و فناوری برخوردار باشند. نمونه بارز آن هم مذاکرات  ما توسط تیم دیپلماسی کشور در مزاکرات هسته‌ای بود.
وی افزود: به واسطه پیشرفت‌های علمی که در کشور اتفاق افتاده بود، همکاران با دست پر این مذاکرات را انجام می‌دادند و طبیعتا توانستند امتیازات خوبی را نیز دریافت کنند که این مورد در همه مقوله‌ها صدق می‌کند.
معاون حمایت و پشتیبانی فناوری پارک علم و فناوری خراسان خاطرنشان کرد: مااگر بتوانیم به آخرین فناوری‌های روز دنیا مسلط بشویم و همین‌طور که دانش و علم ایران شتاب زیادی را دارد، فناوری هم همین شتاب را داشته باشد، ان‌شاالله ابزار قدرتمندی خواهد بود در مواجهه با قدرت‌های جهانی و کشور ما هم طبیعتا به این سطح از قدرت خواهد رسید. 
ایسنا
انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.