به گزارش قدس آنلاین، حجتالاسلام میثم علیپناه با بیان اینکه آن منبری خوب است که گرهی را از مشکلات اعتقادی و کلامی مردم باز کند، گفت: منبر باید راهکار اخلاقی برای برونرفت از برخی مشکلات اخلاقی به مخاطب ارائه کند وگرنه فایده ندارد. الان برخی منبرها هیجانی شدهاند اما چیزی دستگیر مخاطب نمیشود.
وی افزود: در شرایط فعلی، مردم به دلیل رشد و پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطی، صاحب تحلیلاند و اینطور نیست که بخواهند از من، تحلیل سیاسی یاد بگیرند. چه بسا تحلیل سیاسی آنها بهتر و عالمانهتر از آن واعظی باشد که روی منبر است. او برای چیز دیگری پای منبر آمده و از من توقع ندارد که وارد مسائل سیاسی شوم. وارد مسائل جناحی شدن و طوری حرف زدن که هر که تحلیلی غیر از ما دارد باطل است.
این سخنران در انتقاد از فضای مداحی کشور گفت:در حوزه مداحی، متأسفانه رفتارهایی میبینیم که خوب نیست. برخی دکان باز کردند. قدیم، بانی برای خدا چراغ روشن میکرد و از واعظ و مداح همه برای خدا کار میکردند. الان معلوم نیست هیئت است یا آتلیه؟ نرخ تعیین کردنها، بدعهدی کردنها، بداخلاقی کردنها و فخر فروختنها اذیتکننده است. یکی از علل دور شدنم از این فضای مجازی، دور شدن از این بازیهاست، تولد بازیها و جلف بازیها است.
ماه رمضان، مداحی، هیئت
وی افزود: بعضی از آقایان طلبهها به نیت اینکه به زبان روز، حرف بزنند دارند به ابتذال میافتند. کلیپهایی عجیب بهخصوص در اینستاگرام درست میکنند که دور از شأن روحانیت است. ما قرار نیست به بهانه جذب از اصولمان دست بکشیم. هر نوآوری، قشنگ و مشروع نیست. با وسیله غیرمشروع نمیتوان مردم را جذب کرد و اگر هم جذب کنیم تاریخ مصرف دارد. قدیم خودشان را خرج امام حسین(ع) میکردند اما الان ما امام حسین(ع) را خرج دیده شدن خود میکنیم.
علیپناه تشریح کرد: ادبیات روحانیت با حفظ اصول، باید بروزرسانی شود و ارتباط گرفتن با جوانها و نوجوانها در دستور کارشان باشد. ما اینها را نبریم دشمن برده و میبرد. یک امام جماعت و منبری باید دغدغه حضور جوانان را در نماز جماعت یا پای منبر داشته باشد. یک امامجماعت پیر و خسته را در یک مسجد استراتژیک میگذاریم او هم نماز میخواند و میرود. غافل از اینکه مسجد تو مساحت زیربنای مسجد نیست بلکه چند کیلومترمربع کل محله، مسجد توست.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما