تحولات منطقه

نهمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران در حالی امروز ۱۱ آبان ماه در بوستان نوروز افتتاح شد که بر احیای سنت این هنر در ایران تاکید شد.

نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران افتتاح شد/ موفقیت سمپوزیوم در برقراری ارتباط معنایی و هویتی با شهر
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران، نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران صبح امروز ۱۱ آبان ماه با حضور محمدجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، دکتر برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، مهندس سید محمدحسین حجازی مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد، مجید رجبی‌معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و جمعی از هنرمندان مجسمه‌ساز داخلی و خارجی در بوستان نوروز تهران آغاز به کار کرد.

در ابتدای این مراسم سید مجتبی موسوی سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی با اشاره به برگزاری هشت‌ دوره موفق سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران گفت: سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران در تقویم رویدادهای هنری تهران ثبت شده و سازمان زیباسازی متولی سیاست‌گذاری و برنامه ریزی آن است.

وی افزود: سمپوزیوم‌های بیشتری به شکل ملی از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار می‌شود از جمله سمپوزیوم یادمان‌های دفاع مقدس و سردیس شهدای دفاع مقدس که چهار دوره از آن برگزار شده و دو دوره سمپوزیوم سردیس مفاخر کشور را هم برگزار کردیم که امیدوارم این سمپوزیوم‌ها هم به طور ثابت هر دوره برگزار شود.

موسوی همچنین اعلام کرد: از ابتدا سیاست ما این بود که سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران با توجه به وجود معادن غنی سنگی که در کشور داریم با متریال سنگ برگزار شود. زیرا در ایران ۷۰۰ نوع سنگ مختلف داریم و در سالیان گذشته سنت مجسمه‌سازی با سنگ ما به فراموشی سپرده شده بود که یکی از اهداف ما هم احیای این سنت است. امروز نیز شاهد هنرمندانی هستیم که با مجسمه‌سازی با سنگ آشنایی پیدا کرده‌اند و در سمپوزیوم‌های داخلی و خارجی با متریال سنگ حضور پیدا می‌کنند که این از افتخارات سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران است.

موسوی سپس به ارایه گزارشی از حضور هنرمندان در این سمپوزیوم پرداخت و اظهار کرد: در این دوره ۴۰۶ نفر به طور کلی در بخش‌های مختلف ثبت نام کردند که از آن میان ۱۸۰ نفر خارجی بودند و ما میزبان ۱۰ نفر از آنها هستیم و در بخش هنرمندان ایرانی میزبان ۵ هنرمند هستیم. در بخش دانشجویی هم ۳۰ نفر ثبت نام کردند که میزبان ۱۰ دانشجو در این دوره هستیم و ۱۵ نفر نیز به عنوان دستیار حضور دارند.

دبیر نهمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران در پایان سخنانش گفت: محصول نهایی این سمپوزیوم در منطقه گردشگری عباس آباد به صورت باغ مجسمه نصب خواهد شد.

نقد مجسمه‌های شهری

برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در ادامه این مراسم در سخنانی بیان کرد: کمک به گسترش هنرهای شهری از وظایف سازمان زیباسازی است و این آثار باید به گونه‌ای باشد که هم ضرورت زندگی شهری باشد و هم به ارتقای کیفیت زندگی شهری و هویت‌بخشی به شهر کمک کند.

وی یکی از راه‌های شناخت نسل جوان از هنرمندان، ادیبان و اهل فرهنگ ایران را ساخت سردیس‌های این مفاخر دانست و گفت: بسیاری از آثار سطح شهر حاصل کار هنرمندان ماست که باید مورد نقد و بررسی قرار بگیرد که چقدر مردم توانسته‌اند با این آثار ارتباط برقرار کنند و این آثار چقدر توانسته به هویت‌بخشی و خوانایی شهر کمک کند.

ضرغامی یکی از ویژگی‌های این سمپوزیوم را استمرار در برگزاری دانست و گفت: این استمرار بیانگر اهتمام سازمان زیباسازی شهر تهران است. این سمپوزیوم فرصت خوبی برای تجربه‌اندوزی است و به همین دلیل امسال به بخش دانشجویی توجه ویژه‌ای شد تا از این کارگاه آموزشی بهره‌مند شوند.

وی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که مهمانان خارجی پیام‌رسان‌های خوبی برای نشان دادن فرهنگ و هنر ایران به جهانیان باشند.

