تحولات لبنان و فلسطین

یک کارشناس اقتصادی گفت: سامانه صیاد می‌تواند مانع از بروز پولشویی شود.  اطلاعات گیرنده و صادر کننده چک در سامانه صیاد ثبت خواهد شد و در صورت خرج کردن چک باید این روند دوباره تکرار شود در غیر این صورت چک پرداخت نخواهد شد.

کاهش ریسک های معاملاتی با استفاده از قانون جدید چک

قدس آنلاین: یک کارشناس اقتصادی در رابطه با قانون جدید چک گفت: قانون چک در سال ۹۷ با اصلاحات مهم و نوآوری‌های جدید همراه شد از جهت اینکه بخش عمده ای از مبادلات اقتصادی توسط چک انجام می شود ریسک این نوع معاملات باید کاهش یابد تا به رونق اقتصادی منجر شود.

محمد نوری در ابتدای برنامه با اشاره به اصلاح قانون چک در سال ۹۶ و اجرایی شدن قانون در سال ۹۹ گفت: قبل از اصلاح قانون در سال ۹۶ از حیث ارزش ۲۱.۵ درصد از چک‌ها برگشت خورده‌اند و از  نظر تعداد ۱۵ درصد برگشت خورده اند در صورتی که در کشور ترکیه در شش ماهه اول سال ۲۰۲۰، ۱.۶ درصد از نظر ارزش بوده و ۱.۷ درصد از حیث تعداد چک در این کشور برگشت خورده است البته قانون چک در این کشور از صدور چک بلامحل پیشگیری می کند.

وی افزود: متاسفانه شاهد تبلیغ رفع سوء اثر چه کسانی که البته برای این مهم قانونی تدوین خواهد شد. البته برای این قانون همتی از سوی بانک مرکزی و همکاری از سوی سازمان ثبت می‌طلبد چرا که حفره اصلی این امر رضایت نامه ها در دفترخانه ها است.

نوری در رابطه با اصلاحات قانون جدید چک گفت: از فروردین ۱۴۰۰ شاهد چک‌های جدید خواهیم بود که چند روز پیش توسط آقای همتی رونمایی شده است. مهمترین تفاوت چک های جدید با چک های قدیمی جمله‌ای است که در قسمت پایین و سمت چپ چک نوشته شده است مبنی بر اینکه کارآیی این برگه چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه صیاد است. در حال حاضر در برنامه های موبایلی یک آیکونی به نام چک صیادی وجود دارد که مردم می‌توانند از این طریق به ثبت چک که شامل تاریخ مبلغ و هویت شخص گیرنده چک است، اقدام کنند.

وی یکی از مهمترین مزایای سامانه صیاد را دسترسی به سابقه بدحسابی و یا خوش حسابی صادر کننده چک به عنوان کرد و ادامه داد: دسترسی به اطلاعات در خصوص چک های صادر شده توسط صاحب چک می‌تواند باعث ارزیابی ریسک توسط گیرنده چک شود که این خود در کاهش آمار چک های برگشتی بسیار موثر خواهد بود.

وی افزود: برابر اظهار نظر رئیس بانک مرکزی سالیانه ۳۵۰ هزار برگه چک به ارزش ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مبادله می شود که این رقم بالاتر از رقم نقدینگی کشور است که امید می رود در سایه فعالیت این سامانه شاهد کاهش ریسک معاملات مدت دار و معاملات مبتنی بر چک باشیم این امر می‌تواند منجر به رونق اقتصادی شود.

نوری درخصوص اقلام امنیتی چک‌های جدید گفت: یکسری نوار امنیتی در سمت چپ چک و حلالهای بر روی چک وجود دارد که می‌تواند از جعل چک جلوگیری کند اما مهم تر خود سامانه از درواقع به سمتی حرکت می‌کنیم که تنها فیزیک معتبر نیست و خود سامانه بک آپ این اطلاعات را دارد و در صورت بروز حوادثی مانند آتش‌سوزی سیل و یا زلزله چک از دست رفت ما اطلاعات لازم را در دست داریم که می توانیم به آن استناد کنیم.

وی افزود: سامانه صیاد می‌تواند مانع از بروز پولشویی شود.  اطلاعات گیرنده و صادر کننده چک در سامانه صیاد ثبت خواهد شد و در صورت خرج کردن چک باید این روند دوباره تکرار شود در غیر این صورت چک پرداخت نخواهد شد.

نوری گفت: از سال آینده دسته چک هایی که با این طرح و نقش جدید و جمله ای که در پایین چک درج شده است از درج اطلاعات آن در سامانه صیاد اطمینان کسب کنند.

وی در رابطه با وضعیت دسته چک های فعلی گفت: بنا به گفته رئیس کل بانک مرکزی در برنامه رونمایی از چک های جدید چکهای قدیمی تا اطلاع ثانوی اعتبار دارند اما به مرور زمان گیرنده های چک باید به این سمت حرکت کنند که چکهای جدید که از اطمینان بیشتری برخوردار هستند دریافت کنند، که این خود عاملی برای جمع شدن آهسته چکهای قدیمی خواهد شد.

