تحولات منطقه

من به نمایندگی از همه هنرمندان آزاده جهان، از همه دوستداران انسانیت و انسان دعوت می کنم با زبانی رسا و به شیوه ای هنری پیرامون این خیانت نابخشودنی سخن بگویند و از همه هنرمندان جهان از فیلمسازان گرفته تا کاریکاتوریست، گرافیست، نقاش، نویسندگان و شعرا دعوت می کنم رویای آن روزی که نزدیک است و فلسطین به فلسطینیان باز خواهد گشت را با زبان هنر ترسیم کنند.

دادمان: از همه هنرمندان دعوت می‌کنم رویای آزادی فلسطین را ترسیم کنند/شجاعی‌طباطبایی: فعال‌سازی پویش مردمی «فلسطین تنها نیست»
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، نشست رسانه‌ای مسابقه بین المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» با حضور محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری و مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه صبح امروز در تالار سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دادمان با اشاره به این که این رویداد و مسابقه بهانه ای است برای یادآوری به کسانی که فکر می کنند با بازی های کودکانه سیاسی می توانند آرمان فلسطین را به دست فراموشی بسپارند، گفت: می خواهم به این کشورها و سردمداران آنها یادآوری کنم جغرافیای سیاسی و امنیتی در منطقه ما تغییر کرده و دوران بزن درو تمام شده است.

وی در ادامه افزود: اگر اینان بازی سیاسی علیه فلسطین را شروع کنند همه هنرمندان با زبان فرهنگ به این لکه ننگ و خیانت پاسخ درخوری خواهند داد. به زودی شرایط تغییر خواهد کرد اما همه سازشکاران باید بدانند روابط با یک رژیم اشغالگر و انسان کش غیرقابل بخشش است.

دادمان در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: حوزه هنری بانی یک مسابقه و رویداد فرهنگی هنری است و قصد آن دارد تا با صدای بلند از اقصی نقاط این کره خاکی پیام «فلسطین تنها نیست» را مخابره کند.

رییس حوزه هنری تاکید کرد: من به نمایندگی از همه هنرمندان آزاده جهان، از همه دوستداران انسانیت و انسان دعوت می کنم با زبانی رسا و به شیوه ای هنری پیرامون این خیانت نابخشودنی سخن بگویند و از همه هنرمندان جهان از فیلمسازان گرفته تا کاریکاتوریست، گرافیست، نقاش، نویسندگان و شعرا دعوت می کنم رویای آن روزی که نزدیک است و فلسطین به فلسطینیان باز خواهد گشت را با زبان هنر ترسیم کنند.

دادمان ادامه داد: لازم می دانم تاکید کنم این مسابقه سرآغاز مسیری است که البته پیش از این هم وجود داشته و برای آن زحمات بسیاری کشیده شده اما برای دوران جدید حوزه هنری یک طلیعه نو است. حوزه هنری و تصویر آینده آن به عنوان یکی از محورهای دوران جدید، بعد و هویت تازه ای پیدا خواهد کرد و در آینده تقویت خواهد شد.

وی بیان کرد: حوزه هنری یک تجربه موفق از یک عمل جریان ساز و متعهد هنری است. به روشنی اعلام می کنم آمادگی داریم هر آنچه از تجربه، تخصص و توان در حوزه هنری ـ که بیش از ۴۰ سال از عمرش می گذرد ـ داریم را در اختیار هنرمندان و هر کانون جغرافیایی بگذاریم تا به شکل مستقل و بومی تجربه های این چنینی تکرار شود و شبکه ای از محافل هنری متعهد و جریان ساز علیه این رژیم منحوس شکل بگیرد و تاکید می کنم هر تجربه، توان و کاری که از دست ما بربیاید در اختیار قرار می دهیم تا در منطقه غزه تجربه مشابهی رشد پیدا کند و این جنگ گسترده فرهنگی را علیه این رژیم منحوس ادامه خواهیم داد.

در ادامه نشست، شجاعی طباطبایی با اشاره به محوره های این مسابقه گفت: موضوع این دوره ازاتفاق هنری تحت عنوان «فلسطین تنها نیست» برگزار می شود و در این اتفاق ما یک بخش به بخش های دیگر اضافه کردیم. پیش از این فقط دو بخش کارتون و کاریکاتور داشتیم که در این دوره پوستر هم به آن افزوده شده است.

وی تصریح کرد: یک بخش این مسابقه مربوط به توهین به پیامبران و ادیان الهی است. توهین به پیامبران توسط یک گروه کوچک و جهانی ایجاد شده است و چیزی جز نفرت پراکنی نیست. سوال ما این است که آیا نفرت پراکنی مصادق آزادی بیان است؟

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری متذکر شد: این آزادی بیان با مصادیق موجود در فرانسه همخوانی ندارد و می بینیم که سخت گیرانه ترین مجازات ها برای هولوکاست و نفی آن در نظر گرفته شده است و در نتیجه شاهد این هستیم که آزادی بیان رویه ای دو گانه دارد. شارلی ابدو یک نشریه زرد و پرحاشیه است و همیشه به اتفاقات جنجالی روی می آورد. این توهین اخیر نیز قلب میلیاردها انسان را جریحه دار کرده است و مصادق آزادی بیان نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: اما بخش دوم مربوط به بحث موجودیت فلسطین است. در جریان جنگ جهانی دوم عاملان جنگ مشخص بودند و سوال اینجاست که چرا سرزمینی از همان کشورهای عامل جنگ به یهودیان داده نشد. این یک سوال جدی است که باید به آن پاسخ داده شود.

شجاعی طباطبایی تصریح کرد: بحث سوم عادی سازی روابط  با رژیم صهیونیستی است. اما همه باید بدانند بحث عادی سازی این روابط باعث نمی شود فلسطین تنها بماند. بد نیست بدانید مردم همین کشورهایی که از در دوستی با رژیم صهیونیستی درآمده اند از این اتفاق بسیار ناراضی و مخالف آن هستند. از طرفی دیگر این که کشورهای عربی اعلام می کنند به شکل جدی کنار صهیونیست ایستاده اند، یک ادعای مضحک است.

وی در ادامه افزود: بخشی تحت عنوان سازشکاران داریم که به کاریکاتور اختصاص دارد و شروع این اتفاق از حرکت و سازش انورسادات با رژیم صهیونیستی آغاز شد.

شجاعی طباطبایی درباره شرایط حضور شرکت کنندگان در این مسابقه گفت: گروه سنی برای شرکت کنندگان مشخص نشده است. در نظر داریم یک پویش مردمی را شکل دهیم و هشتگ «فلسطین تنها نیست» را به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی فعال می کنیم. همچنین محصولات متنوعی به اشکال مختلف همچون موشن گرافیک، انیمیشن و ... ارائه می شود.

وی گفت: مهلت ارسال آثار تا ۱۵ آذرماه خواهد بود و ۲۰ تا ۲۲ آذر نیز داوری انجام خواهد شد و اختتامیه نیز پایان همان ماه برگزار می شود. همچنین داوران ترکیبی از هنرمندان مطرح بین المللی از جمله «ناجی بِناجی» از مراکش رئیس سایت عرب کارتون، «سیلوانو ملو» از برزیل و «جیتد کاسانا» از اندونزی در کنار هنرمندان ایرانی خواهد بود.

جوایز این مسابقه هم منطبق با استانداردهای بین المللی است و به ترتیب به نفرات اول تا سوم ۲۰۰۰، ۱۵۰۰ و ۱۰۰۰ یورو اختصاص پیدا خواهد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.