به گزارش قدس مهدی قلیان اظهار داشت: در حال حاضر هزار و ۸۵۳ بیمار مبتلا به کرونا در خراسان رضوی بستری هستند که هزار و ۴۳۸ نفر آنان در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.
وی خاطرنشان کرد: تعداد بیماران کرونایی در بیمارستانهای خراسان رضوی همچنان در حال افزایش است و روز گذشته ۴۲۶ بیمار جدید در بیمارستانهای استان بستری شدند که ۳۴۴ نفر آنها مربوط به مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود که علاوه بر این کلانشهر ۱۵ شهرستان دیگر را زیرپوشش دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ۳۸۸ بیمار بدحال کرونایی هم در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای خراسان رضوی تحت درمان هستند.
قلیان با بیان اینکه اول مردادماه تعداد بیماران بستری شده در خراسان رضوی ۳۲۷ نفر در روز بود که طی یک هفته ۱۰۰ نفر به این تعداد افزوده شده است اظهار کرد: در بخش سرپایی نیز تعداد بیماران دارای علائم مشکوک در حال افزایش است و کمبودهایی در کیتهای تشخیصی وجود دارد اما طی روزهای آتی محموله جدید خواهد رسید.
وی درباره واکسیناسیون کرونا نیز افزود: هم اکنون ۱۴ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال استان با احتساب کادر درمان و گروههای هدف واکسینه شدهاند که یک پنجم این تعداد دوز دوم را هم دریافت کردهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه واکسیناسیون کرونا در استان طی هفتههای اخیر شتاب گرفته و به سرعت در حال اجراست گفت: تاکنون ۸۷۰ هزار دوز واکسن کرونا به گروههای هدف در این استان تزریق شده است.
وضعیت خطرناک خراسان رضوی
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهار کرد: هر واکسنی را که نظام سلامت کشور وارد کرده مورد تأیید است و نباید نسبت به تزریق آن کوتاهی کرد.
زهرا نهبندانی خاطرنشان کرد: نظام سلامت و دانشگاه علوم پزشکی آمادگی دارد واکسیناسیون کرونا را در هر شرایطی در مراکز خودرویی، پایگاههای مساجد و سایر مراکز مورد نیاز در در حد توان خود انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه واکسن از هر نوعی که باشد از بستری و مرگ جلوگیری میکند اظهار کرد: مرگ و میر بالای ۸۰ سال در تیرماه ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سالهای گذشته و شرایط تکمیل واکسیناسیون ۵۰ درصد گروه سنی بالای ۸۰ سال (دو نوبت) ۵۰ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: مردم هیچ نگرانی از بابت واکسن نباید داشته باشند، به گونهای که در تعطیلات گذشته مراکز تزریق واکسن ما خالی بودند و در گروه بالای ۷۰ سال هیچ مراجعهکنندهای نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه ما هنوز به اوج کرونا در این دوره نرسیدهایم و تصور میکنیم تا مهرماه ادامه داشته باشد به وضعیت فوق قرمز در استان اشاره و تأکید کرد: رعایت دستورالعملها بسیار کم شده؛ بسیاری از مشاغل که نباید فعالیت داشته باشند فعال هستند و این در حالی است که در زمینه تعطیلی این مشاغل نه ما و نه ستاد مقابله با کرونا تصمیمگیرنده نیستیم.
سیر پیش رونده سویه دلتا
دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر هزار و ۸۱۵ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند.
علی اصغر انجیدنی با اشاره به اینکه روند درمان بیماران کرونایی براساس میزان وخامت حال آنها دسته بندی میشود، خاطرنشان کرد: مردم عزیز برای انتقال بیماران کرونایی بدحال باید با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند، اگر بیمار بد حال نیست به مراکز سرپایی ۱۶ ساعته یا درمانگاههای عمومی و تخصصی سطح شهر مراجعه کرده و در صورت نیاز، آنها بیمار را به بیمارستانها ارجاع می دهند.
وی اضافه کرد: هم اکنون روزانه حدود ۵۰۰ بیمار جدید کرونایی در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری میشوند.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس گفت: در حال حاضر به طور کلی هزار و ۸۱۵ نفر بر اثر کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند که هزار و ۴۲۵ نفر از آنان مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند که این دانشگاه علاوه بر کلانشهر مشهد مقدس ۱۵ شهرستان دیگر را نیز زیر پوشش خود دارد.
انجیدنی با اشاره به اینکه تعداد بیماران بدحال کرونایی بستری در بخش های مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان خراسان رضوی را ۳۸۵ نفراست، اظهار کرد: با کمال تاسف سیر پیشرونده تعداد مبتلایان به کرونا در موج پنجم از نوع سویه دلتا همچنان در حال افزایش است و در روزهای آینده اگر چارهاندیشی صورت نگیرد کادر درمان در خدماترسانی به بیماران دچار چالش خواهد شد.
وی ابراز کرد: در شرایط کنونی رعایت پروتکل های بهداشتی و در خانه ماندن مگر در مواقع ضروری به همه مردم توصیه می شود بنابراین ساده انگاری و عادی انگاری در برابر سویه دلتا می تواند بهای سنگینی برایمان داشته باشد.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما