به گزارش قدس آنلاین ، افشین تحفهگر شرایط را فرصتی مغتنم برای حوزه چاپ و نشر کشور توصیف و بیان کرد: در مجموع طی سالهای اخیر خراسان رضوی به بارانداز حوزه نشر تبدیلشده به نحوی که بخش عمدهای از فرهنگ دوستان کشورهای همسایه اقدامات مربوط به چاپ کتاب و محصولات چاپی خود را به صنعتگران و ناشران خراسانی واگذار میکنند.
وی افزود: پارسال با صدور مجوز چاپ سه هزار و 400 عنوان کتاب جدید، شمار مجوز کتابهای چاپ نخست در خراسان رضوی نسبت به سال پیشتر افزایش یافت. با اینحال پارسال در مجموع شش میلیون و 488 هزار و 320 جلد کتاب در خراسان رضوی به چاپ رسید که در مقایسه با سال 1396 به لحاظ تیراژ کاهش داشت.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از دلایل کاهش چاپ کتاب را در سال 1397 گرانی کاغذ و افزایش هزینههای چاپ و نشر عنوان و بیان کرد: با اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش زیادی را برای رفع مشکلات چاپ در کشور صورت داده اما افزایش هزینههای تمام شده چاپ بر قیمت کتاب اثر گذاشته است.
وی همچنین به رونق صادرات محصولات چاپی از خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: پارسال هزار میلیارد ریال محصولات چاپی از این استان به خارج از کشور صادر شد.
تحفه گر گفت: گرچه چاپخانههای خراسان رضوی پارسال و امسال دوران سختی را میگذرانند اما هنوز پس از تهران به لحاظ حجم کار، تخصص چاپ و بهرهگیری از فناوری روز در کشور جایگاه دوم را دارند.
وی افزود: خراسان رضوی از بزرگترین چاپخانه کتابهای نفیس، شهرک اختصاصی صنعت چاپ، چاپخانهای با سالنی به وسعت 12 هزار مترمربع و فناوریهای روز دنیا در حوزه چاپ برخوردار است.
او به تصمیم برای ایجاد فرصتهای جدید در حوزه اقتصاد نشر با توجه به ظرفیتهای بالای چاپ در خراسان رضوی با همکاری اتحادیه چاپخانهداران مشهد اشاره و بیان کرد: در این چارچوب «میز توسعه همکاری اقتصادی حوزه صنایع چاپ و نشر کشور» به مرکزیت خراسان رضوی با حضور 10 کشور عضو سازمان اکو همزمان با هشتمین نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی مشهد برگزار میشود.
معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در این رویداد اقتصادی نمایندگان کشورهای مختلف در قالب هیئتهای تجاری در هشتمین نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی مشهد حضور مییابند. همچنین دستگاههای مرتبط با حوزه صادرات در این رویداد با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری کرده، موانع صادرات را بررسی و راهکارهای آن را بهعنوان بسته اقتصادی چاپ و نشر به هیئت دولت ارائه میدهند.
وی همچنین گفت: پارسال بیستمین نمایشگاه کتاب مشهد هفت میلیون نفر بازدیدکننده و 70 میلیارد ریال فروش کتاب داشت. حجم فروش کتاب در این رویداد فرهنگی نیز نسبت به نمایشگاه پیشین 40 درصد بیشتر بود.
تحفه گر افزود: همچنین پارسال اجرای «طرحهای عیدانه، تابستانه و پاییزه کتابخوانی» در کتابفروشیهای منتخب استان مورد استقبال جدی علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفت و کمک شایانی به فعالیتهای مرتبط با فرهنگ کتابخوانی در خراسان رضوی کرد.
وی ادامه داد: طبق اعلام مرکز آمار ایران متوسط زمان مطالعه در کشور 16 دقیقه است. پارسال میزان مطالعه شهروندان خراسانی از میانگین کشوری بیشتر بود.
معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به برنامههای امسال برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز اشاره و بیان کرد: بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مشهد امسال تغییراتی جدی نسبت به پارسال خواهد داشت و حضور فرهنگ دوستان کشورهای دیگر در آن پررنگتر خواهد بود.
وی حمایت از طرحهای ترویج کتابخوانی، برگزاری شانزدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی با معرفی الگوهای موفق و محوریت سال رونق تولید، جشن امضای کتاب و مسابقات کتابخوانی، جشنواره فرهنگی تولیدات کالاها و محصولات فرهنگی ایران، تدوین شناسنامه فرهنگی اقوام و مذاهب، برپایی نمایشگاه کتاب در شهرستانها، جشنواره جام باشگاههای کتابخوانی و برنامه دوشنبههای کتابخوانی در مهدهای کودک، جشنواره تجلیل از مروجان کتابخوانی، اجرای طرح کتابگردی و نیز جشنواره روستاهای دوستدار کتاب را از دیگر برنامههای امسال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برشمرد.
400 واحد چاپخانه، لیتوگرافی و جعبه سازی در خراسان رضوی دایر و ظرفیت 20 درصد این واحدها به چاپ کتاب اختصاصیافته است. همچنین ٤٤١ ناشر فعال و ٥٣٤ کانون آگهی و تبلیغات در این استان فعالیت دارند.
منبع : ایلنا
نظر شما