به گزارش خبرنگار قدس آنلاین؛ در جلسه علنی شورای اسلامی شهر که با حضور شهردار، رئیس، اعضای شورا و اصحاب رسانه تشکیل شد، موسی شاعری، طرح سوال از جانب اعضای شورای شهر را یک وظیفه و حق قانونی دانست وگفت: از جمله مهمترین وظایف شورای شهر، نظارت بر عملکرد مدیریت شهری است و وظیفه ما پاسخگویی به این سوالات است.
دستفروشان و ماشین های دوره گرد
شهردار اهواز پس از این مقدمه در پاسخ به پرسش عضو شورا در خصوص جمع آوری دستفروشان و ماشین های دوره گرد و میوه فروش در معابر تشریح کرد: موضوع سد معبر چه از طریق بساط گستران و چه از طریق وانت بارها ارتباط مستقیمی با معیشت مردم و اقتصاد عمومی کشور دارد و با توجه به شرایط فعلی کشور بسیاری از کلانشهرها با این معضل درگیر هستند.
وی افزود: در چنین شرایطی اجراییات شهرداری در راستای جمع آوری دستفروشان و ماشین آلات دوره گرد و میوه فروش در معابر، پس از اخذ دستورات قضایی و در معیت نیروی انتظامی (شغل دوم) و یگان امداد در سطح مناطق هشتگانه شهرداری به صورت مستمر، طرح ها وعملیات جمع آوری را اجرا می کند.
شاعری با بیان اینکه مکررأ نیروهای اجراییات در حین انجام وظیفه مورد ضرب و شتم قرار می گیرند، تصریح کرد: به همکاری مداوم نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی ورانندگی به عنوان متولی ترافیک شهری نیازمندیم که در صورت تحقق این همکاری ها اقدامات پاکسازی و رفع سد معبر بسیار مؤثر خواهد بود.
شهردار اهواز با اعلام اینکه در ۱۷ نقطه مهم شهر عملیات پاکسازی از سد معبر انجام گرفته، بیان کرد: توقیف بیش از ۴۰ دستگاه وانت بار و موتور سه چرخ عرضه کننده میوه و تره بار و انتقال آنها به پارکینگ، پاکسازی کامل دستفروشان خیابان سلمان فارسی، جمع آوری کامل میوه فروشان خیابان شریعتی جنب مسجد انصار، جمع آوری بیش از ۲۵۰ مورد تابلوهای سیار اتوبان آیت الله بهبهانی حد فاصل فلکه جمهوری تا خیابان امام شرقی، جمع آوری کامل ماهی فروشان خیابان آخر آسفالت نبش رازی تا فلکه شریعتی، جمع آوری چادر فروشان خیابان شریعتی تا پل سیاه گوشه ای از اقدامات همکارانم در حوزه معاونت خدمات شهری و مناطق است.
شاعری ادامه داد: پاکسازی و جمع آوری حدود ۵۰ درصد دستفروشان و وانت بارهای واقع در خیابان کارگر شرقی گلستان، مسیر خانه سازی از سه راهی خرمشهر تا میدان پلیس، بلوار قدس، جاده اهواز-حمیدیه جزو اقدامات انجام شده بوده است.
وی افزود: ضمناً این عملیات در ورودی خیابان ۲۲ بهمن و شهرک رزمندگان، اتوبان گلستان، بلوار پاسداران از سه راهی فرودگاه تا کوی ملت، خیابان ۱۳ و ۱۷ شرقی کیانپارس، فلکه چهار اسب، زیر گذر خلیج فارس، میدان نخل تا میدان شهید بندر صورت گرفت.
سگهای ولگرد
موسی شاعری، گفت: بر اساس بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، تنها دفع حیوانات بلاصاحب و مضر با اعلام موسسات بهداشتی بر عهده شهرداری ها است، که وزارت محترم کشور جهت رفع ابهام فرآیند اجرایی این قانون، در سال ۸۷ اقدام به تدوین وابلاغ دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب توسط سازمان همیاری های شهرداری ها کرده است.
