به گزارش «قدس آنلاین» در آستانه بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید حضور مدیرکل، مدیر روابط عمومی و مدیر دفتر مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در دفتر نشریه را غنیمت دانسته، به گپ و گفتی درباره اقدامات انجام شده برای اجرای هر چه بهتر اولین سال اجرایی شدن نظام 3-3-6 پرداختیم که به ظاهر قرار است سال جدید و متفاوتی را برای دانش آموزان به ارمغان بیاورد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در این گفتگو ضمن تبریک به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید به دانش آموزان مقاطع مختلفی تحصیلی از سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش به عنوان مهمترین و بزرگترین اقدام وزارت آموزش و پرورش یاد کرد و گفت: در این راستا استقرار نظام آموزشی3-3-6 و عملیاتی کردن آن، اجرایی شدن سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش، تغییر ساختار حوزه آموزش و پرورش و همچنین بازگشایی مدارس مهمترین اقداماتی است که در این سال به اجرا در خواهد آمد.
علی اکبر حلیمی اظهار داشت: تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش بر اساس مطالبات مسئولان نظام نسبت به تغییر نظام وارداتی موجود که قادر به پاسخگویی و تامین نیازهای روحی، روانی و ارزشی فرزندان جامعه نبود، در دست مطالعه قرار گرفت. خروجی این مطالعات در 500 صفحه که به فلسفه وجودی تعلیم و تربیت اشاره دارد، انجامید. در این مطالعات 131 راهکار در حوزه های مختلف آموزشی و پرورشی استخراج شده است که هم اکنون از آن به عنوان سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش یاد می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود، افزود: ریل گذاری مناسبی برای اجرای سند تحول بنیادین در کشور انجام شده است که استان البرز نیز تمام تلاش خود را برای اجرای این سند به کار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه با ابلاغ این سند در حوزه های مختلفی همچون تامین و ساماندهی نیروی انسانی، محتوای درسی و تامین سرانه های سخت افزاری اقدامات مثبتی انجام خواهد شد، خاطر نشان کرد: تامین و ساماندهی نیروی انسانی محوری ترین نیاز این نظام است که بر اساس آن می بایست برای 1051 کلاس پایه 6 ابتدایی، برنامه ریزی لازم انجام شود.
حلیمی اظهار داشت: نیروی انسانی مورد نیاز برای این منظور از محل نیروهای آموزشیار، به کارگیری نیروهای تربیت معلم و همچنین نیروهای علاقه مند انتقالی به استان البرز تامین شد تا بدین وسیله با فعالیت 806 آموزشیار برای 6 هزار و 115 کلاس درس در مقطع ابتدایی معضل نبود نیروی انسانی موردنیاز برطرف شود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز ساماندهی نیروی انسانی در استان البرز را مانند دیگر مناطق کشور دو ماه زودتر از سال های گذشته ذکر کرد و ادامه داد: در حال حاضر هیچ مشکلی درخصوص نیروی انسانی و تامین فضاهای آموزشی در این استان وجود ندارد.
علی اکبر حلیمی تاکید کرد: با جابه جایی فضاهای همجوار، بهینه سازی مدارس موجود و همچنین احداث مدارس جدید این مهم نیز عملیاتی شد. در این راستا در سال گذشته 26 مدرسه مقاوم سازی شده و در سال جاری نیز 46 مدرسه در دستور کار مقاوم سازی قرار گرفته است.
اتخاذ تمهیدات لازم برای پایه 6 ابتدایی
این مسئول با بیان اینکه تمهیدات لازم برای آغاز فعالیت پایه ی 6 ابتدایی اندیشیده شده است، یادآور شد: محتوای درسی این پایه به عنوان پایه ی جدید نظام آموزشی کشور نیز مورد مطالعه قرار گرفته و کتب مرتبط با آن آماده شده است.
وی گفت: به رغم آنکه نظام 3-3-6 نظامی نوین در سیستم آموزش و پرورش کشور است اما به نظر بنده اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداده و منهای تغییر کتب درسی در پایه دوم ابتدایی و تالیف کتاب این پایه جدید اتفاق خاصی نیافتاده است. در این راستا با اتخاذ تمهیدات اندیشیده شده آمادگی لازم و کافی برای آغاز سال تحصیلی جدید در سطح مدارس استان البرز وجود دارد که امیدواریم با همکاری همکاران در آموزش و پرورش استان شاهد رشد و ارتقای وضعیت علمی و پرورشی دانش آموزان باشیم.
