تحولات منطقه

هرمزگان- سیل زیان بار سال گذشته در جاسک این روز ها تمامی توجه مسئولان را برای تامین خانه و کاشانه بر آب رفته مردم به این خطه از میهن اسلامی را به خود مشغول کرده است اما بنا بر اظهارات بسیاری از مردم این استان عمق محرومیت ها در روستاهای این استان بیش از این چند خانه آب برده شده است که باید توجه ویژه ای به آن داشت.

محرومیت در روستاهای جاسک عمق بیشتری دارد؛ روستائیان خواستار توجه جدی دولت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین-گروه استان ها: بندر جاسک هرچند در نقشه مکران از جایگاه سیاسی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است اما متأسفانه هنوز برای رفع چالش‌ها و مشکلاتش اقدامی اساسی نشده است.

شهرستان جاسک در شرقی‌ترین منطقه هرمزگان در ۳۰۰کیلومتری مرکز استان قرار دارد. این شهرستان در چند سال اخیر که بحث تبدیل‌شدن به منطقه ویژه اقتصادی و مکران مطرح شد، انتظارمی رفت که گام‌های اساسی برای محرومیت‌زدایی آن برداشته شود که متأسفانه تاکنون در این بخش‌ها اقدامات چندانی صورت نگرفته است.

عمق محرومیت ها

هر چه از خود بندر جاسک فاصله می گیریم و به مناطقی مانند حوزه کوهستانی «نوگین» ،«گیشدان» و «جانوری» در فاصله ۲۰۰ کیلومتری از مرکز شهرستان جاسک می رسیم محرومیت ها وسعت بیشتری به خود می گیرد.

مردم این منطقه که در نقطه مرزی با استان سیستان و بلوچستان قرار دارند، با مشکلات فراوانی از جمله نبود امکانات بهداشتی، درمانگاه و جاده صعب العبور دست و پنجه نرم می‌کنند.

نبود آب شرب سالم در روستاهای توجیدر، تنگدف، گری برد، میسکنک، مگاه، چیدگی دف و سیرجاه مشکلی است که مردم را با چالش‌های فراوانی روبرو کرده است.

از دیگر مشکلات مردم این منطقه که در آن ۴۰۰ خانوار با جمعیت حدود ۲ هزار نفر سکونت دارند می‌توان به نبود مرکز بهداشت اشاره کرد.

مشکلات مردم

در طی سال‌های اخیر بنا بر گفته صیادان به دلایل مختلف ازجمله افزایش تعداد صیادان، کاهش صید و عدم صدور مجوزهای صیادی و از طرفی فعالیت کشتی‌های صنعتی سفره معیشت صیادان منطقه هم کوچک‌تر شده است و منجر به مهاجرت بسیاری از روستائیان به حاشیه شهرهای بزرگ هرمزگان شده است.

با گشت و گذر در روستاهای جاسک به‌ویژه در حوزه زیرساخت‌هایی ازجمله آب و برق و هم‌چنین نبود مراکز آموزشی برای تمامی مقاطع تحصیلی به‌راحتی می‌توان به محرومیت‌های برجای‌مانده در آن پی برد.

بندر جاسک هرچند در نقشه مکران از جایگاه سیاسی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است اما متأسفانه هنوز برای رفع چالش‌ها و مشکلاتش اقدامی اساسی نشده استدرحالی‌که سد «جگین» در نزدیکی این منطقه است، اما همچنان لوله‌کشی آب در روستاها وجود ندارد و هنوز بسیاری از مردم گالن به دست به دنبال ذخیره‌سازی آب و یا دریافت آب از تانکرهای سیار دولتی هستند.

در این شهرستان هرچقدر به استان سیستان و بلوچستان نزدیک می‌شویم عمق محرومیت نیز بیشتر و برجسته‌تر می‌شود.

روستاهای «جانوری»، «بارگین‌زی»، «تنگدف»، «میسکنک» و«باسیدی» ازجمله مناطقی هستند که  از نعمت آب، راه و بهداشت مناسب محروم هستند.

بنا بر گفته فرماندار جاسک اگر فقط سالی دو کیلومتر راه برای آن‌ها می‌کشیدیم و سالی یک‌خانه بهداشت احداث می‌شد در حال حاضر روستای جانوری با داشتن چند روستای اطراف بدون خانه بهداشت نبود و تا این حد مشکلات این منطقه روی‌هم انباشته نمی‌شد.

بیکاری

فارغ از موضوع محرومیت‌هایی که شرق هرمزگان به‌ویژه در حوزه بشاگرد ، جاسک ، سیریک ، میناب ورودان دارند اما استعدادهای فراوان توسعه با توجه به نیروهای کار جوان ، آب، زمین‌های کشاورزی و دریا در این مناطق موج می‌زند که تاکنون از آن چندان بهره‌برداری نشده و تمام توسعه در بندرعباس مرکز استان دیده‌شده است.

هم‌اکنون بندرعباس به‌عنوان یک شهر بندری و کیش و قشم همچنان در توسعه پیشتاز هستند ولی مناطق دیگر استان هرمزگان باوجود توانمندی وبکر بودن در سه دهه گذشته یادی از آن‌ها نشده و فاصله زیادی ازنظر آبادانی با مرکز استان دارند.

این موضوع باعث شده که نیروی کار و جوان به سمت بندرعباس و قشم و کیش برای اشتغال هجوم بیاورد و این شهرها را بیش از ظرفیت آن توسعه پیدا کند و صدالبته با برنامه‌ریزی می‌توان فشار جمعیت و تقاضای جویای کار را به شهرهای دیگر به‌ویژه منطقه ویژه اقتصادی جاسک گسیل داد.

باید گفت در حال حاضر مسئله اشتغال به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان و ساکنان این بندر است و لذا بسیاری از مردم این بندر انتظار دارند مسئولان دولتی نظر ویژه ای به این مشکلات داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.