تحولات منطقه

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی از مشارکت آستان قدس با وزارت دفاع برای تولید واکسن «فخرا» خبر داد و گفت: در شرایط کنونی نیز که مهمترین مطالبه و نیاز مردم عزیز کشورمان، تامین واکسن کرونا است، آستان قدس رضوی پای کار آمده تا با پشتیبانی از تولید داخلی واکسن، در کنار مردم باشد و برای رفع دغدغه آنها تلاش کند..

مشارکت آستان قدس با وزارت دفاع برای تولید واکسن «فخرا»
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مالک رحمتی ظهر امروز در نشست خبری اعلام برنامه های دهه کرامت که در موسسه فرهنگی قدس برگزار شد، با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی از ابتدای شروع کرونا در کشور تا کنون، تنها مجموعه ای بوده که فراتر از پروتکل های بهداشتی برنامه داشته، اظهار کرد: این آستان اقدامات گسترده ای برای رفاه حال زائران انجام داده که مورد تایید وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا قرار گرفته است.

وی با اشاره به این مطلب که طی یک سال گذشته اقداماتی همچون تولید ماسک و مواد ضدعفونی در دستور کار شرکت های زیرمجموعه آستان قدس قرار گرفت، اضافه کرد: در شرایط کنونی نیز که مهمترین مطالبه و نیاز مردم عزیز کشورمان، تامین واکسن کرونا است، آستان قدس رضوی پای کار آمده تا با پشتیبانی از تولید داخلی واکسن، در کنار مردم باشد و برای رفع دغدغه آنها تلاش کند.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه همزمان با دهه کرامت، فاز سوم بالینی و تولید صنعتی واکسن فخرا با مشارکت وزارت دفاع و شرکت داروسازی ثامن با نظارت وزارت بهداشت آغاز خواهد شد، ادامه داد: امیدواریم در کنار واکسن کوو برکت که اولین واکسن داخلی و پیشتاز در کشور است، بتوانیم در تولید انبوه واکسن فخرا به عنوان یکی دیگر از واکسن های داخلی اقدام موثری داشته باشیم و آرامش و آسایش را برای مردم عزیز کشورمان به ارمغان آوریم.

رحمتی اولویت اساسی در آستان قدس رضوی، برنامه محوری، استفاده از نگاه علمی، کارشناسی و خرد جمعی دانست و متذکر شد: بر همین اساس با تدبیر تولیت معزز، تدوین سند سیاست های کلان در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به این مطلب که در روند تدوین این سند، همه اسناد بالادستی از جمله سیاست های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و همه اسناد و تجارب دوره های گذشته در آستان قدس رضوی مد نظر قرار گرفت، افزود: در نهایت به شکل گیری سندی فاخر منجر شد که علاوه بر ابلاغ به همه کارکنان مجموعه، در دسترس عموم مردم نیز قرار گرفته و می تواند معیار و ملاک ارزیابی ها باشد.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر این مطلب که طبق این سیاست ها، محور همه فعالیت ها ما در آستان قدس رضوی، حرم مطهر رضوی و خدمت به زائران حضرت رضا(ع) است، اضافه کرد: بر همین اساس در ساختار جدید، مدیریت عالی حرم پیش بینی و  سیاست های مربوط به این حوزه نیز تدوین و ابلاع شده است.

رحمتی گفت: بنیاد بهره وری موقوفات یکی از مجموعه های ایجاد شده بر اساس ساختار جدید است، همچنین، در کنار ایجاد مدیریت عالی حرم مطهر، با این اعتقاد که هر چه در آستان قدس رضوی وجود دارد از مردم و بر پایه وقف و نذر آن ها است، بنیاد بهره وری موقوفات شکل گرفته تا بتوانیم بهترین بهره وری را از موقوفات حضرت رضا(ع) داشته باشیم و بهره آن را برای توسعه خدمت رسانی به زائران و مجاوران مورد استفاده قرار دهیم.

وی یادآور شد این رویکرد علاوه بر افزایش رضایتمندی مردم، منجر به ترویج سنت حسنه وقف و بیشتر شدن موقوفات نیز خواهد شد.

قائم مقام تولیت آستان قدس با اشاره به اینکه بنیاد کرامت را دیگر مجموعه ایجاد شده طبق ساختار جدید است، تصریح کرد: وظیفه ذاتی آستان قدس رضوی، کمک به محرومیت زدایی در کشور است که ذیل وظایف بنیاد کرامت رضوی تعریف شده و به اقدامات گسترده ای در اقصی نقاط کشور و حمایت از محرومان و آسیب دیدگان بلایای طبیعی منجر شده است.

رحمتی با بیان اینکه امروز نیازمند گفتمان و تمدن نوین ایرانی اسلامی هستیم و آستان قدس رضوی نیز باید حتما در این کار مهم ایفای نقش کند، افزود: بر همین اساس طبق تاکید تولیت معزز آستان قدس، سازمان علمی و فرهنگی تشکیل شده تا با در اختیار داشتن امکانات و ظرفیت های ۱۲ مجموعه از جمله دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه امام رضا(ع)، بنیاد پژوهش های اسلامی، موسسات فرهنگی و مراکز چاپ و نشر، به توسعه این گفتمان کمک کند.

