تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین/هدی احمدی: روز گذشته آیت‌الله مصباح یزدی، عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری دار فانی را وداع گفت. در گفت‌وگو با آیت‌الله نجم‌الدین مروجی طبسی عضو جامعه مدرسین به ابعاد شخصیت والای این عالم ربانی پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

آیت‌الله مصباح پشتوانه محکم نظام اسلامی بود

آیت‌الله مصباح مصباحی برای رهروان راه ولایت بود

آیت‌الله مروجی طبسی در ابتدا با بیان تسلیت فقدان عالم بزرگوار و دانشمند زمان شناس مرحوم آیت الله مصباح یزدی(ره) به تمامی پیروان مکتب اهل بیت(ع) بیان می‌کند: از خدای متعال ملتمسانه تقاضا می‌کنم تا ضایعه و فقدان این شخصیت بزرگ را جبران کند. امسال گرفتار ضایعه‌هایی جبران ناپذیر مانند فقدان جانسوز شخصیت‌های برجسته حوزه‌های علمیه، شخصیت‌های برجسته نظامی و هسته‌ای و از دست دادن افرادی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا بودیم و برای جبران این خسارت از خدای بزرگ درخواست مدد داریم.

او می‌افزاید: آیت‌الله مصباح از شخصیت‌های کم نظیر عالم اسلام و مصباحی برای رهروان راه ولایت بود. سابقه آشنایی من با ایشان به بیش از 50 سال قبل و از زمانی که در مؤسسه راه حق مشغول کادرسازی و تدریس فلسفه، منطق و مباحث مورد نیاز برای حوزه‌ها و نسل جدید بودند، برمی‌گردد. او عالمی وظیفه‌شناس، زمان شناس، دلسوز و آینده نگر و پشتوانه‌ای محکم برای نظام بود. او مدافع راستین رهبر انقلاب و نظام اسلامی بود و وجود او برای دشمن بسیار سنگین و ناراحت کننده بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور می‌شود: دشمنان از بودن چنین شخصیت‌هایی در حوزه که خود روشن بودند و روشنگری داشتند و جریان‌های انحرافی را با استدلال‌های متین و محکم رد کرده و اصطلاحات فریبنده و زرق و برق‌دار اروپایی مانند دموکراسی که در عمل جز غارت بشریت و انسانیت آورده‌ای نداشت را برملا و رسوا می‌کرد، بسیار ناراحت بودند. او فردی بود که انسان‌های بی‌آبرو را بی‌آبروتر کرد و چنین شخصیتی واقعاً فقدانش ضایعه است.

تواضع آیت‌الله مصباح زبانزد همه بود

این استاد حوزه علمیه قم عنوان می‌کند: تواضع آیت‌الله مصباح زبانزد همه بود. او نسبت به بزرگان حوزه بسیار تواضع می‎کرد و با عمل و کردار خود به ما طلبه‌ها نیز آموزش می‌داد. بوسیدن دست و پای رهبری و بوسه زدن بر دست آیات عظام در حالی که خودش از عناوین و جایگاه ویژه­ای برخوردار بود تنها بخشی از این تواضع است. البته روال حوزه‌ها داشتن این تواضع بوده اما گاهی از آن غافل می‌شویم. رفتار آیت‌الله مصباح به ما درس می‌دهد که باید بزرگان دین را به این صورت تجلیل و احترام کرد.

آیت‌الله طبسی تاکید می‌کند: او پشتوانه محکم نظام اسلامی بود. سخنرانی‌های روشنگرانه ایشان در نماز جمعه تهران بسیاری را روشن کرد و از توطئه توطئه‌گران داخلی با نام‌ها و جناح‌های مختلف جلوگیری و بسیاری از افراد را هدایت کرد. مناظرات او با جریانات ضد دینی بسیار عالمانه و روشنگرانه بود. ایشان با نظریه‌پردازان برخی جریان­ها و جناح‌های اسلامی چنان متواضعانه و مؤدبانه و در عین حال مستدل و محکم بحث می‌کرد که طرف مقابل اظهار عجز می­کرد و عملاً برای همه حق و حقیقت از باطل و جریان انحرافی تمیز داده می­شد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار می‌کند: یکی از برنامه‌های ایشان که از قدیم به آن مداومت داشتند، کادرسازی و رشد و آموزش طلبه‌ها بود و همه طلاب را به فراگیری زبان‌های خارجی مانند زبان انگلیسی و... تشویق می‌کرد و آنان را با مبانی اسلام، فلسفه اسلام و غرب آشنا می‌کرد. شاگردان بسیاری که اکنون در حال خدمت به مسلمین و مکتب اهل بیت(ع) هستند. آیت الله مصباح سوای تسلط بر فقه و اصول، یک آخوند به تمام معنی بود. تربیت شده حوزه و خروجی حوزه مقدسه قم و نجف بود و بر فلسفه اسلامی، فلسفه غرب و کلام جدید تسلط فراوان داشت. او افتخار حوزه‌ها بود.

آیت‌الله مروج طبسی در ادامه به خاطره‌ای از آیت‌الله مصباح اشاره کرده و می‌گوید: در یکی از سفرهای حج که به عنوان عضو هیئت علمی بعثه مقام معظم رهبری به مکه مشرف شده بودیم، حضرت آیت‌الله مصباح هم همراه ما بودند. ایشان آن چنان در جلسات متواضعانه صحبت می‌کردند که همه در برابر این حد از تواضع آن هم از چنین مقام والای علمی شگفت‌زده بودند. جلسات خصوصی و گعده‌های بسیاری نیز با ایشان داشتیم. ایشان ضمن احترام فوق‌العاده نسبت به مقام معظم رهبری، بر لزوم حفظ نظام و حراست از آن تاکید بسیار داشتند و از برخی مسئولین گله داشتند. البته این احساس خطرها در فتنه‌های سال­های بعد خود را نشان داد. سخنانی که ایشان در آن جلسات می‌فرمود بعدها محقق شد و بسیاری دیدند که در فتنه 88، افرادی که اسلام را به یدک می‌کشیدند چگونه رسوا شدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.