به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی تعاون روستایی خراسان رضوی، خانم دکتر مردانی مدیر عامل اتحادیه گیاهان دارویی گفت: حلقه ی مفقوده گیاهان دارویی در استان خراسان رضوی صنایع تبدیلی است. زیرا با ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی به روند استفاده بهینه از محصولات و گیاهان دارویی در این بخش کمک فراوانی می کند.
وی گفت: باید بدانیم ایجاد صنایع تبدیلی، گیاهان دارویی در روستاها منجر به بازگشت ارزش افزوده ی محصولات کشاورزی به خود روستا و ایجاد اشتغال و درآمد بیشتر برای روستاییان می شود، زیرا آنچه که اکنون در مورد صنایع تبدیلی در کشور شاهد هستیم آن است که بسیاری از کارخانههای صنایع تبدیلی به دور از مناطق روستایی و در جوار شهرها و در شهرکهای صنعتی ایجاد شدهاند و بعضاً حتی فروش محصولات کشاورزی به عنوان ماده اولیه به این قبیل کارخانه ها نه به وسیله ی کشاورزان بلکه توسط دلالها و واسطهها انجام میشود.
وی در ادامه افزود: گیاهان دارویی جزو منابع گرانبها و ارزشمند طبیعی است که در پیشبرد اهداف ملی، منطقهای و جهانی در زمینههای بهداشتی و اقتصادی نقش بسزایی دارد، تحقق سلامت افراد جامعه، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی و کاهش بیکاری از جمله مزایا و کاربردهای اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی گیاهان دارویی است. حمایت از گیاهان دارویی و تبدیل این ظرفیت به صنعت تولید داروهای ساخت ملی، میتواند تأثیر زیادی در بهبود شرایط اقتصاد و اقتصاد مقاومتی و در نهایت به جهش تولید منجر شود.
خانم دکتر مردانی در ادامه افزود : در استان خراسان رضوی ۱۶۶۱ هکتار زیر کشت گیاهان دارویی است و استان دارای ۱۱ شرکت تخصصی کشاورزی گیاهان دارویی می باشد. خراسان رضوی بالاترین سهم را در سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کشور داشته و بعد از آن خراسان جنوبی و جنوب کرمان در رتبه های بعدی قرار می گیرند.
مدیر عامل اتحادیه گیاهان دارویی افزود : تنوع تولیدات گیاهان دارویی در خراسان رضوی، شامل: زعفران، گل محمدی، زیره سبز، تخم شربتی، خاکشیر، ختمی خبازی و رازیانه مهمترین اقلام گیاهان دارویی در این استان است.
زیره بیشترین سهم و عناب و سنجد کمترین میزان تولید گیاهان دارویی استان را به خود اختصاص داده اند.
مردانی در خصوص صادرات گیاهان دارویی خراسان رضوی به بیش از ۴۰ کشور گفت: از جمله این کشورها می توان به فرانسه، آلمان، استرالیا، اسپانیا، ژاپن، آمریکا، سوئد، دانمارک، ایتالیا، لهستان، نیوزیلند، جمهوری چک، چین، سنگاپور، فیلیپین، مالزی، صربستان، هند، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان و امارات اشاره کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به نیاز به توسعه روستاها و نیاز روز افزون جامعه به غذا و رشد جمعیت و کاهش منابع غذایی، یکی از مهم ترین مسائل لزوم گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی روستایی از طریق تعاونی ها می باشد. همین موضوع و موضوعاتی از این قبیل موجب تاکیدات موکد مقام معظم رهبری و سایر مسئولین نظام و دلسوزان کشور در این زمینه شده است. در همین راستا، اتحادیه گیاهان دارویی خراسان رضوی در راستای تحقق اهداف مبنی بر " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" ضرورت توسعه صنایع تبدیلی در حوزه گیاهان دارویی از طریق تعاونی های زیر مجموعه اش در روستاها را در دستور کار خود قرار داده است.
دکتر مردانی یکی از اهداف تشکیل تعاونیهای گیاهان دارویی و پیوستن آنها به اتحادیه گیاهان دارویی گفت: هدف حمایت از توسعه و گسترش گیاهان دارویی در استان می باشد و این امر سبب حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان گیاهان دارویی میشود که علاوه بر ایجاد اشتغال، از نظر اقصادی نیز به نفع مردم و کشور است و این فرصت مناسبی برای کشور است که از ظرفیتهای موجود به صورت بهینه استفاده شود. با توجه به تصویب طرح گیاهان دارویی در ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد عالی اشتغال کشور، اتحادیه گیاهان دارویی در استان خراسان رضوی تشکیل شد که هدف آن اتصال حلقههای زنجیره ارزش گیاهان دارویی از تولید تا مصرف است.
مدیرعامل اتحادیه گیاهان دارویی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اتحادیه گیاهان دارویی خراسان رضوی با هدف واکاوی جنبههای موانع تولید تا مصرف گیاهان دارویی و عوامل بازدارنده برای رسیدن به جایگاه واقعی آن در مسائل بهداشت و درمان زیر نظر اتحادیه تعاون روستایی خراسان رضوی با ۱۱ تعاونی زیر مجموعه در شهرستان های مشهد، نیشابور، سبزوار، داورزن، فریمان، تربت جام، کاشمر، تایباد، خواف، بردسکن ایجاد گردید
انتهای پیام /
نظر شما