تا خردادماه و آغاز فعالیت مجلس یازدهم کمتر از یک ماه باقیمانده است و منتخبان مردم از هفته اول خردادماه به صورت رسمی بر کرسی سبز مجلس برای قانون گذاری تکیه خواهند زد. درباره برنامه ها، اولویت ها و برخی حواشی مجلس آینده با جواد کریمی قدوسی یکی از منتخبان مردم مشهد برای مجلس یازدهم که سابقه 3دوره حضور در مجلس شورای اسلامی را نیز در کارنامه دارد به گفتگو نشسته ایم که در ادامه می آید.
*از نگاه شما مجلس یازدهم تا چه میزان در کمک به رفع مشکلات کشور کمک خواهد کرد؟
** افرادی که برای مجلس یازدهم انتخاب شده اند افرادی متخصص ودارای کارنامه اجرایی ، قوی و همچنین دارای سابقه انقلابی خوبی هستند که این انسجام و وحدت رویه اعتماد و امید زیادی را در بین مردم نسبت به تصمیمات این مجلس شکل داده است و از طرفی مردم انتظار دارند حاشیه هایی که در مجلس دهم در موضوعات مختلف رخ داد در این دوره به حداقل برسد. اگرچه بعضی از مخالفان ، معاندان و جبهه غرب گرا و نفوذی در حال القای برخی از موضوعات نظیر اختلاف شدید در بین منتخبان به مردم هستند که بیشتر به عملیات روانی شبیه است اما منتخبان شرایط ویژه کشور را درک کرده اند و با اتحاد و انسجام در جهت اعتلا و پیشرفت کشور عمل خواهند کرد و امید دشمنان انقلاب اسلامی به شکاف نمایندگان در مجلس یازدهم را به یاس تبدیل خواهند کرد. زیرا منتخبان در یک میدان رقابت برگزیده شده اند که ائتلاف نیروهای انقلابی و اصولگرا به جهت فراگیر بودن مورد اعتماد مردم قرار گرفتند و اکثر صندلی های مجلس را بدست آورند تا با تصمیم گیری و تصویب قوانین درست و صحیح ، کشور را از مشکلات اقتصادی و محدودیت های معیشتی فعلی عبور دهند. بنابراین منتخبان از این ائتلاف فقط باید اصول و اهداف ائتلاف را دنبال کنند و به جز این موضوع به مسئله دیگری فکر نکنند.
*آیا منتخبان مجلس یازدهم تاکنون جلسه حضوری و غیر حضوری با یکدیگر داشته اند؟
**منتخبان مجلس یازدهم در حوزه نیروی ائتلاف انقلاب و جبهه اصولگرا قرار بود اول اردیبهشت ماه جلسه ای را در تهران برگزار کنند که ستاد ملی مقابله با کرونا با برگزاری آن مخالفت کرد. اما در این بین برخی از منتخبان در استان ها نشست هایی را با یکدیگر داشته اند به طوری که در خراسان رضوی این جلسه با حضور منتخبان استان در حضور آیت الله علم الهدی برگزار شد. همچنین افرادی که نامزد پست ریاست مجلس یازدهم هستند جلساتی را با منتخبان برگزار می کنند و اهداف و برنامه های خود را مطرح می کنند. از طرفی در فضای مجازی نیز برخی جلسات با حضور منتخبان برگزار و افراد به بیان نظرات و دیدگاه های خود می پردازند.
*اولویت های مجلس یازدهم بر چه مواردی پایه گذاری خواهد شد؟
** اولویت های مجلس یازدهم بر دو دسته پایه گذاری خواهد شود. ابتدا اولویت های فوری که برگرفته از رفع مشکلات کشور نظیر مشکلات اقتصادی و وضعیت پیش آمده ناشی از ویروس کرونا و همچنین فراهم کردن زیرساخت های لازم برای برگزاری انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری در سال 1400است که مجلس باید نبض جریان سیاسی فعالیت ها در سطح شهرستان ها را بدست بگیرد. در اولویت گذاری های بعدی که نیاز است مجلس گام های قوی و محکمی بردارد ساماندهی به اوضاع معیشتی مردم، تلاش در جهت رونق و جهش تولید، ارتقاء اشتغال و رفع موانع تولید، کاهش بروکراسی های اداری، ارتقاء موقعیت کشور در فضای دیپلماسی و بین الملل و رسیدگی به مسائل جوانان است.
