تحولات لبنان و فلسطین

در نشست «زنان خبرنگار؛ افق‌های پیش رو» از بانوان خبرنگار رسانه‌های کشور از جمله فرزانه غلامی خبرنگار گروه اقتصاد روزنامۀ قدس تقدیر شد.

در رسانه‌ها به سطح برابری از نظر جنسیتی رسیده‌ایم

قدس آنلاین: در شش پایتخت کشورهای مطرح دنیا اتاق خبرهایی وجود دارد که تولید خبر می‌کنند؛ قدرت آنها در انعکاس اخباری است که موجب تضعیف و تحقیر مردم ایران شود و اقتدار و همبستگی مردم را ضعیف نشان دهند. رسانه‌های ما باید رهرو راه حاج قاسم سلیمانی باشند که تمام ظرفیت خود را برای پاسداشت انسانیت به کار گرفت تا جان‌های کمتری به خطر بیفتد.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست «زنان خبرنگار؛ افق‌های پیش رو» با تاکید بر اینکه مخاطب‌شناسی باید موضوع اصلی رسانه‌ها قرار گیرد، گفت: باید در رسانه‌ها میز مخاطب تشکیل و آنان تیتر یک روزنامه‌ها را تعیین کنند.

به گزارش روابط عمومی فرهنگ‌سرای رسانه، نشست «زنان خبرنگار؛ افق‌های پیش رو» به مناسبت روز تجلیل از مقام زن با حضور محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی محمدی رییس فرهنگ‌سرای رسانه، مهدی شفیعی مدیرعامل موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران و جمعی از اهالی رسانه دوشنبه ۲۸ بهمن در فرهنگ‌سرای رسانه برگزار شد.

مهدی محمدی رییس فرهنگ‌سرای رسانه در آغاز این نشست ضمن خوش‌آمدگویی و تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: این نشست بهانه‌ای برای تقدیر از بانوان خبرنگار است و گرچه شان بانوان خبرنگار بسیار بالاتر از این برنامه است اما آن را به عنوان نقطه آغاز ببینید؛ چرا که فرهنگ‌سرای رسانه در دوره جدید فعالیت خود بنا دارد که از هر مساله‌ و مناسبتی بهره ببرد تا به تقدیر از تلاش‌های خبرنگاران عزیز بپردازد و چه مناسبتی بالاتر از روز زن است.

وی با اشاره به کسانی که در این جلسه تقدیر خواهند شد، گفت: در وهله اول می‌خواهیم از خانم‌های خبرنگاری که متاسفانه در سال ۹۸ آنان را از دست دادیم یاد کنیم. در سال ۹۸ دو عزیز را از دست دادیم و امروز گرامیداشتی برای آنان خواهیم داشت. همچنین با پیشنهاد آقای خدادی قصد داریم که از تلاش خبرنگاران بازنشسته نیز تقدیر و تشکر ویژه کنیم. در کنار اینها از رسانه‌ها خواستیم که به انتخاب خودشان یک خانم خبرنگار را برای تقدیر معرفی کنند. البته این کار در ادامه می‌تواند شکل دیگری داشته باشد و شاید بهتر باشد که داوری براساس محصولات رسانه‌ای یک سال هر خبرنگار باشد. با این حال اینبار خواستیم که خود رسانه ها نظر بدهند که آنان نیز با روی گشاده با ما برخورد کردند.

رفعتی: به بانوان رسانه‌ای اعتماد کنید

مهری رفعتی، استاد دانشکده خبر نیز در این مراسم طی سخنانی درباره چالش‌های زنان روزنامه‌نگار، اظهار کرد: از روزی که نقش تلفیقی زن و جامعه مطرح شد زنان توانستند در تمام عرصه‌های شغلی حضور موفقی داشته باشند. شغل روزنامه‌نگاری پرخطر است و ساعات کاری مشخصی ندارد. طبیعتاً یک شغل پرمخاطره ویژگی‌های خاص خود را دارد. با سی و اندی سال کار در حوزه روزنامه‌نگاری می‌توانم به صراحت بگویم، افرادی که در این شغل فعالیت دارند از پتانسیل‌های بیشتری نسبت به عموم جامعه برخوردار هستند.

