تحولات منطقه

نخستین دفتر تسهیل صدور اسناد مالکیتی حاشیه شهر مشهد به همت مرکز تحقیقات شهرسازی و معماری دانشگاه بین‌المللی‌ امام رضا(ع) افتتاح شد.

نخستین دفتر تسهیل صدور اسناد مالکیتی حاشیه شهر مشهد راه اندازی شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دفتر تسهیل صدور اسناد مالکیتی حاشیه شهر(متصا) با ابتکار عمل و پیگیری دفتر توسعه و بازآفرینی محلات انصار و اروند در شهرک شهید رجایی و شهرک شهید باهنر افتتاح شد.

در آیین افتتاحیه این دفتر که به صورت محدود و با رعایت پروتکل های بهداشتی، با حضور نمایندگان معاونت املاک و اراضی آستان قدس، برخی اعضای شورای اجتماعی محلات و اعضای دفتر توسعه محلات انصار و اروند و دفتر توسعه محله پورسینا برگزار شد، قدیر صیامی رئیس مرکز تحقیقات شهرسازی و معماری دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) به مسأله اساسی و بنیادین اراضی قولنامه ای حاشیه شهر به عنوان سد محکم توسعه قانونمند این بخش از شهر اشاره کرد.

وی اظهار کرد: معضل و مشکل قولنامه ‌ای بودن اراضی حاشیه شهر، چالشی بنیادین برای توسعه قانونی و نظام این مناطق است و زمینه ای برای محروم شدن بخش اعظم ساکنین شریف، مومن و زحمت‌کش حاشیه کم ‌برخوردارتر شهر مشهد از حقوق شهروندی در این گونه مناطق بشمار می رود.

 

مشکلات املاک قولنامه ای در حاشیه شهر مشهد

وی افزود: کاهش ارزش مطلوبیت اراضی، بلاتکلیفی مردم در دریافت خدمات از دستگاه‌های خدمات‌رسان شهری، عدم امکان پاسخگویی شهرداری به درخواست های مردمی برای نوسازی واحدهای مسکونی، افزایش تعداد دعاوی و تخلفات حقوقی ناشی از فروش همزمان اینگونه املاک توسط فرصت طلبان به چند نفر، تنها گوشه ای از مشکلات حقوقی، اقتصادی، اجتماعی– فرهنگی املاک قولنامه ای در نواحی کمتر برخوردار شهر مشهد است.

صیامی همچنین خاطرنشان کرد: امیدواریم با مساعدتی که آستان قدس رضوی در اجرای مصوبه مساعدتی در توانمندسازی ساکنین این مناطق دارد، سایر دستگاه ها بویژه استانداری و شهرداری مشهد نیز در ادامه این مسیر، یاری گر آستان قدس رضوی و دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) باشند.

رئیس مرکز تحقیقات شهرسازی و معماری دانشگاه بین‌المللی‌ امام رضا(ع) با بیان این نکته که ما با به کار بردن واژه متصرف برای تمامی ساکنین و بهره برداران از املاک قولنامه ای حاشیه شهر موافق نیستم، اضافه کرد: بخش اعظم ساکنین حاشیه شهر میهمان خوان امام رئوف و ولی نعمتان حضرت امام رضا(ع) هستند که رابطه مالکیتی و قدسی آن ها با آستان قدس منقطع شده است و مأموریت داریم مجدداً این پیوند میمون را که اساس توسعه های آتی و برخورداری شهروندان از ثمرات و برکات ناشی از آن است را فراهم کنیم که با همت و مشارکت مردم، مسئولین و مساعدت آستان قدس رضوی امیدواریم این مهم زودتر محقق شود.

در ادامه مهندس سرباززاده معاون مرکز تحقیقات شهرسازی و معماری دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) و مدیر دفتر توسعه محلات انصار و اروند گفت: رویکرد این مرکز در همراهی با معاونت املاک و اراضی آستان قدس در این موضوع، حضور در میان مردم، گفتگو و ارائه مشاوره و تسهیل در بازکردن گره اسناد قولنامه ای حاشیه شهر است.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.