تحولات لبنان و فلسطین

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۵
کد خبر: 751252

سعید محمد درباره مصوبه اخیر شورای نگهبان و برخی انتقادات در این زمینه اظهار کرد: شورای نگهبان از قانون اساسی نگهبانی می‌کند و اگر این شورا چیزی را تصویب کرده، بر اساس قانون تصویب کرده و برای ما حکم قانون را دارد.

محمد: ۸ سال سابقه جایگاه سرلشکری دارم

قدس آنلاین: سردار سعید محمد داوطلب کاندیداتوری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری صبح شنبه‌ در نشستی خبری که در ساختمان باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره برخی انتقادات از شورای نگهبان به دلیل مصوبه اخیر این نهاد گفت: شورای نگهبان از قانون اساسی نگهبانی می کند و اگر این شورا چیزی را تصویب کرده بر اساس قانون تصویب کرده و آنچه این شورا تصویب کرده برای ما حکم قانون را دارد و منطق شورا برای این مصوبه را مثبت ارزیابی می‌کنم.

وی همچنین درباره شرایط تعیین شده در مصوبه شو ای نگهبان برای کاندیداهای نظامی و شرط دارا بودن جایگاه سرلشکری برای این افراد اظهار کرد: در این مصوبه برای کاندیداهای نظامی گفته شده که باید ۴ سال سابقه حضور در جایگاه سرلشکری داشته باشند؛ من بیش از ۸ سال سابقه جایگاه سرلشکری دارم و مشکلی در این زمینه ندارم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به بیان توضیحاتی درباره تفاوت جایگاه سرلشکری با درجه سرلشکری پرداخت و افزود: در حوزه نظامی درجه با جایگاه تفاوت‌هایی دارد و افراد نظامی می‌توانند با دو درجه پایین تر، جایگاه های درجات بالاتر را تصاحب کنند.

محمد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ضمانت اجرایی برنامه های خود خاطرنشان کرد: وضعیت دولت فعلی وضعیت مناسبی نیست و دولت سیزدهم فقیرترین دولت جمهوری اسلامی خواهد بود؛ امروز مبادی که لازم است از طریق آنها منابع ایجاد کنیم دچار مشکل و منابع درآمدی کشور دچار اختلال است.

وی بابیان اینکه «برنامه ۱۰۰ روزه نداده‌ام و اعلام کردم که باید با کمک مردم مشکلات موجود را برطرف کنیم» ادامه داد: وقتی به این شدت مشکل در کشور وجود دارد باید با کمک مردم شرایط را بهبود ببخشیم؛ به یک عملگرایی بزرگ در کشور نیاز داریم که برای عده‌ای خاص این عملگرایی سخت است. برنامه‌ها به برجام گره نخورده است با این حال اگر برجام بتواند یک روز زودتر تحریم ها را بردارد از آن استقبال می کنیم، اما تا دو سال آینده سعی می‌شود که وضعیت کشور بهبود پیدا کند. برنامه‌های ما قابلیت اجرایی برای ۴ سال آینده را دارد.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری درباره پایبندی دولت احتمالی خود به برجام و نظرش درباره مذاکرات وین گفت: برجام یک توافقی بین ایران و ۱+۵ بود که علی رغم مشکلات زیاد برجام به لحاظ قانونی بین ایران و کشورهای عضو مبادله شده و توسط شورای امنیت سازمان ملل و مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که به آن احترام می‌گذاریم. علت عدول از برجام این است که آمریکا یک جانبه از آن خارج شد و مشکلات زیادی برای مردم در چند سال اخیر به وجود آورد که البته خیلی از این مشکلات ناشی از سوء مدیریت بود. نظام دو شرط برای برگشت برجام تعیین کرده؛ شرط اول برگشت آمریکا به برجام و رعایت آن توسط سایر کشورهاست و شرط دوم است است که ما باید این اقدامات را راستی آزمایی کنیم و در صورت تعهد طرف مقابل ما هم به برجام متعهد خواهیم ماند. منتظر نتایج مذاکرات وین هستیم که باید در چارچوپ منویات رهبری مذاکرات صورت بگیرد.

