تحولات لبنان و فلسطین

طبق اعلام مسئولان مربوطه، از امروز نداشتن کارتخوان در مطب پزشکان، مصداق فرار مالیاتی است و جرم محسوب می‌شود.

ترفند جدید پزشکان برای فرار از نصب کارتخوان

قدس آنلاین: درآمدهای نجومی پزشکان و بی سر وسامانی دریافتی‌های آنان،‌در نهایت سیاستی به نام دستگاه کارتخوان را برای ساماندهی به این معضل به میان آورد. موضوعی که پزشکان باید از آن تمکین کنند اما گویی سایه سنگین پزشک سالاری در کشور بر اجرای این طرح پر سر و صدا هم سایه انداخته است و حالا عصیان برخی از پزشکان در اجرای این طرح مشهود است. بعد از کشمکش بسیاری که برای اجرای این طرح وجود داشت؛ همچنان برخی پزشکان فرار را بر شفاف سازی مالی ترجیح می‌دهند و از دریافت یا کار با کارتخوان خودداری می‌کنند.

بر اساس مشاهدات میدانی از کلینیک‌ها و مطب پزشکان، با اینکه مهلت ثبت نام کارتخوان و اتصال آن‌ها به فروشگاه‌های آنلاین اینترنتی بعد از ۴ بار تمدید در تاریخ‌های" ۳۱ مرداد، یکم شهریور، ۱۵ شهریور و ۳۱ شهریور" تمدید شدند، اما متأسفانه در این مراکز درمانی، کارتخوانی وجود ندارد و همین مسئله باعث بروز مشکلاتی برای مراجعه کنندگان  به این مراکز شده است.

بیماران برای دریافت حق ویزیتشان باید پول نقد به همراه داشته باشند. در برخی موارد که دستگاه کارتخوان در مطب باشد از بیمار خواسته می‌شود که  مبلغی را از طریق کارتخوان و باقی را به صورت نقد پرداخت کند.

متأسفانه تعداد محدودی از پزشکان، نه تنها کارتخوان در مطبشان موجود نیست بلکه برای دریافت ویزیت شماره کارت خود را جهت پرداخت ویزیت  به بیمار می‌دهند.

طبق اعلام مسئولان مربوطه؛ مهلت چهارم سازمان امور مالیاتی برای نصب کارتخوان و اتصال به فروشگاه اینترنتی آنلاین به پایان رسیده است و بر اساس قانون از امروز ( اول، مهر) نبود دستگاه کارتخوان در مراکز درمانی تخلف و اقدامی غیرقانونی است.

سازمان امور مالیاتی کشور بارها از طریق تریبون‌های مختلف این موضوع را اعلام کرده است که وجود دستگاه کارتخوان هیچگونه ارتباطی با پرداخت مالیات ندارد.

بنابر نظر مسئولان سازمان امور مالیاتی کشور، پزشکان مشارکت پایینی در نصب کارتخوان داشته‌اند به طوری که آمار ثبت نام کنندگان کارتخوان و دریافت کد جهت اتصال به فروشگاه اینترنتی را در حدود ۲۰ درصد اعلام کرده‌اند؛ این در حالی است که پزشکان فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم جهت دریافت کد و اتصال به فروشگاه اینترنتی آنلاین را بارها اعلام کرده‌اند و معتقدند که جهت اتصال به فروشگاه‌های اینترنتی، هماهنگی‌های لازم جهت ثبت نام وجود ندارد و آن‌ها برای دریافت کد مخصوص خود دچار مشکلات متعددی می‌شوند.

رد و بدل بحث‌های بین سازمان امور مالیاتی و جامعه پزشکی نه تنها به نفع هر دو گروه نیست، بلکه باعث کاهش اعتماد مردم به پزشکان می‌شود و این مسئله باعث کم شدن سرمایه اجتماعی جامعه می‌شود.

آخرین جزئیات تجهیز مطب پزشکان به کارتخوان

علی رستم پور، مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برون سپاری سازمان امور مالیاتی کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  در تشریح آخرین جزئیات تجهیز مطب پزشکان به کارتخوان اظهار کرد: تعداد ۷۳ هزار پزشک، پیراپزشک، دامپزشک و دندان پزشک مشمول فراخوان سازمان امور مالیاتی برای ثبت نام در طرح کارتخوان‌های بانکی هستند. در روز اول بالغ بر ۳۰۰ پزشک به صورت خودکار تشکیل پرونده داده و درخواست خود مبنی بر دریافت کارتخوان را ثبت کردند.

او بیان کرد: طبق آخرین آمار بیش از ۲۲ هزار و ۵۷۰ پزشک نسبت به ثبت نام در سامانه مذکور اقدام کردند که بیانگر شرکت ۳۱ تا ۳۵ درصدی جامعه پزشکی در این طرح است.