وی ادامه داد: شکاف جنسیتی در همه مشاغل به چشم می‌خورد که روزنامه‌نگاری و خبرنگاری هم از این قاعده مستثنی نیست. در رسانه‌های ما از دهه ۷۰ به بعد خانم‌های بیشتری جذب رسانه‌ها شدند. امروز از مسئولان رسانه‌ای می‌خواهیم به بانوان روزنامه‌نگار و خبرنگار، اعتماد و از توانمندی‌های آنها استفاده کنند.

خدادی: باید در رسانه‌ها میز خبر ایجاد شود

محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد دیگر سخنران این مراسم بود. وی درباره حضور زنان در فضای رسانه‌ای کشور گفت: در رسانه‌ها به سطح برابری از نظر جنسیتی رسیده‌ایم و بهترین خبرنگاران خانم ما با آقایان برابری می‌کنند؛ اما آنچه امروز بیش از همه به آن نیاز داریم، خروج از فضای پوششی رویدادها و پرداخت به سوژه‌ها و حلقه‌های پنهان رویدادهاست. در این سوژه‌پردازی باید به مسائل اساسی و مورد نیاز جامعه بپردازیم.

خدادی با اشاره به اهمیت مسئله مخاطب‌شناسی در رسانه‌ها، افزود: باید میز مخاطب در رسانه‌ها ایجاد شود و تیتر یک رسانه از این طریق انتخاب شود. دوران «فکر می‌کنم» تمام شده و ما باید به سفارش مردم و نه به سفارش خودمان، خبر تهیه کنیم. رسانه‌ و کار در این فضا پویا و زنده است اما چند مشکل دارد؛ مهمترین آن توجه بیش از حد به کمیت است. داشتن ۱۳ هزار رسانه و ۲۷ هزار خبرنگار و تعداد بیشتر خبر و صفحات سرویس‌ها و روزنامه‌ها افتخار نیست.

خدادی افزود:‌ در شش پایتخت کشورهای مطرح دنیا اتاق خبرهایی وجود دارد که تولید خبر می‌کنند؛ قدرت آنها در انعکاس اخباری است که موجب تضعیف و تحقیر مردم ایران شود و اقتدار و همبستگی مردم را ضعیف نشان دهند. رسانه‌های ما باید رهرو راه حاج قاسم سلیمانی باشند که تمام ظرفیت خود را برای پاسداشت انسانیت به کار گرفت تا جان‌های کمتری به خطر بیفتد.

در پایان این مراسم از جمعی از خبرنگاران که توسط خود رسانه‌ها معرفی شده بودند تقدیر شد؛ نام این خبرنگاران به شرح زیر است؛

نرگس حبیبی -‌ خبرنگار بازنشسته روزنامه ایران، عطیه اکبری – خبرگزاری فارس، فرشته رفیعی – خبرگزاری مهر، نجمه سادات مولایی – خبرگزاری تسنیم، مهتاب جودکی – شهروند، عسل اخویان طهرانی – جام‌جم، ارمغان زمان فشمی – اطلاعات، نسرین هزاره – ایلنا، بهناز میرمطهریان و مریم سالاری – روزنامه ایران، مهناز اسماعیلی – جهان اقتصاد، زینب کورعی – عصر ایران، معصومه پورصادقی – الف، فاطمه راهبری – جماران، روشنک سلطانی نژاد – کار و کارگر، یگانه کربلایی – ایسنا، مائده هنجار – قدسنا، فائقه انوار – خراسان، هدی دهقان بذرافشان – سیاست روز، الهام فرهی – تابناک، مرضیه صاحبی – رسالت، اکرم رضایی نژاد – عصر اقتصاد، سیده ساجده شوبیری – مردم سالاری، نگار رشیدی دزفولی – گل، منصوره جاسبی – جماران، لیلا موسی‌زاده – خبرگزاری جمهوری اسلامی، سعیده محمد زمانی‌ها – حمایت، ماهره بابازاده اسبق – ستاره صبح، زهرا غلامی – تقریب، زهرا چیذری – روزنامه جوان، سحر دانشور – نسیم آنلاین، مریم احمدی – پانا، لیلا نظری – اقتصاد مردم، فرزانه غلامی –  قدس، طاهره محمد یوسفی – آرمان ملی، اکرم عباسی- عصر توسعه و مریم روزبهانی- ایکنا

همچنین یاد و خاطره دو خبرنگار درگذشته در سال ۹۸ خانم زهرا عبدالحمید از خبرگزاری فارس و خانم مریم فرهمند از روزنامه ایران گرامی داشته شد.

اجرای موسیقی توسط گروه موسیقی کالیوه از دیگر بخش‌های این مراسم بود/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.