28 مدرسه دولتی و خیرساز در دست احداث است
حلیمی در ادامه سخنان خود از احداث 28 مدرسه دولتی و خیرساز در سطح استان البرز خبر داد و گفت: در سال گذشته با پیگیری مسئولان ارشد استان عملیات اجرایی 11 پروژه خیرساز و دولتی آغاز شده و در اختیار آموزش و پرورش استان قرار گرفت. در سال جاری نیز 28 مدرسه خیرساز و دولتی در دست احداث است که با افزوده شدن آنان به جمع مدارس البرز، بخشی از سرانه های آموزشی استان تامین می شود.
وی تاکید کرد: سرانه های آموزشی و پرورشی استان که در گذشته به صورت شهرستانی دیده می شد با مسائل و مشکلات فراوانی به لحاظ توزیع در میان 27 منطقه آموزشی مواجه بود که خوشبختانه به واسطه تشکیل استان البرز و همچنین نگاه ویژه دولت در سفر استانی هیئت دولت به استان البرز مرتفع شد و گام های اساسی برای رساندن این سرانه به سرانه های استاندارد برداشته شده است.
احداث مجتمع های آموزشی از اهداف سند تحول بنیادین
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز همچنین در سخنان خود به احداث مجتمع های آموزشی که در سند تحول بنیادین دیده شده است، اشاره و تصریح کرد: احداث مجتمع های آموزشی که در اهداف سند تحول بنیادین تحت عنوان «حیات طیبه» دیده شده است گامی بسیار مهم در تامین سرانه های آموزشی و پرورشی است. این مجتمع های آموزشی که در اراضی وسیع و چند هکتاری طراحی می شود با تاسیس مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه و برخوردار از تمامی امکانات موردنیاز فرهنگی، ورزشی و همجنین فضاهای عمومی است و در کنار تقسیم وظایف میان مدیران مقاطع مختلف، توسط مدیریتی واحد اداره می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در سطح استان البرز دو مجتمع آموزشی در ناحیه چهار آموزش و پرورش شهرستان کرج به لحاظ تراکم بالای دانش آموزی احداث شده است.
هوشمندسازی سه هزار کلاس درس در استان البرز
مدیر کل آموزش وپرورش استان البرز در بخش دیگری از گفتگوی خود از هوشمندسازی سه هزار کلاس درس در استان البرز خبرداد.
وی در این رابطه گفت: هوشمندسازی مدارس یکی ازمهمترین اقدامات وزارت آموزش وپرورش بود که دانش آموزان را از رویکرد حافظه مداری به خلاقیت محوری تبدیل می کند و در استان البرز هم به رغم نوپا بودن، باحمایت های وزیر آموزش وپرورش، بیش از سه هزار کلاس درس هوشمند سازی شده است.
حلیمی ادامه داد: درسال تحصیلی 92-91 هم بیش از یک میلیارد تومان اعتبار از طریق وزارت آموزش و پرورش و یک میلیارد تومان از طریق استانداری البرز برای هوشمندسازی مدارس اختصاص یافته است و ما هم تمامی مدارس را با این اعتبارات هوشمند می کنیم.
وی با اشاره به اینکه در استان البرز در طول یک سال 46 مدرسه، مقاوم سازی وبهسازی شده است، افزود: اداره کل آموزش وپرورش استان البرز علاوه بر بهسازی و مقاوم سازی مدارس، طرح های هجرت و شاداب سازی مدارس را با همکاری شهرداری کرج در دستور کار قرار داده است.
این مسئول با اشاره به اینکه ارتقاء جایگاه و شأن معلم در رأس اقدامات وزارت آموزش وپرورش است، خاطر نشان کرد: استان البرز در طرح آموزش ضمن خدمت نیروی انسانی در کشور، رتبه ی برتر را به دست آورده است و بیش از دو میلیون ساعت آموزش ضمن خدمت نیروی انسانی در استان برگزار شده است.
آمادگی کامل استان البرز برای استقبال از سال تحصیلی 92-91
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی کامل این استان برای استقبال از سال تحصیلی 92-91 خبرداد.
وی یادآور شد: اداره کل آموزش وپرورش استان البرز به رغم نوپا بودن، با توجه به هماهنگی ها و بازدیدهای متعدد صورت گرفته، برای استقرار نظام آموزشی 3-3-6 واستقبال از سال تحصیلی شاداب و پرنشاط 92-91 در آمادگی کامل به سرمی برد که امیدواریم با توجه به برنامه های پیش بینی شده در این سال تحصیلی شاهد تحولات و اقدامات چشمگیری در حوزه آموزش و پرورش استان البرز باشیم.
.........................
شمسی یوسفی
نظر شما