رستم پور بیان کرد: در  روزهای پایانی فراخوان، استقبال خوبی صورت گرفت، به طوریکه از ساعات اولیه صبح تا ۱۲ ظهر بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از پزشکان برای دریافت کارتخوان ثبت نام کردند. پیش بینی می‌شود در ساعت‌های باقی مانده سرعت ثبت افزایش پیدا کند و پزشکان بیشتری به این سیستم متصل شوند.

این مقام مسئول تاکید کرد: اطلاعات تراکنش‌های تمام کارتخوان‌ها در اختیار سازمان امور مالیاتی است، ولی وجه تمایز برخی از این دستگاه‌ها در این است که بسیاری از کارتخوان ها، متعلق به افراد حقیقی و حقوقی مشغول به کار نیست؛ بنابراین تلاش کردیم که با ثبت حرفه به صورت دقیق، صنوف از جمله پزشکان و تراکنش‌های بانکی را رصد کنیم البته سازمان امور مالیاتی برای سایر حرفه‌ها نیز این حساسیت را به خرج می‌دهد.

او تصریح کرد: باید مشخص شود کارکرد کارتخوان‌ها مختص حرفه‌ای است که کارتخوان به آن تخصیص داده شده است. از پزشکان هم درخواست کردیم حساب معرفی شده برای دریافت کارتخوان نیز تنها حساب بانکی مورد اشتغال پزشکان باشد تا با سایر درآمدها مخلوط نشود.

رستم پور بیان کرد: اینکه از قبل اطلاعات تراکنش‌های بانکی را در دست داشتیم، ولی اقدامی نمی‌کردیم به تبصره ۵ ماده ۱۶۰ قانون مالیات‌های مستقیم بر می‌گردد؛ چرا که این تبصره اجازه بررسی ۴ جز اطلاعات حساب بانکی را به سازمان امور مالیاتی می‌دهد تمام این اطلاعات در سال‌های ۹۵-۹۶-۹۸ در اختیار ما نیز قرار گرفته است.

او ادامه داد: قرار نیست ماهیت پلیسی به خود بگیریم بلکه با فرهنگسازی صحیح به دنبال به دنبال افزایش سطح تمکین مودیان به نظام مالیاتی هستیم تا خود مودی به صورت صادقانه اظهارنامه سالیانه خود را تکمیل کند. عملکرد سازمان امور مالیاتی و اخذ مالیات از سال ۹۸ بر مبنا اظهارنامه خود مودی است مگر اینکه سندی این اظهارنامه را تکذیب کند.

مشارکت ۲۷ درصدی پزشکان در ثبت نام کارتخوان 

جواد مولایی، عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار  بهداشت و درمان اظهار کرد: دیروز مهلت ثبت نام کارتخوان پزشکان توسط سازمان امور مالیاتی کشور به پایان رسید اما به دلیل اینکه جامعه پزشکی دچار مشغله‌های شخصی بوده و اکثرا در مسافرت به سر می‌بردند، سایت سازمان نظام پزشکی کماکان جهت ثبت نام کارتخوان و دریافت کد باز است.

او ادامه داد: در اواخر شهریور جلسه‌ای با حضور رئیس سازمان امور مالیاتی و رئیس سازمان نظام پزشکی، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رئیس شورای عالی نظام پزشکی و رئیس مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران و همچنین معاون کل وزارت بهداشت در سازمان نظام پزشکی برای موضوع نصب کارتخوان و دریافت کد تشکیل شده است و مسائل مختلف بررسی شد.

مولایی تأکید کرد: تفاهم نامه‌ای بین سازمان امور مالیاتی و سازمان نظام پزشکی صورت گرفته است که بر اساس آن از وقوع کارهای تهدیدآمیز پیشگیری و به سمت عدالت و شفافیت بیشتر حرکت شود.

عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: بر اساس این تفاهم نامه قرار شده است که درآمدها و تعرفه‌ها همچنین هزینه‌ها به صورت دقیق بررسی شود .

او بیان کرد: در حال حاضر ۲۷ درصد از پزشکان در ثبت نام کارتخوان مشارکت داشته‌اند و امیدوارم با فراهم شدن زیرساخت‌های بهتر، برخی از مشکلات برطرف شود.

بیشتر بخوانید: ثبت کارتخوان تنها ١٩ درصد پزشکان در سازمان مالیاتی/ پزشکان در شفاف‌سازی اقتصاد نمره خوبی دریافت نکرده‌اند

 حال باید دید که  پس از انجام توافق بین سازمان امور مالیاتی و دیگر سازمان های ذی‌ربط، چه زمانی این گروکشی ها به پایان می رسد و در این کش و قوس بین پزشکان و سازمان امور مالیاتی کشور چه ترتیبی اتخاذ می شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.