وی ادامه داد: بنابراین از سال ۸۷ براساس دستورالعمل ابلاغی، کارگروه ویژه ای در کلانشهرها که شهرداری تنها عضوی از آن مجموعه است وظیفه زنده گیری، جمع آوری، عقیم سازی و رهاسازی سگ های بلاصاحب را بر عهده دارد.
شهردار اهواز با اشاره به اقدامات انجام شده در این خصوص اذعان کرد: با توجه به عدم انجام تعهدات اعضای این کارگروه و لزوم تلاش برای حفظ و صیانت از سلامت و بهداشت عمومی، شهرداری اهواز در یک سال گذشته براساس هماهنگی صورت گرفته توسط دادستان محترم و شورای سلامت شهرستان اهواز، براساس جزئیات دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب، اقدام به طراحی و سپس احداث نخستین مرکز کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب در جنوب و غرب کشور در منطقه صفیره به مساحت ۷ هزار مترمربع با مبلغ ۷ میلیارد ریال کرد.
شهردار اهواز با تاکید بر اینکه عقیم سازی، تنها راه علمی، قانونی و اخلاقی برخورد با این معضل اجتماعی است، گفت: تاکنون نیز در حدود ۲۱۰ قلاده سگ توسط این مجموعه زنده گیری، عقیم سازی و نهایتأ با الصاق مشخصات رها سازی شده اند.
جمع آوری زباله گردها
موسی شاعری، دفن بهداشتی پسماند را یکی از چالش های جدی شهرداری ها در کشور دانست و گفت: براساس آنالیز فیزیکی صورت گرفته، از پسماند خانگی شهر اهواز، ۷۰ درصد حجم آن مواد آلی و ۳۰ درصد مواد خشک است. بنابراین راهبرد شهرداری اهواز جهت ساماندهی محل دفن صفیره، کاهش دفن است.
شهردار اهواز ادامه داد: برای اجرایی شدن این راهبرد می بایست اقدامات لازم برای تبدیل ۷۰ درصد مواد آلی ذکر شده به کود کمپوست صورت گیرد. پیش زمینه این اقدام، جداسازی یا تفکیک ۳۰ درصد زباله خشک از ۷۰ درصد مواد آلی است و تا آن زمان امکان هرگونه اقدامی جهت تولید کمپوست وجود ندارد.
وی با اشاره به تجربیات سایر کلانشهرها در خصوص تفکیک پسماند از مبدا عنوان کرد: از حدود ۲۶ سال پیش در اصفهان، ۲۰ سال پیش در مشهد، ۱۵ سال پیش در کرمانشاه، ۱۴ سال پیش در تهران و تقریبا از سال پیش در سایر کلانشهرها قدم های اولیه ای جهت تفکیک زباله خشک از تر برداشته شده است.
شاعری افزود: مدیریت شهری در اهواز در این زمینه تنها با احداث کارخانه پردازش در منطقه صفیره اهواز کمتر از یک درصد از زباله خشک را تفکیک و از دفن آن جلوگیری می کند.
شهردار اهواز با اشاره به اقدامات انجام شده در این خصوص گفت: از ابتدای شورای پنجم در سازمان پسماند مطالعات ویژه ای برای عملیاتی و اجرایی شدن طرح تفکیک از مبداء پسماندهای خانگی تشکیل شد. بازدید از همه کلانشهرهایی که در زمینه طرح تفکیک فعالیت داشته اند و بررسی طرح های تفصیلی و جامع ده ها شهر در نهایت منجر به آماده سازی طرح عملیاتی جهت اجرای پروژه تفکیک شد.
موسی شاعری با بیان اینکه اجرای طرح تفکیک مستلزم رعایت فرآیند های قانونی و حقوقی است، گفت: پس از طی مراحل قانونی مزایده قانونی در این خصوص برگزار و نهایتا دو پیمانکار برای اجرای طرح تفکیک تعیین شد.
نظر شما