نوری در پایان یادآور شد: اگر قانون چکهای جدید از ابتدای سال اجرا شود ریسک‌های معاملات کاهش خواهد یافت اما این در حالی است که دو پاشنه آشیل دارد در ابتدا اینکه این سامانه باید کاربر پسند باشد و برای مردم سخت نباشد تا از این طریق با اقبال عمومی مواجه شود.

رشد ۲۰۰ درصدی حمل و نقل ریلی در کشور

در بخش دوم برنامه با مدیرعامل راه آهن کشور به گفتگو پرداختیم.

مدیرعامل راه آهن کشور گفت: موقعیت خاصی که به لحاظ جغرافیایی ایران در آن قرار گرفته است یک مزیت بزرگ و منحصر به فردی است که می‌توان از آن به عنوان یک نعمت الهی یاد کرد.

سعید رسولی اظهار داشت: امسال علی‌رغم شیوع ویروس کرونا بیش از چهار ماه اکثر مرزهای ما مسدود بود و بعد از بازگشایی با رعایت پروتکل های بهداشتی توانستیم حمل و نقل ریلی را از سر بگیریم و امروز نسبت به سال گذشته در بخش حمل و نقل ریلی ۲۰۰ درصد رشد داشته ایم.

وی افزود در سال گذشته یک سند چهار جانبه‌ای را در ترکیه امضا کردیم که طی آن با کشورهای همسایه توافق کردیم برای ترانزیت اروپا به چین و بالعکس از طریق ترکیه ایران ترکمنستان قرقیزستان و قزاقستان این سند پنج جانبه امضا شد که متاسفانه مصادف شد با شیوع ویروس کرونا.

رسولی در رابطه با ظرفیت ترانزیت کشور گفت: در مسیرهای مختلف ظرفیت‌ها و تقاضاهای مختلفی داریم به عنوان مثال در مسیر راه آهن خاف-  هرات که به تازگی به بهره‌برداری رسیده است طبق برآورد موجود ۱.۷ تن تقاضای حمل و نقل ریلی ترانزیتی داریم که این میزان ۰.۷ آن از ترکیه و ۱ میلیون تن آن از کشورهای حوزه CAS است و در روز افتتاح پروژه خواف- هرات قطاری که از سمت افغانستان به ایران آوردیم این قطار حاوی بار ترانزیتی به ترکیه و امارات بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در رابطه با اینکه در حال حاضر چند کشور از ظرفیت ترانزیتی ایران استفاده می‌کنند، گفت: در مسیر ترکیه و افغانستان و ترکیه به پاکستان هند به روسیه در مسیر ما آذربایجان را داریم و بعد از روسیه بخشی از بار به اروپا می رود، از طریق کشور ترکیه امکان اتصال به کشورهای اروپایی داریم، در مسیر چین به ایران کشورهای بسیاری کشورهای بسیاری وجود دارند در سال گذشته ما توانستیم این قطار را در دو مسیر دوسر رام کنیم که این خود یک مزیت به حساب می آید و امید می‌رود با توافقات اخیر و نشستی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار خواهد شد می توانیم بخش قابل توجهی از بار چین به اروپا را جابجا کنیم.

رسولی در خصوص ریل ملی گفت؛ ریل ملی اتفاق بسیار بزرگ و ارزنده‌ای است که توسط شرکت ذوب آهن اصفهان تولید شده و امروز در تولید ریل ما بی‌نیاز هستیم.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که تا به امروز در برخی از حوزه‌ها به سمت تولید داخلی نرفته ایم این است که زحمتی برای بازاریابی نکشیده ایم چرا که در این شرایط باید کیفیت محصول را بالا ببریم و قیمت را رقابتی کنیم. در حال حاضر این استعداد وجود دارد که کشورهای همسایه را برای تامین قطعات ریلی تحت پوشش قرار دهیم.

معاون وزیر راه در رابطه با بهره‌وری خطوط ریلی گفت: بنا به گفته رئیس کمیسیون عمران و دیگر نمایندگان حاضر در این کمیسیون بهره وری لازم از خطوط ریلی کشور انجام شده است اما باید جابجایی‌های بازرگانی خود را  افزایش دهیم که این کار با برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم برای از میان بردن مشکلات پیش رو در حال انجام شدن است نزدیک به ۴۰ درصد از توقف قطارها برای سوختگیری کاهش یافته است همچنین شاهد کاهش ۳۲ درصدی توقف قطارها هستیم البته مهم تر از این موارد افزایش ظرفیت بود که توانستیم به این مهم نیز دست یابیم.

وی افزود: در سند راهبردی پیشرفت شاهد کاهش بروکراسی اداری خواهیم بود که در این صورت پروژه های مهم به راحتی و در زمان کوتاهی عملیاتی خواهد شد

رسولی در پایان خاطر نشان کرد: پروژه قطار سریع‌السیر تهران، قم اصفهان در حال اجرا است و امیدواریم این پروژه ملی نیز هر چه سریعتر افتتاح شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.