قدس آنلاین: وزیر خارجه دولت آمریکا به تازگی در یک توییت، نظام جمهوری اسلامی ایران را متهم به دروغگویی و تقلب در انتخابات کرده و در این راستا به سخنان اخیر رئیس جمهور روحانی اشاره کرده است!
به گزارش تسنیم، پامپئو عنوان کرد: «نظام ایران بطور مرتب به مردم ایران دروغ میگوید و آنها را تحقیر میکند. اکنون این نظام مانع از حضور هزاران نفر از نامزدها در انتخابات مجلس شده، انتخاباتی که علناً پر از تقلب است. حتی رئیس جمهوری ایران نیز میگوید که این انتخابات واقعی نیست.»[۱]
اشاره پامپئو به سخنان تازه رئیسجمهور روحانی در واکنش به ردصلاحیت برخی از نمایندگان مجلس و نامزدان نمایندگی است که با کنایه به شورای نگهبان گفت: «به مردم نگوییم که در برابر یک صندلی مجلس ۱۷ نفر، ۱۷۰ و یا۱۷۰۰ نفر کاندیدا هستند ، ببینیم از چند جناح ۱۷۰۰ نفرکاندیدا هستند؟ ۱۷ نفر از چند جناح، از یک جناح؟ اینکه انتخابات نمیشود. مثل اینکه در مغازهای از یک جنس، ۲ هزار عدد وجود داشته باشد...مردم تنوع میخواهند. بگذارید در میدان انتخابات همه احزاب و گروهها شرکت کنند، قطعا ضرر نمیکنید. با یک جناح نمیشود، کشور را اداره کرد. کشور متعلق به همه است. اگر تمام ۸۳ میلیون متحد باشیم و یک نفر مخالف، باید تلاش کنیم آن یک نفر را هم جذب کنیم. یک نفر مخالف هم برای ما زیاد است در حالیکه شما یک جناح و جمعیت بزرگ را مخالف میکنید. باید حواسمان را جمع کنیم.»[۲]
پس از اظهارات روحانی؛ عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نیز در یک توییت نوشت: "جنجال برای تأیید افراد فاقد صلاحیت تازگی ندارد، اما پیشگامی رئیس جمهور در این پروژه ضدملی تأسف بار است. البته نمیدانستیم عدم تایید بستگان به معنی حذف جناحهای دیگر است."
* از بوسیدن دست آیتالله جنتی غافل نشدید ولی...
بدیهی بود که دولت آقای روحانی سعی میکند در موسم اعتراضات همیشگی و البته بیمنطق اصلاحطلبان به روند بررسی صلاحیت نامزدهای پیر و مسئلهدار این جریان توسط شورای نگهبان؛ در سمت اصلاحطلبان قرار بگیرد.
سیاستی که اگرچه هرگز از بوسیدن دست آیتالله جنتی! نیز غافل نمانده اما از این حقیقت غافل است که برگزیدن بیمنطقی و تهاجم علیه یکی از اصلیترین نهادهای انقلاب که مفسّر قانون اساسی نیز هست در سابقه ذهنی مردم و تاریخ حک خواهد شد.
مسئله اما به همینجا ختم نمیشود و انتقادات اخیر آقای رئیسجمهور از شورای نگهبان به حدی ناپخته و فاقد استدلال کافی بوده است که حالا وزیر خارجه آمریکا نیز از آب گلآلود آنها ماهی میگیرد و منتقد نظام اسلامی میشود.
*کژکارکرد شدن پاسدار انتخابات!
تقویت فرایند انتخابات، فرایندی یک شبه نیست که در موسم آن شاهد میتینگها و اعتراضات و اظهار نظرهای چهرههای جنجالی باشیم.
بلکه فرایند مردمسالاری و یکی از منصههای اصلی تبلور آن یعنی امر انتخابات؛ بایستی بعنوان سلوک همه مسئولان و فعالان سیاسی؛ همواره در حال تقویت و پرداخت باشد.
معنی سخن آنجاست که کارنامه دولت آقای روحانی در این زمینه چیست که ناگهان بهیکباره در شب انتخابات، شاهد انتقاد رئیسجمهور محترم از شورای نگهبان هستیم؟!
دولت با کارآمدی خود به سمت تقویت فرایندهای مردمسالار حرکت کرده است یا با گفتمان سیاسی مطلوب خود؟!
آیا جز اینست که برونداد گفتمانی دولت یک برونداد توییتری، متلک محور و فاقد قدرت مانایی است؟
حتما جز این نیست و بدیهی است هنگامی که قرار باشد یک معنای برساخته مثل "انتقاد از شورای نگهبان برای عدم تأیید برخی نامزدها" بر محمل این ضعفهای بنیادی استوار شود؛ تأثیر اشتباه بصورت تصاعدی زیاد میشود و دشمن هم با رصد ضعفهای پیشگفته؛ مترصد تنها یک اشتباه خواهد بود.
به این معنی که شاهد یک کژ کارکرد خواهیم شد که طی آن؛ پاسدار قانون اساسی یعنی رئیسجمهور؛ خود تبدیل به عامل ضعف یکی از اصول مورد تأکید قانون اساسی یعنی "امر انتخابات" میشود.
یقینا آنچه که پمپئو با استناد به سخن رئیسجمهور روحانی پیرامون انتخابات در ایران گفته؛ حرف درستی نیست و در انتخاباتهای ایران به گواه عقل و تجربه؛ نه تنها هیچ تقلب تأثیرگذاری ممکن نیست بلکه طیف سیاسی نیز عاملی برای ردّ صلاحیت نبوده و نیست.
اما مسئله بر سر اینست که آیا رئیسجمهور روحانی این پاس گل را جبران خواهد کرد یا خیر؟! و آیا وظیفه خود پیرامون پاسداری از قانون اساسی را همچنان محدود به "رفراندوم" اقتضائی خواهد کرد یا اینکه به سراغ دفاع از ارکان قانونی کشور و امر انتخابات نیز حرکت میکند؟
منبع: مشرق نیوز
انتهای پیام/
نظر شما