به گزارش قدس آنلاین، فرماندار گناباد در این مراسم، این شهرستان را با توجه به ظرفیتها و قدمت تاریخی و فرهنگی ارزشمند خود جزو مناطقی توصیف کرد که بزرگان زیادی را در عرصههای مختلف علمی و فرهنگی در دامن خود پرورانده و بیان کرد: آثار آنان همچنان در بستر فرهنگ و هنر کشورمان جاری است و باید این هنرمندان و بزرگان به عنوان هویت مهم ایرانی به نسل فعلی در جامعه شناسانده شوند.
حامد قربانی افزود: یکی از مواردی که شهرهای خراسان رضوی در آن رقابت میکند بحث اندیشمندان، مفاخر و بزرگان است که به عنوان آثاری جاودان ثبت شده و اجازه نمیدهند این آثار گرانبها و این افرادی که جزو گنجهای پنهان محلی هستند به فراموشی سپرده شده و دیگر کشورها از آن سوءاستفاده کنند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد هم در مراسم رونمایی ادیب محمدقاسم قاسمی به برگزاری دو سال پیش مراسم بزرگداشت "خواجه اختیارمنشی گنابادی" اشاره و بیان کرد: مراسم مشابهی برای قاسمی گنابادی شاعر و ادیب قرن دهم در دستور کار قرار گرفت.
حمیدرضا مهدویمقدم افزود: این مراسم قرار بود همزمان با "هفته فرهنگ و هنر گناباد" اسفند ماه پارسال برگزار شود اما بخاطر شیوع ویروس همهگیر کرونا برگزاری آن لغو شد.
وی همچنین مهمترین هدف رونمایی سردیس قاسمی گنابادی را معرفی این شاعر و ادیب به مردم، نسل جوان و تکریم مفاخر ادبی و فرهنگی این منطقه ذکر کرد.
"محمدقاسم قاسمی حسینی گنابادی" شاعر و ادیب قرن دهم هجری قمری در عصر صفوی، از اهالی گناباد بود که دانشهای عقلی و ریاضی را نزد "غیاثالدین منصوری دشتکی شیرازی" دانشمند و حکیم دوره صفوی و وزیر شاه طهماسب فراگرفت و سپس به خدمت شاه اسماعیل صفوی در آمد و به دنبال آن به دربار شاه طهماسب صفوی راه یافت و از شاعران دربار شد و به دستور او "شاهنامه" خود را سرود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
نظر شما