پیوستن اراضی عباس آباد به سازمان گردشگری جهانی

سید محمدحسین حجازی مدیرعامل سازمان نوسازی عباس آباد نیز در این مراسم در سخنانی اظهار کرد: اراضی عباس آباد به تازگی به سازمان گردشگری جهانی پیوسته و به عنوان یک منطقه جهانی قرار است اتفاقات بزرگی را در حوزه فرهنگ و هنر رقم بزند.

وی درباره سمپوزیوم مجسمه‌سازی هم گفت: این سمپوزیوم توانسته ارتباط معنایی و هویتی با شهر تهران برقرار کند و برگزاری این سمپوزیوم در منطقه اراضی عباس آباد می تواند به ارایه فرهنگ غنی ایران برای گردشگران موثر باشد.

حجازی در پایان سخنانش از نصب ۶۰ مجسمه از مشاهیر ایران در اراضی عباس آباد خبر داد و گفت: با همکاری سازمان زیباسازی قرار است ۶۰ مجسمه از مفاخر ایران در میدان مشاهیر منطقه گردشگری عباس آباد نصب شود که تاکنون کار ۲۰ مجسمه انجام شده است و مابقی آثار تا پایان سال نصب خواهد شد.

مرتضی نعمت‌اللهی هنرمند مجسمه‌ساز از دیگر سخنرانان این مراسم نیز در سخنانش ابراز امیدواری کرد که این سمپوزیوم همچنان مستمر برگزار شود و حاضران شاهد صدمین دوره آن باشند.

تهران نیازمند مجسمه های عظیم است

سخنران بعدی این مراسم مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان بود که در سخنانی بیان کرد: از دوران کودکی دو مجسمه میدان حر و میدان دربند در خاطرم هست که آثار بسیار به یادماندنی هستند و در سال های اخیر هم مجسمه میدان مادر اثر بسیار ماندگاری در اذهان بوده است. ما برای شهر تهران علیرغم مجسمه های بسیاری که ساخته و نصب شده است، نیازمند مجسمه هایی عظیم و هنرمندانه برای میادین بزرگ شهر هستیم که با توده مردم ارتباط برقرار کند.

وی افزود: این سمپوزیوم را شهرداری برگزار می کند بنابراین اولین هدف گذاری باید ارتباط با توده مردم باشد و برای جمعیت ۱۰ میلیونی تهران مجسمه ساخته شود.

مجسمه‌سازی نزدیک‌ترین هنر شهری به مردم

محمدجواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز در این مراسم حضور داشت و در سخنانی گفت: یکی از اهدافی که مدیریت شهری دنبال می کند توجه به شهر پایدار است که زمینه ای برای زیست اجتماعی انسان تلقی می شود و باید از هنر کمک گرفت تا به هویت اجتماعی در شهر کمک کنیم بنابراین مدیریت شهری و هنرمندان باید دست به دست هم بدهند که استفاده بهینه از هنر کنند تا به هویت جمعی شهری کمک کند.

وی با اشاره به ارتباط مجسمه با شهروندان گفت: در میان هنرهای شهری مجسمه سازی والاترین هنر در ارتباط با شهروندان است و سمپوزیوم مجسمه سازی هم تلاش می کند بهترین ارتباط را با شهر و هنر برقرار کند.

حق شناس گردهمایی هنرمندان ایرانی و خارجی را در کنار دانشجویان ایرانی از نقاط قوت این سمموزیوم دانست و اظهار کرد: رویکرد آموزشی و پرورشی این سمپوزیوم شایسته تشکر است اما شهر تهران به خوبی از بضاعت هنری هنرمندان در هنر شهری بهره نگرفته است.

وی با بیان این که هنر مجسمه سازی ایران دچار یک گسست تاریخی است به تاریخ این هنر در طول ۲۵۰۰ سال گذشته اشاره و ابراز امیدواری کرد که این هنر بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی فرصت بیشتری برای بروز و ظهور پیدا کند و این هنر بیشتر در خدمت هویت بخشی و معرفی فرهنگ و هنر ایران قرار گیرد.

در پایان این مراسم از مجسمه نمادین نهمین سمپوزیوم مجسمه سازی پرده برداری و این سمپوزیوم به طور رسمی آغاز شد.

نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه سازی از ۱۱ آبان تا ۴ آذرماه در منطقه گردشگری عباس آباد، مجاور بوستان نوروز برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.