به گزارش قدس آنلاین، محسن اولیایی با اشاره به تاثیرات خشکسالی بر منطقه عنوان کرد: هاشمآباد یکی از روستاهای خلیلآباد بوده که در سالهای گذشته به دلیل خشکسالی از بین رفته و اثری از آن باقی نمانده است.
وی عنوان کرد: براساس بررسیهای صورت گرفته کمتر آثری از این آبادی که در جنوب منطقه بیابانی بین کاشمر و خلیلآباد قرار داشته مانده و دیگر روستایی در این منطقه نیست و نام آن فقط بهصورت پسوند بر نام خانوادگی برخی اهالی به یادگار مانده است.
اولیایی اظهار کرد: امروز روستاهای بسیار دیگری در کشور هستند که بهواسطه بیآبی و خشکسالیهای چند دهه گذشته متروکه و خالی از سکنه شده و به مرور از روی کره زمین محو شدهاند، در خود منطقه هم روستاهایی وجود دارند که خشکسالی و کم آبی به شدت آنها را تهدید میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۳ روستای شهرستان خلیلآباد از منابع آب شرب شهری استفاده میکنند که در بخش مقابله با چالش کمآبی و رفع افت فشار شهر و روستاهای تابعه پروژه جداسازی شبکه آب روستاهای کلاته شادی، نقاب، میرآباد و کلاتهشور از شبکه شهری با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دستور کار قرار دارد.
این پروژه را اثربخشتر از پروژه آبرسانی به خلیلآباد دانست و افزود: اکنون در اراضی محمدیه چاه و مخزن حفر شده که با اجرای آن شبکه روستای کلاته شادی و شش روستای دیگر جدا میشوند.
مدیر آب و فاضلاب شهری خلیلآباد بیان کرد: اکنون فقط تجهیز چاه آن مانده که با خط انتقال ۸ کیلومتر اجرا میشود، البته تاکنون حدود ۵ کیلومتر از لولههای مورد نیاز خریداری شده و سعی میشود تا قبل از تابستان سال آینده افت فشار آب رفع گردد، هرچند با کمبود منابع اعتباری مواجه هستیم.
وی افزود: در حال حاضر مهمترین مشکل ما در فرسوده بودن شبکه روستایی بوده، به طوری که ۶۰ درصد شبکههای روستاها که از قدیم هستند فرسوده و از سویی توسعه معابر و جابهجاییها و عقب نشینیها مشکلاتی ایجاد کرده است.
اولیایی همچنین عنوان کرد: بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ سال از عمر شبکههای روستایی میگذرد، از سویی چون باید بیشتر به دنبال تامین آب میبودیم در روند اصلاح شبکه کمی با مشکل مواجه هستیم و عقب ماندگی بیشتر است.
وی با بیان اینکه اگر تامین آب به پایداری برسد اعتبارات بیشتر به سمت اصلاح شبکههای فرسوده سوق پیدا خواهد کرد، افزود: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد شبکه انتقال آب شرب داخل شهر نیز فرسوده است.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما