تحولات منطقه

همه‌ دعاهایی که در این ماه وارد شده، درس است؛ صِرف لقلقه‌ زبان نیست. این دعاها را با حضور قلب و با آگاهی از عمق معنای آنها، بر دل و زبانتان جاری کنید.

توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای استفاده از ماه رجب/ دعاها را با حضور قلب بخوانید
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین؛ در موسمی بس عظیم قرار داریم، ماه رجب؛ ماهی از ماه‌های خداوند که حال‌وهوای دیگری به انسان می‌دهد، انگار از همان روزهای اول و حتی لحظات ابتدایی ورود به ماه رجب، عطری خاص به مشام می‌رسد، انگار قرار است در فضایی دیگر از رحمت الهی وارد شویم، انگار خدا این ماه را بهانه‌ای قرار داده است تا زنگارهای وجود انسان‌ها را بار دیگر از انس با زندگی دنیا و متعلقاتش بشوید و به‌تدریج آنان را از فضایی نورانی به موقعیتی نورانی‌تر یعنی به ضیافت‌الله برساند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره در موقعیت‌های مختلف به بیان نکاتی راهبردی و اساسی دربارۀ جایگاه مناسبت‌های مذهبی پرداخته‌اند، به‌عنوان مثال، ایشان ماه رجب را ماه دعا، توسّل و استغفار نامیدند و این‌چنین بر لزوم مغتنم شمردن این فرصت تأکید کردند:

ایام ماه مبارک رجب است. اولین چیزی که در این ایام و بعد در ایام ماه مبارک شعبان، بالاخره در پله‌ سوم و بالاتر در ماه مبارک رمضان باید مورد توجه یکایک ما قرار بگیرد ــ هر جا هستیم ــ اصلاح خود و زدودن غفلت‌ها و ظلمت‌ها از دل خود باید باشد؛ اصل این است.

ماه رجب فرصت خوبی است؛ ماه دعاست، ماه توسل است، ماه توجه است، ماه استغفار است. دائم هم باید استغفار کنیم. هیچ کس هم خیال نکند که "من از استغفار مستغنی‌ام". پیغمبر خدا می‌فرماید که: «إِنَّهُ لَیُغانُ عَلیٰ قَلْبی وَ إِنّی لَاَسْتَغْفِرُ اللهَ بِالنَّهارِ سَبْعینَ مَرَّة». بدون شک پیغمبر هم حداقل روزی هفتاد مرتبه استغفار می‌کرد. استغفار برای همه است؛ به خصوص ماها که در این تحرکات مادی، در این دنیای مادی غرقیم و آلوده‌ایم. استغفار بخشی از این آلودگی را پاکیزه می‌کند و از بین می‌برد. ماه استغفار است؛ ان‌شاءاللَّه فرصت را مغتنم بشماریم. حلول این ماه را به شما تبریک عرض می‌کنیم. ان‌شاءاللَّه که بر ما و شما این ماه مبارک باشد و از این ماه وقتی وارد ماه شعبان می‌شویم، بخشی از کار را به‌توفیق الهی انجام داده باشیم. (بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۸۸/۰۴/۰۳)

* توجه به توحید و عظمت الهی

در دعاهای ماه رجب که از ائمه علیهم السّلام مأثور است، انسان وقتی نگاه می‌کند، می‌بیند بیشتر این دعاها ناظر به جهات توحیدی است؛ پرداختن به عظمت الهی، به صفات الهی، خود را در مقابل این عظمت مشاهده کردن، راه روشن را به‌سوی پروردگار شناختن، دانستن و به آن میل و رغبت پیدا کردن. یکی از خصوصیات دعاهای ماه رجب این است: توجه دادن به توحید، توجه دادن به خدا، به اسماء و صفات الهی. این ماه را باید قدر دانست. اول این ماه، متبرک است به ولادت امام باقر علیه السّلام؛ آخر این ماه، متبرک است به بزرگترین حادثۀ تاریخ؛ یعنی بعثت پیغمبر. (بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم‌ ۹۲/۰۲/۲۵)

* دعاهای ماه رجب را با آگاهی از معنا بر دل و زبان جاری کنید

دل غافل در معرض هجوم شیطان قرار می‌گیرد و وقتی شیطان بر دل و جان آدمی تسلّط پیدا کرد، شرّ و فساد در دنیا به‌وجود می‌آید. راه علاج عمیق و حقیقی در برخورد با هرگونه شرّ و فسادی در عالم، ارتباط با خدا و مصونیت بخشیدن به دل و جان خود از نفوذ و چیرگی شیطان است. اگر شیطان بر دل‌های انسان‌هایی که منشأ آثار بزرگی در جوامع جهانی هستند، مسلّط نمی‌شد، دنیا روی آرامش به خود می‌دید و انسان‌ها از امنیت و سلامت برخوردار بودند. همه‌ بدبختی‌های بشر ناشی از دوری از خداست، لذا در اسلام فرصت‌هایی برای ارتباط ویژه با خداوند متعال معین شده است.

یکی از این فرصت‌ها ماه رجب است. ماه رجب را قدر بدانید. همه‌ دعاهایی که در این ماه وارد شده، درس است؛ صِرف لقلقه‌ زبان نیست. این دعاها را با حضور قلب و با آگاهی از عمق معنای آنها، بر دل و زبانتان جاری کنید. اگر انسان مسلمان ــ جوان و پیر، زن و مرد ــ در ماه رجب و سپس ماه شعبان، رابطه‌ خود را با خدای متعال روان و نزدیک‌تر کند، با آمادگی به ماه رمضان می‌رسد، آنگاه ماه رمضان ضیافت الهی می‌شود. انسان باید آماده و سپس وارد ضیافت شود.
«شست‌وشویی کن و آنگه به خرابات خرام»
انسان باید این شست‌وشو را در ماه رجب و شعبان بکند تا بتواند در ماه رمضان بر سرِ سفره‌ الهی وارد شود و از آن سفره متنعّم شود و فیض ببرد. (دیدار با خانواده‌های شهدای نیروهای مسلح ۸۰/۰۷/۰۴)

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.