وی با تاکید ب اینکه فرهنگ رضوی، معارف الهی و قرآنی نیاز امروز بشریت است، اضافه کرد: می توان با معرفی اقدامات و فعالیت های آستان قدس به عنوان یک الگو و موفق، در این عرصه نقش آفرینی کرد.

قائم مقام تولیت آستان قدس با اشاره به اینکه مشارکت دادن مردم در کارها نکته کلیدی در فعالیت ها و اقدامات است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس معتقدیم تمام فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی، خدمت رسانی و علمی آستان قدس فقط با حضور و مشارکت مردم معنا خواهد داشت و به نتیجه می رسد.

رحمتی با بیان اینکه مصداق این رویکرد، تهیه ۸۸۸ هزار بسته معیشتی در راستای اجرای مطالبه رهبر معظم انقلاب و طرح مواسات است، گفت: این تعداد بسته معشیتی به راهبری آستان قدس و مشارکت مردم به ثمر نشسته و در دهه کرامت به طور کامل اجرا می شود.

وی با تاکید بر این مطلب که آنچه در دوره جدید فعالیت های آستان قدس بیش از گذشته مورد توجه است، این است که تولیت معزز آستان قدس نسبت به ضرورت کارآمدی و اثربخشی فعالیت ها دغدغه دارند، متذکر شد: یکی از مهم ترین این دغدغه ها این است که باید علاوه بر ارتقای خدمت رسانی، کیفیت آن را نیز افزایش دهیم، همچنین طبق سند سیاست های کلان آستان قدس، ما نمی توانیم نسبت به مجاوران غافل باشیم.

قائم مقام تولیت آستان قدس حاشیه شهر مشهد را یکی از مهمترین دغدغه های موجود دانست و یادآور شد: رهبر معظم انقلاب و تولیت آستان قدس درباره ضرورت ساماندهی حاشیه شهر مشهد تاکیداتی داشته اند که خوشبختانه این مطالبه منجر به شکل گیری ستاد حاشیه شهر با مسئولیت نماینده محترم ولی فقیه در استان و هم افزایی همه دستگاه های اجرایی شده است.

رحمتی با اشاره به اینکه نیاز اساسی برای ساماندهی حاشیه شهر، تامین زمین مناسب برای ارائه خدمات و امکانات به مردم بود، افزود: آستان قدس رضوی در این حوزه کار بزرگی انجام داد و زمین مورد نیاز ستاد ساماندهی را تامین کرد. وی بیان کرد:اهدای زمین برای احداث ۶ هزار واحد مسکونی محرومان در شهرک های شهید رجایی و شهید باهنر را از جمله اقدامات انجام شده توسط آستان قدس برای ساماندهی حاشیه شهر است.

قائم مقام تولیت آستان قدس گفت: انتظار ما این است که هم افزایی ایجاد شده در شهر و استان برای تحقق این مهم، فصلی و گذرا نباشد، بلکه به طور مستمر دنبال شود تا در آینده نزدیک دیگر چیزی به نام حاشیه شهر مشهد نداشته باشیم.

رحمتی با اشاره به تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته برای اصلاح طرح تفصیلی بافت پیرامونی حرم مطهر، اضافه کرد: یکی از اقدامات مهم تولیت معزز آستان قدس رضوی، پیگیری جدی برای اصلاح این طرح بود، چرا که طی دو دهه گذشته مشکلات و گلایه های متعددی برای مردم ایجاد کرده بود.

وی با بیان اینکه مطالبه آستان قدس این بود که طرح تفصیلی باید با نگاه زندگی همزمان زائر و مجاور اصلاح شود، تصریح کرد: خوشبختانه این مطالبه تا حد زیادی محقق و منجر به انجام اصلاحاتی در آن شده است و باید دستگاه های اجرایی مسئول گزارش آن را به مردم ارائه کنند.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر این مطلب که امروز عصر رسانه و ارتباطات است و ما نیز در آستان قدس رضوی نمی توانیم نسبت به این حوزه بی تفاوت باشیم، بیان کرد: بر همین اساس در ساختار جدید مرکزی به نام مرکز ارتباطات و رسانه شکل گرفته و تلاش خواهیم کرد به همت یک تیم جوان و خلاق، برنامه های نوآورانه ای برای همه علاقه مندان به حضرت رضا(ع) در اقصی نقاط جهان داشته باشیم.

رحمتی افزود: افتتاح خبرگزاری آستان نیوز و راه اندازی ماهواره جهانی امام رضا(ع) به زبان اردو و انگلیسی، پخش ۲۳ ساعت برنامه از رسانه ملی و اجرای بیش از ۲۲۰ ویژه برنامه در آستان قدس رضوی با پوشش رسانه‌ای از جمله برنامه های آستان قدس با این رویکرد در دهه کرامت است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.