محمد با تاکید بر  اینکه به‌دنبال ایجاد توازن در برقراری رابطه با غرب  شرق هستم، خاطرنشان کرد: به جای گذاشتن تمام تخم مرغ ها در سبد دولت های سلطه گر، نگاه دو جانبه به غرب و شرق خواهیم داشت تا بتوانیم در مقابل هر مذاکره ای با دست پر و نه خزانه خالی پای مذاکره بنشینیم.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اعضای کابینه خود با بیان اینکه «ورود من مبتنی بر احساس نیازی است که در بیانیه گام دوم انقلاب رهبری مطرح کردند و خواستار ایجاد تغییر و تحول در نسل مدیریتی جمهوری اسلامی ایران شدند» اظهار کرد: من نسل دومی محسوب می شوم و منتظر مصادیق هم ماندیم ولی این مصادیق اعلام نشد و به همین خاطر درصدد ظرفیت سازی برآمدیم. سعی می کنم گره ها را یک به یک با کمک مردم و جوان ها باز کنیم. وابسته به هیج جریانی نیستم و تاکنون با هیچ کسی ننشسته‌ام و قول و قراری هم نگذاشته‌ام. دولت من سهامی نیست بلکه دولت شایسته سالاری خواهد بود.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت من دولتی قطبی هم نخواهم بود چراکه بحق دو جریان چپ و راست برای کشور مضر است و افرادی که تابلو دار این احزاب باشند را روی کار نمی آوریم بلکه افراد پاک دست و دارای علم و دانش روز را روی کار خواهیم آورد. قطعا قبل از انتخابات بخشی از کابینه را معرفی خواهم کرد.تاکنون حداقل ۱۵۰ تیم و گعده مشورتی به ما پیوسته‌اند و مسائل و مشکلات را به ریز بررسی کرده ایم و برنامه و راهکار برای حل آنها داریم.

محمد در پاسخ به پرسشی درباره دیدار اخیر خود با محسن رضایی و رستم قاسمی که هر دو برای انتخابات پیش رو اعلام کاندیداتوری کرده‌اند، با بیان اینکه « مردم باید قدردان کسانی باشند که امروز اعلام کاندیداتوری کرده اند» اظهار کرد: من همین حس را به نامزدها دارم و به همین دلیل نیز هیچکدام را رقیب خود نمی‌دانم، اینکه احساس کنیم عده‌ای می‌خواهند بیایند و بر سر ریاست به جان هم بیفتند من حداقل این فکر را ندارم؛ جلسه با رضایی و قاسمی نیز به همین دلیل برگزار شد. من علاقه مند هستم که باسایر کاندیداها در شرایطی دوستانه و صمیمانه رقابت کنم و بحث را به جلو ببریم.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اقبال مردم به کاندیداهای نظامی انتخابات پیش رو گفت: هر کدام از کاندیداها در یک زمینه ای فعالیت می‌کنند و تخصص دارند؛ باید دید کارنامه‌های آن فرد چیست؛ اینکه آن فرد کجا بوده از فرعیات محسوب می شود. فردی وجود دارد که از ابتدای انقلاب تاکنون در یک وزارت خانه بوده و عملکرد خوبی هم نداشته؛ به همین دلیل باید دید فرد مسئولیتی که داشته خوب عملکرد کرده یا خیر.

فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیا (ص) سپاه با بیان اینکه «به جای اینکه بگوییم چه کسی کجا کار کرده، کارنامه‌ها را ببینیم» ادامه داد: من در دورانی که شدیدترین تحریم های خارجی وجود داشت در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بودم؛ در آن دوران که به نوعی نیز در تحریم داخلی بودیم تمام پروژه ها درحال فعالیت بود و از دولت هم کمکی نخواستیم زیرا دولت هم وضعیت خوبی نداشت. در آن دوره ما با شتاب بیشتری کار کردیم.

