تحولات منطقه

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: حذف سود مرکب به مصلحت مردم بوده و جزو مطالبات آنها است، امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام با این مصوبه موافقت کند.

حذف سود مرکب به مصلحت مردم است/جریمه دیرکرد وام‌های خرد کمر وام گیرنده را می شکند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی درباره مصوبه الزام بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی به حذف سود و جریمه مضاعف از بدهی تسهیلات گیرندگان، گفت: در حالی که بارها مراجع عظام، سود بانکی و جرایم دیرکرد را ربوی اعلام کردند و مسئولان را به دلیل دریافت این سود مورد عتاب قرار دادند حال این سوال مطرح می‌شود که چرا علیرغم تلاش مجلس برای حل و فصل این مشکل، شورای نگهبان از مصوبه حذف سود مرکب ایراد می گیرد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان این که مجلس به موضوع حل مشکل شبه ربوی بودن سودهای بانکی و جریمه دیرکرد ورود کرد، افزود: باید نرخ تمام شده پول در سرمایه گذاری و حل و فصل نیازهای مردم کاهش یابد که این امر با حذف سود مرکب محقق می شود.

وی اظهار کرد: کارخانه‌ها به ازای دریافت وام ناچارند سود کلانی به بانک ها پرداخت کرده و کالای تولیدی را به دلیل سود این وام‌ها حدود ۴۰ درصد گرانتر به مردم بفروشند به این قیمت باید مالیات و بیمه را نیز افزود؛ در این شرایط تولید داخل توانایی رقابت با کالای چینی و هندی را ندارد.

عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه دلیل گرانی کالای داخلی تنها فرآیند تولید نیست بلکه هزینه‌هایی مانند نرخ بالای تمام شده پول نیز موجب گرانی تولید در ایران می شود، اضافه کرد: نرخ تمام شده پول در کشور بالا است که این امر ناشی از نحوه محاسبه نرخ سود در بانک‌ها است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه جریمه دیرکرد وام‌های خرد کمر وام گیرنده را می شکند چراکه بیشتر این افراد بضاعت مالی چندانی ندارند، ادامه داد: از یک سو بانک ها تمایلی به پرداخت وام های خرد ندارند و از سوی دیگر دیرکرد و جریمه این وام ها موجب ایجاد پرونده های بسیاری در حوزه معوقات بانکی شده که این امر چرخه باطلی است.

عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: حذف سود مرکب به مصلحت مردم بوده و جزو مطالبات آنها است، امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام با این مصوبه موافقت کند.

منبع:خانه ملت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.