تحولات منطقه

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳
کد خبر: ۷۰۲۷۰۷

دستمزد کارگران همواره محل بحث و نظر بوده که نوعی فشار به کارفرما قلمداد شده است، در حالی که در پاسخ به این شبهه باید گفت مگر زمانی که کارفرما و تولیدکننده تولیداتشان را چند برابر قیمت و مطابق با نرخ ارز می‌فروشند و سود بیشتری می‌برند، از این محل سودی برای کارگر حساب می‌شود؟

زمان مطالعه: ۱ دقیقه

قدس آنلاین: دستمزد کارگران همواره محل بحث و نظر بوده که نوعی فشار به کارفرما قلمداد شده است، در حالی که در پاسخ به این شبهه باید گفت مگر زمانی که کارفرما و تولیدکننده تولیداتشان را چند برابر قیمت و مطابق با نرخ ارز می‌فروشند و سود بیشتری می‌برند، از این محل سودی برای کارگر حساب می‌شود؟ هر چند تولیدکننده و کارفرما در شرایط تورمی و عدم‌ثبات نرخ ارز، مواد اولیه را گران‌تر می‌خرند، اما گران‌تر هم می فروشند و در این میان یک خلأ همچنان پر نشده و آن افزایش حقوق کارگران به اندازه میزان افزایش نرخ تورم است! به هر حال انتظار می‌رود در شرایط تورمی، کشور، دولت و صاحبان شرکت‌های دولتی یا خصولتی و خصوصی چاره‌ای اساسی و منصفانه برای تأمین معیشت کارگران بیندیشند. تفکر ریشه‌ای و استفاده از علم اقتصاد راهکاری است که برای یک بار بر این مشکل فائق آمد.

دیدن مسائل معیشتی کارگران، در نظر گرفتن بسته‌های حمایتی از آن‌ها و ایجاد انگیزه در خانواده‌های کارگری با بسته‌های حمایتی مختلف، راهکار مطمئنی برای حمایت از این قشر بزرگ جامعه است. اگر دولت و همه ارکان نظام به دنبال تحقق جهش‌تولید هستند، جهش‌تولید تنها از راه ساختن کلیپ تبلیغی و اعطای وام اتفاق نمی‌افتد. نظارت بر تسهیلاتی که به کارفرما برای تولید داده می‌شود از اعطای خود وام مهم‌تر است تا خرج کار و تولید شود.

حقوق کارگران برای گذراندن با کرامت زندگی امروز و امید به آینده به آن‌ها داده می‌شود، اگر معیشت امروز اداره نشود و امیدی به آینده وجود نداشته باشد، چگونه می‌توان منتظر جهش‌تولید به دست نیروی کار بود؟ بیان این موضوع جای تأسف دارد که تصمیم‌گیرندگان این برهه زمانی تعیین حقوق و دستمزد کارگران، علاوه بر عدم‌تخصص و شناخت کافی از وضعیت بحرانی معیشتی جامعه‌کارگری، به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند. کسانی برای دستمزد و معیشت کارگران تصمیم می‌گیرند که خود در رفاه 100درصدی به سر می‌برند و نمی‌دانند با این حقوق‌ها زندگی عائله‌مندی را اداره کردن چه مصیبتی است! تا زمانی که تصمیم‌گیران کشور دچار مافیای قدرت و ثروت باشند، نظام کارگری و معیشت اقشار آسیب‌پذیر جامعه مستعمره کسانی است که بیش از اینکه به منافع عمومی جامعه بیندیشند، منفعت شخصی،گروهی و سازمانی خود را ترجیح می‌دهند و شرمندگی پدر در ناتوانی خرید یک کیلوگرم گوشت در عرض چند ماه را اصلاً درک نمی‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد ۰۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
    0 0
    بسیار عالی نوشتی ، کاش کمی هم از راهکار عملی بنویسید
  • ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
    0 0
    واقعا درسته کاش مسولین توجه کنند