محمد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره  برنامه‌های خود در حوزه مسکن و منابع اجرای این برنامه‌ها گفت: حدود ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار مسکن تا سال ۱۴۰۴ نیاز داریم؛  از طرفی نیز حدود ۳ میلیون واحد خالی داریم که علت آن نیز سرمایه گذاری مردم در حوزه مسکن است؛ ما برنامه های داریم تا مسکن را از کالای سرمایه‌ای خارج کنیم؛ در این زمینه برآورد ما این است که ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار از این واحدها را به بازار بیاوریم؛ الباقی نیاز کشور از محل تسهیلات کم بهره بانکی و مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی تامین خواهد شد. با کمک شهرداری‌ها می‌توانیم زمین، زیرساخت‌ها و پروانه و انشعابات رایگان را تامین کنیم تا بخش خصوصی را ترغیب کنیم تا ساخت و ساز را با منابع خود در زمین‌های اعطایی انجام دهند.

وی برنامه خود در حوزه مسکن را مسکن مهری بدون ایرادات، کیفی و زیرساختی و حمل و نقلی عنوان و خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح ۴۸۰ هزار هکتار زمین نیاز داریم که شناسایی شده است؛ با اجرای این طرح اتفاقات خوبی در زمینه ایجاد شغل و فرزندآوری نیز رخ خواهد داد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه های خود برای اشتغال مرزی و مشکلات کوله گفت: ما بر اساس بوم استان ها برنامه‌هایی تهیه کردیم و معتقدیم اینکه در تهران و در اتاقی دربسته بنشینیم و برای سایر استان ها برنامه بریزیم اشتباه است؛ بنابراین در صورت عهده‌دار شدن ریاست جمهوری با اولویت استان های مرزنشین برنامه های خود را اجرایی خواهم کرد.

محمد در پاسخ به پرسشی درباره احتمال ائتلاف با سایر جریانات سیاسی یا کاندیداهای دیگر با تاکید بر اینکه تا الان با هیچکس صحبت ائتلافی نکرده ام، اظهار کرد: از شورای وحدت سپاسگزارم و از آیت الله موحدی هم سپاسگذارم و از این موضوع هم استقبال کردم اما درباره مدل انتخاب افراد معتقدم که ابتدا باید مردم افراد را بپسندند نه جریان های سیاسی را؛  با این نگاه معتقدم که ابتدا باید برنامه افراد معرفی شود، البته من به دنبال انشقاق در میان جریان های سیاسی نیستم و معتقدم دولت بعد باید انقلابی باشد نه اصولگرا یا اصلاح طلب، بلکه صرفا انقلابی و فردی باشد که مردم به او اقبال داشته باشند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه مهم ترین رقیب خود در انتخابات را چه کسی می دانید؟ گفت: باید ثبت نام ها انجام شود و بعد از آن اعلام می کنیم فعلا فضا مبهم است و نمی‌توانیم به این سوال پاسخ خواهیم داد.

این داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات اظهار کرد: میزان مشارکت مردم به این برمی‌گردد که شرایط عادلانه ای در انتخابات رقم بخورد و افرادی وارد انتخابات شوند که مورد نظر مردم است در این صورت مردم مشارکت خوبی خواهند داشت. پیش بینی ما این است که مشارکت مردم بالای ۵۰ درصد است، اما برخی آمار ۲۰ تا ۳۰ درصد می دهند، که به نظر من اینطور نیست. راه افزایش مشارکت مردم در انتخابات حضور افراد نخبه و افراد با افکار متنوع در انتخابات است.

محمد در پاسخ به این پرسش که از نظر فکری به چه کسی نزدیک و از چه کسی دور هستید؟ گفت: من به خودم نزدیک هستم و از نظام سلطه دور هستم؛ البته منظورم از لحاظ شخصیتی بود وگرنه به مردم نزدیک هستم و همواره در همه مسندها تلاش کردم که با مردم ارتباط نزدیک بگیرم و مشکلات را از زبان خودشان بشنوم.

وی در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد به نفع آیت الله رئیسی کنار بروید؟ خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین صحبت ها که تا همین دیشب آقای سروری گفتند، آیت الله رئیسی تا کنون تصمیمی برای ورود به این عرصه نداشتند و منتظر اذن رهبری هستند؛ اگر شرایط جدیدی رقم بخورد به شما می گویم ولی فعلا در حال ادامه کار خودمان هستیم.

تکمیل می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.