تحولات منطقه

۲۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴
کد خبر: ۶۷۰۰۹۶

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در طول ماه محرم جاری ۲۸۶ مجلس تعزیه حسینی در نقاط مختلف این استان برپا شده که اجرای آنها همچنان ادامه دارد.

۲۸۶ مجلس تعزیه محرم در خراسان رضوی برپا شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا محمدی افزود: ۵۶ مورد مجوز توسط معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برای برپایی این تعداد تعزیه در سطح استان صادر شده است.

وی شهرهای مشهد، نیشابور، سبزوار، گناباد، کاشمر، تربت حیدریه و نیز بخش کوهسرخ شهرستان کاشمر را عمده ترین محلهای برگزاری آیین تعزیه در سطح خراسان رضوی ذکر و بیان کرد: اجرای این آیین محرمی در سطح دیگر شهرهای استان نیز برنامه ریزی شده است.

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در چارچوب ویژه برنامه‌های تدارک دیده شده برای ماه محرم "چهارمین سوگواره پرده خوانی" نیز با حضور هشت گروه از استانهای خراسان شمالیف خراسان رضوی و خراسان جنوبی به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه طی روزهای ۲۰ تا ۲۲ شهریور ماه جاری در آن شهر برپا می شود.  

وی گفت: شهری سبزوار، کاشمر، بردسکن، تربت حیدریه، گناباد، خلیل آباد، زاوه، رشتخوار و روستاهای تابعه آنها مهد آیین تعزیه خوانی ماه محرم در خراسان رضوی هستند.  

محمدی افزود: قدیمی ترین تعزیه خوانی در خراسان رضوی مربوط به ۱۵۰ سال پیش در منطقه ترشیز یا کاشمر امروزی است. در آن زمان مرحوم میرزای شاهرودی یا مرحوم حاج حلی به تعزیه خوانی می پرداختند.   سبزوار نیز در این حوزه سابقه ای طولانی دارد به ویژه آنکه بهره برداری از شیوه های مدرن در برپایی تعزیه از سبزوار آغاز شده است.  

وی سوگواری را ماهیت اصلی ذاتی تعزیه خوانی توصیف و بیان کرد: با این وجود طی سالهای اخیر جلوه های بیشتری به آیین تعزیه خوانی افزوده شده و این مقوله به صورت شبیه خوانی یا نمایش دینی مذهبی درآمده است.

تعزیه خوانی در کنار دیگر آداب و رسوم خاص ماه محرم نظیر نخل بندانی، نخل گردانی، سینه زنی و زنجیرزنی در مناطق شهری و روستایی خراسان رضوی قدمتی افزون بر ۲۰۰ سال دارد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.