*برخی اعتقاد دارند مجلس یازدهم دولت را در تنگنا و فشار قرار خواهد داد؟
** برآیند مجلس که تشکیل شده از منتخبان مردم از حوزه های انتخابیه سراسر کشور و به صورت منطقه به منطقه است برآمده از دیدگاه های مردم، اولویت های آنها و انقلاب است و ارتباط نمایندگان با مردم بسیار نزدیکتر از دولت و شخص رئیس جمهور و وزیران است. از طرفی مجلس از اساس مخالف دولت فعلی نیست ولی در مقابل، درباره حقوق مردم و وظیفه نظارتی خودش نیز نه تنها کوچکترین عقب نشینی نخواهد کرد بلکه آن را تقویت نیز خواهد نمود. همچنین حرف هایی نظیر اینکه مجلس یازدهم دولت فعلی را در تنگنا قرار خواهد داد به هیچ وجه قبول ندارم زیرا دولت نیز به نوعی منتخب مردم است. اما نکته ای که باید به ان توجه داشت این است که امسال آخرین سال فعالیت دولت فعلی است و احتمالا برخی از وزیران همان گونه که فاصله گذاری اجتماعی این روزها یک کلید واژه است فاصله گذاری سیاسی خود با دولت را نیز شروع کنند و از عملکرد و سوء مدیریت دولت در بسیاری از مسائل نظیر شکست برجام و بازگشت تحریم ها ، افزایش قیمت بنزین ، انتصابات نا به جا و مسائل دیگری که برخی از آنها حتی موجب ناامنی و مسائل امنیتی در کشور شد دوری و انتقاد کنند و تعامل خود را با مجلس یازدهم و نمایندگان بیشتر برقرار کنند.
*برای ریاست مجلس یازدهم چه افرادی در حال رایزنی هستند؟
** اگر چه رقابت در داخل مجلس یک موضوع پسندیده و اثربخش است و افرادی که نامزد پست ریاست مجلس هستند همگی افرادی صالح و دارای کارنامه خوبی هستند و هرکدام از آنها که به ریاست قوه مققنه دست پیدا کنند برای کشور مفید خواهند بود. اما در حال حاضر برای کرسی ریاست مجلس یازدهم آقایان قالیباف، حاجی بابایی و زاکانی سه گزینه شاخصی هستند که با منتخبان جلسات مختلفی را برگزار کرده اند. آقای حاج بابایی در حال حاضر نماینده مجلس هستند و با 53نفر از منتخبان مجلس یازدهم که درمجلس دهم حضور دارند جلساتی را برگزار و در حال رایزنی هستند. آقای زاکانی نیز جلساتی را با برخی از منتخبان داشته اند و آقای قالیباف نیز جلسات جداگانه ای را با منتخبان برگزار کرده اند . ریاست مجلس سه بخش مهم دارد .اولین بخش آن اداره صحن در جلسات علنی و بویژه در زمان بررسی و تصویب قوانین و رای اعتماد به وزیران و یا جلسه سوال و استیضاح از آنها است و به عبارتی این بخش از وظایف اداره مجلس بین رئیس و نائب رئیس های مجلس تقسیم می شود . دومین بخش از وظایف ریاست مجلس حوزه منافع ملی در مسائل سیاسی ، اجرایی، فرهنگی ، هماهنگی قوا ، مسائل منطقه ای ، امنیتی و به عبارتی بعد کلان در پشت میز سران قوا و در تعامل با رهبری مطرح می شود و بعد دیگر وظایف رئیس مجلس، اداره بخش های داخلی مجلس که دارای سه معاونت، مرکز پژوهش ها و حوزه های مختلف است. از حیث بعد اول چون آقای حاج بابایی و زاکانی سابقه نمایندگی مجلس دارند از آقای قالیباف ارجحیت دارند اما در بعدهای دیگر این آقای قالیباف است که به سبب تجربه و انجام کار اجرایی ، شایستگی و توانمندی بیشتری دارد و اصلح تر است. به هر حال بعد از تشکیل مجلس یازدهم فراکسیون های مختلف تشکیل خواهند شد و گزینه های مختلف ریاست مجلس را بررسی خواهند کرد.
انتهای پیام /
نظر شما