تحولات منطقه

روزنامه همشهری گزارشی با عنوان «روز جهانی همبرگر و علت نام‌گذاری آن» را درحالی چاپ کرده است که براساس این گزارش، روز جهانی همبرگر یک تعطیلی غیررسمی است که در تاریخ ۲۸ ماه می برگزار می‌شود و در این روز، وجود خوراکی خوشمزه‌ای مثل همبرگر را جشن می‌گیرند.

از علت نامگذاری روز جهانی همبرگر تا فروش همبرگر ۴۰ ریالی در تهران
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، در این مطلب با تاریخ روز جهانی همبرگر و علت نام‌گذاری آن آشنا خواهید شد

همبرگر

به گزارش همشهری‌آنلاین، همبرگر یکی از محبوب‌ترین ساندویچ‌ها و غذاهای فست‌فودی در جهان است که به نام‌های بیف برگر یا تنها برگر هم شهرت دارد و از یک تکه گوشت چرخ‌کرده که درون یک نان گرد قرار گرفته تشکیل می‌شود.

روز برگر توسط شخصی به نام آقای هاید تاسیس شد. گفته می‌شود برگرها در هامبورگ آلمان کشف شده‌اند و همبرگر نام خود را از شهر هامبورگ (آلمان) وامدار است، اما این غذا مشهور و جهانی است. در ابتدا آن را به عنوان یک استیک هامبورگی می‌شناختند که در یک ظرف سرو می‌شده است و با تغییرات متعدد، یک روز راه خود را بر روی یک نان پیدا کرد و سپس دوستانی همچون پنیر،گوجه و… را در کنار خود دید.

امروزه طرفداران واقعی این نوع ساندویچ خوشمزه این روز را جشن می‌گیرند البته اگر گیاهخوار هستید، نگران نباشید باز هم می‌توانید این روز را جشن بگیرید زیرا انواع همبرگرهای گیاهی هم موجود هستند. روز برگر فرصتی برای شماست که لذت خوردن یک برگر رویایی را در کنار خانواده و دوستانتان تجربه کنید. در این مطلب با تاریخ روز جهانی همبرگر و علت نامگذاری آن آشنا خواهید شد.

روز جهانی همبرگر و علت نام‌گذاری آن

روز جهانی همبرگر یک تعطیلی غیررسمی است که در تاریخ ۲۸ ماه می برگزار می‌شود. در این روز، وجود خوراکی خوشمزه‌ای مثل همبرگر را جشن می‌گیرند. روز جهانی همبرگر در سال ۱۸۸۰ نام‌گذاری شد و نام‌گذاری آن به دلیل استقبال زیاد از استیک همبرگر در نیویورک بود که از سال ۱۸۳۰ نظرها را به خود جلب کرده بود. با گذشت زمان نام همبرگر به برگر تبدیل شد، این تغییر نام در سال ۱۹۳۰ افتاد و از آن زمان به بعد نام همبرگر در کشورهای آمریکایی شهرت بسیار زیادی پیدا کرد و در سال ۲۰۱۲ تخمین زده شد که در بسیاری از کشور های بزرگ، در سال تقریباً ۵۰ میلیارد برگر مصرف می‌شود.

حقایقی خواندنی درمورد تاریخچه همبرگر

در مورد تاریخچه ساندویچ همبرگر و منشأ به وجود آمدن روایات زیادی وجود دارد که البته هیچ کدام قطعی و دقیق نیستند. قدمت مصرف گوشت چرخ کرده به سوارکاران مغول برمی‌گردد، سپس این غذا در قرن ۱۳ به روسیه راه یافت و به استیک تارتار مشهور شد.

این روش مصرف گوشت چرخ کرده خام به شهر هامبورگ آلمان راه پیدا کرد و آلمانی‌ها با ایجاد تغییراتی در این غذا آن را به غذایی محبوب در آلمان تبدیل کردند.

اولین سند و نوشته در مورد ساندویچ همبرگر به کتاب آشپزی «هنر آشپزی جامع و کامل» نوشته حنا گلاس برمی‌گردد که در سال ۱۷۶۳ منتشر شده است. در این کتاب از سوسیس همبرگر دودی تهیه شده از گوشت گاو چرخ‌کرده و مزه‌دار شده با فلفل، نمک، میخک، جوز هندی، سیر و … صحبت شده است.

در سال ۱۸۰۲ دیکشنری انگلیسی آکسفورد اصطلاح استیک هامبورگ یا همبرگ را که از تکه‌ای کوشت چرخ‌کرده نمکی و دودی شده همراه با پیاز و دو تکه نان تهیه می‌شد، اضافه کرد.

درباره همبرگر

در قرن ۱۸ استیک هامبورگ به غذایی برای دریانوردان و مسافرانی که مدت های طولانی در کشتی و سفر بودند، تبدیل شد و راه خود را به سرتاسر دریای آتلانتیک و سپس نیویورک باز کرد. بر اساس کتابخانه کنگره، برای اولین بار در سال ۱۸۹۵ لوئیس لانچ در نیو هِون کنتیکت استیک همبرگر را لای دو تکه نان قرار داده است.

به طور رسمی در سال ۱۹۰۴ ساندویچ همبرگر در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس ارائه شد و سرآشپز مشهور در سال ۱۹۱۶ والتر اندرسون، کانزاسی نان ویژه ساندویچ همبرگر را تولید کرد و ۵ سال بعد رستوران وایت کاسل افتتاح شد و در دنیا اولین رستوران زنجیره‌ای ویژه برگر و ساندویچ همبرگر ایجاد شد.

امروزه انواع زیادی از ساندویچ همبرگر به وجود آمده و رستوران‌های زنجیره‌ای متعددی مثل مک دونالد به ارائه تخصصی همبرگر مشغول هستند. هنوز بر سر این که اولین بار چه کسی همبرگر را اختراع کرد، اختلاف نظر وجود دارد. به هر حال مهم نیست که چه کسی این کار را انجام داد و مهم این است که مخترع همبرگر لطف کرده و این غذای خوشمزه را برای ما خلق کرده است.

اولین همبرگرفروشی در ایران، تهران

در تهران طی دو دهه سی تا پنجاه تعداد ساندویچ‌فروشی‌ها از ۱۰ هزار گذشت و اوایل دهه چهل همبرگر وارد بازار غذای ایران شد. «تاپس همبرگر» در بلوار ناهید، خیابان جردن (آفریقا) اولین همبرگرها را با بهای سه تومان عرضه می‌کرد که با یک بطری پنج ریالی نوشابه و یک پاکت سیب‌زمینی به بهای پنج ریال، قیمت کل غذا از ۴۰ ریال بیشتر نبود، وقتی این همبرگرفروشی بهای غذای خود را گران کرد و بابت یک همبرگر ۴۰ ریال گرفت، غوغایی در تهران برپا شد. شهرداری دخالت کرد و دستور بازگشت به بهای سابق را داد که صاحب همبرگرفروشی زیر بار نرفت و به جای همبرگر پیتزا عرضه کرد که گران‌تر بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
    0 0
    خوشمزس