تحولات منطقه

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: وقایع عاشورا باید به دور از تحریف و به‌درستی برای مردم بازگو شود تا ندانسته بستر تحریف فرهنگ عاشورایی فراهم نیاید.

نوع روضه‌خوانی نباید زمینه تحریف را فراهم سازد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن خزائی پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در خصوص تحریف‌های وقایع عاشورا اظهار کرد: پاره‌ای از رخدادها و آیین‌های منسوب به واقعه کربلا از سوی برخی محققان، ساختگی و نادرست دانسته‌ شده است. اضافه کردن مطالب و وقایع بر حادثه کربلا به‌مرور زمینه تحریف را فراهم می‌کند، مداحان و روحانیون باید مراقب باشند تا نوع روضه‌خوانی آنان زمینه تحریف را فراهم نسازد؛ متأسفانه برخی از نقل‌های نادرست، خرافی و ادعاهای بدون سند معتبر، پس از واقعه کربلا به کتاب‌ها و منابع  مختلف راه‌یافته است.

این پژوهشگر واقعه عاشورا ادامه داد: پس از واقعه جان‌گداز عاشورا، در سال ۶۱ هجری، اولین گزارش‌ها را همان شاهدان عینی واقعه، یعنی خانواده امام حسین(ع)، به‌ویژه حضرت زینب کبری(س) و حضرت امام سجاد(ع)، به تاریخ ارائه کردند. این گزارش‌ها بدون غلو، مستند به مشاهده‌ها و مبتنی بر واقعیت و عقلانیت است که بدون آن‌که احساسات و عواطف خارجی به آن افزوده شود، به‌خودی‌خود مظلومیت، شهامت و حماسه و عرفان واقعه عاشورا را نشان می‌دهد.
خزائی افزود: مصیبت‌های عاشورا و صحرای کربلا به‌قدری ناگوار و سخت است که می‌توان سال‌ها از آن گفت و شنید و ناله و شیون سر داد، ازاین‌رو درست نیست در روضه‌ها و منبرها با بازگویی مطالب نادرست مردم را تحت تأثیر قرارداد.
وی بیان کرد: برای دوری از تحریف‌های وقایع کربلا، باید به تاریخ‌های معتبر بزرگانی همچون شیخ مفید، سید بن طاووس، مرحوم محدث قمی و امثال این شخصیت‌ها مراجعه کنیم.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: کتاب «آه» که بر اساس ترجمه مقتل «نفس المهموم» نوشته‌ی محدث قمی است یکی از آثار ارزشمند و منبع قابل استنادی است که می‌توان به آن مراجعه کرد. این کتاب در دو جلد مصیبت‌های واقعه جان‌گداز کربلا و مقتل امام حسین(ع) را روایت می‌کند.
وی همچنین ادامه داد: کتاب «آوای درد» قدیمی‌ترین ترجمه فارسی به‌دست‌آمده از کتاب «اللهوف علی قتلی الطفوف» سیدبن‌طاووس است. این اثر نیز از معتبرترین مقاتل درباره امام حسین(ع) بشمار می‌رود.
خزائی اظهار کرد: آنچه برای ما اصل است روایات و احادیثی است که از معصومین(ع) به ما رسیده است و ما حق نداریم چیزی به آن اضافه و یا کم کنیم و یا مطلبی که روایت معتبر ندارد را  بازگو کنیم.
وی عنوان کرد: مداحان، خطیبان و روضه‌خوانان می‌توانند با مراجعه به منابع معتبر و ازجمله کتاب‌هایی که ذکر شد، بامطالعه دقیق وقایع کربلا را برای مردم بازگو کنند.

منبع: آستان نیوز

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.