تحولات لبنان و فلسطین

پنجاه و نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بامداد امروز (سه‌شنبه) سوم نوامبر (۱۳ آبان) حدود ساعتی پیش با پیروزی جو بایدن نامزد دموکراتها در گام اول آغاز شد.

نخستین آرای شمارش شده در آمریکا به نفع کیست؟

به گزارش قدس آنلاین به نقل از سی ان ان، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بطور سنتی از دهکده دیکسویل ناچ Dixville Notch واقع در ایالت نیوهمپشایر آغاز می شود و در این دوره نیز اهالی این دهکده در نخستین ساعات بامداد سه‌شنبه به وقت محلی پای صندوق رای حاضر شدند و تمامی آرای به صندوق ریخته شده در این دهکده، به نفع جو بایدن نامزد دموکراتها بود.

در این دهکده کم جمعیت که تنها ۱۲ نفر در آن زندگی می کنند، ۵ نفر رای دادند و همه آنها بایدن را برای ریاست جمهوری کشورشان برگزیدند.

در انتخابات سال ۲۰۱۶ در این دهکده دو نفر به ترامپ و چهار نفر هم به هیلاری کلینتون رای داده بودند.

پیروزی بایدن در گام نخست شمارش آرا در حالی است که تازه ترین نظرسنجی ها همچنان از پیشتازی بایدن نسبت دونالد ترامپ در این دوره از رقابت ها حکایت دارد.

انتخابات امسال آمریکا در سایه شیوع گسترده بیماری کرونا و دوقطبی شدن جامعه، شکل دیگری به خود گرفت و شهروندان واجد شرایط آمریکا به صورت حضوری و پستی رای خود را به صندوق‌ها ریختند که بنابر آمار منتشر شده، تاکنون ۹۸ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۵۸۰ نفر محاسبه شده است.

این رقم، بیش از دو-سوم کل آرای ماخوذه در انتخابات چهار سال پیش است. با این وجود، حتی روز گذشته هم در برخی ایالت‌ها رای‌گیری پیش از موعد ادامه داشت.

بر اساس اعلام تارنمای "پروژه انتخابات"، تا این لحظه ۳۵ میلیون و ۷۲۰ هزار و ۸۳۰ نفر به صورت حضوری و ۶۳ میلیون و ۸۱ هزار و ۷۵۰ نفر به صورت پستی رای داده‌اند و هنوز ۲۹ میلیون و ۵۸هزار و ۶۷۴ نفر هم آرای خود را باز نگردانده‌اند.

با این حال، ۲ نامزد اصلی این رقابت یعنی دونالد ترامپ رئیس جمهوری فعلی آمریکا و جو بایدن معاون اول رئیس جمهوری سابق این کشور، شامگاه دوشنبه آخرین تلاش و گردهمایی‌های انتخاباتی خود را در ایالت‌های مختلف این کشور به همراه معاونان انتخاباتی خود برگزار کردند.

تمرکز بایدن بر بازگرداندن آرای سیاهپوستان و لاتین‌تبارها بود، هرچند که ترامپ هم از این استراتژی غافل نبود چرا که بر اساس شواهد قبلی، این دسته از رای‌دهندگان ترجیح می‌دهند به صورت حضوری آرای خود را به صندوق‌ها بیندازند.

برخی از ایالت‌ها همچون تگزاس و هاوایی، تاکنون بیش از ۹۰ درصد آرای این ایالت‌ها در سال ۲۰۱۶ را به صندوق ریخته‌اند و تنها کمتر از ۱۰ درصد باقی است تا شاید امروز به پای صندوق بروند.

در ایالت‌هایی که ثبت نام رای‌دهندگان بر اساس حزبی انجام می‌شود، از مجموع آرای ماخوذه تاکنون ۴۵ درصد متعلق به دموکرات‌ها و ۳۰ درصد متعلق به جمهوریخواهان بوده و ۲۴ درصد هم به کسانی تعلق گرفته است که خود را در هیچ حزبی تقسیم‌بندی نکرده‌اند.

با نگاهی به این آمار شاید بتوان گفت که اکثر جمهوریخواهان با توجه به اینکه دونالد ترامپ، مشروعیت آرای پستی را زیر سوال برده است، ترجیح داده‌اند به صورت حضوری و در روز انتخابات، آرای خود را به صندوق‌ها بریزند که ممکن است در رده‌بندی آرا، تغییر قابل ملاحظه‌ای ایجاد کند.

مساله آرای پستی تاکنون محل دعوای حقوقی کازار انتخاباتی این دو رقیب بوده است که در برخی موارد جمهوریخواهان موفق به محدود ساختن زمان تحویل و شمارش آرای پستی شده‌اند و در پاره‌ای موارد همچون پنسیلوانیا و تگزاس نتوانستند بخش قابل توجهی از آرا که به نظر می‌رسد بیشتر به دموکرات‌ها تعلق دارد را حذف کنند.

سایت انتخابات آمریکا تعداد واجدان شرایط برای رای دادن را نزدیک به ۲۴۰ میلیون آمریکایی بالای ۱۸ سال معرفی می‌کند اما سوابق نشان داده است که همواره کمتر از این تعداد و در حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد مشارکت داشته‌اند.

حال باید منتظر ماند و دید، آیا آمریکای دچار اختلافات عمیق اجتماعی، می‌تواند رکورد آرای پیشین را جابجا کند یا خیر.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.