مدیر عامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و کشاورزی در توضیح دلایل ایجاد دهکده طبیعت گفت: جامعه عشایری خاستگاه تمدن بشری است که با فرهنگ و شیوه زندگی مخصوص خود مردمانی صبور، تلاشگر، معتقد و غیور را تربیت کردهاند. همین جایگاه ویژه سبب شده شهرداری مشهد به منظور آشنایی و شناخت بهتر شهروندان از سبک و راه و رسم زندگی و فرهنگ این قشر از مردم کشور عزیزمان اقدام به نمایش گوشه ای از شیوه زندگی عشایری در پروژه دهکده طبیعت با مساحت ۴۰۰۰ متر مربع نماید.
مسعود رضوی اعلام کرد: طبق مطالعات گسترده شرکت مهندسی کاووش معماری به منظور آشنایی بهتر با شرایط محیطی و فضا آرایی با الهام از فرهنگ عشایری، سازمان سازماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی با همکاری پیمانکاران مجرب اقدام به طراحی، ساخت و نصب سیاه چادرهایی بر گرفته از چادرهای اصیل قدیمی عشایر خراسانی در فضایی بالغ بر ۲۰۰ متر مربع نموده است.
جنس پارچه این چادرها از الیاف طبیعی موی بز و الیاف مصنوعی بوده که با تکنولوژی نانو پس از تولید ضد آب گردیده تا در اقلیم ها و آب و هوای گوناگون قابلیت استفاده داشته باشند.
همچنین در گذشته هنرهای دستی مردم عشایر بیشتر از امروزه در زندگی ها پیدا می شد و بیشترین محصولات و سوغاتی که در زندگی عشایری وجود داشت شامل گلیم، خورجین، جوراب پشمی و دستکش بود. لذا به منظور ترویج بیشتر این محصولات و فرهنگ اصیل عشایری و آشنایی بیشتر همشهریان اقدام به جانمایی و عرضه محصولات و صنایع دستی در محیطی آرام و طبیعی در دهکده طبیعت نموده ایم.
وی بیان کرد : از دیگر ویژگی های این طرح برای شناخت بهتر شهروندان و خانواده آنها در فضایی الهام گرفته از این فرهنگ اصیل و عاری از هیاهوی شهری امکان سواری و نوازش حیوانات اهلی شامل اسب، بز و گوسفند، اردک، مرغ و خروس در فضای عشایری دهکده طبیعت می باشد.
انتهای خبر/
نظر شما