تحولات لبنان و فلسطین

همزمان با فرا رسیدن ماه محرم ‌الحرام و نام‌گذاری هفته نخست این ماه با عنوان بزرگداشت امر به معروف و نهی از منکر، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی آثار خود را با محوریت این دو فریضه الهی معرفی می‌کند.

 آثار بنیاد پژوهش‌های اسلامی با محوریت «امر به معروف و نهی از منکر»

به گزارش قدس آنلاین،  کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی» یکی از آثار این مرکز علمی- پژوهشی است که به موضوع بررسی اهمیت دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه‌ اسلامی و ارتباط آن با حقوق شهروندی و تشریح جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در نظام عقیدتی اسلام می‌پردازد.
این اثر در سه فصل نگارش یافته است که فصل نخست آن به مبانی عقلی امر به معروف و نهی از منکر اختصاص دارد و در آن به اهداف دین در فریضه دانستن امر به معروف و نهی از منکر و وجوب عقلی این فریضه اشاره شده است.
فصل دوم، جایگاه حقوق شهروندی در این فریضه را تشریح می‌کند؛ در این فصل ابزارهای توزین حقوق، نظارت اجتماعی و قوانین حاکم بر حقوق شهروندی بررسی شده است و فصل سوم بحثی درباره آسیب‌شناسی عدم اجرای اصل هشتم قانون اساسی از دیدگاه حقوق اسلامی جمهوری اسلامی است.
چکیده مقالات نخستین همایش سراسری علمی- پژوهشی «بررسی جلوه‌های عملی و نظری فریضه امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی» نیز که به همت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر برگزار شده است، در جلد نخست اثر حاضر گردآوری شده است.
کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی»، در قطع رقعی و شمارگان ۱۵۰۰ نسخه تهیه و تنظیم شده است و سیدعبدالحسین دستغیب و سید محمد هاشم دستغیب، کار نویسندگی و تصحیح این اثر را بر عهده داشته‌اند.
«امر به معروف و نهی از منکر» با نگاهی به آیات قرآن کریم    
کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی» نیز عنوان دیگر اثری است که از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است. نویسنده در این کتاب به آیاتی استدلال کرده که هیچ نویسنده‌ای به آن‌ها اشاره نکرده است.
این کتاب در ۵ بخش تدوین شده است که علاوه بر طرح مباحث مقدماتی، دیدگاه‌های کلامی مختلف درباره امر به معروف و نهی از منکر با نقد هر یک درج شده است. افزون بر آن برخی از اشکالات وارد بر این فریضه، به‌ویژه در شرایط نوین جهانی که مقولاتی چون دموکراسی، آزادی، حقوق بشر و جامعه مدنی رسمیت عام یافته، بررسی و تبیین شده است. در پایان کتاب، به اجمال راهکارهای اجرایی امر به معروف و نهی از منکر بیان شده است.
این کتاب در دو فصل آخر خود، به مسئله سابقه و این وظیفه در قبل از اسلام پرداخته و مقایسه‌ای با فرهنگ‌های غیر اسلامی از جمله غرب امروز به عمل آورده است.
کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی» نوشته مایکل کوک به ترجمه احمد نمایی در دو جلد از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی چاپ و منتشر شده و در اختیار علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است.

منبع: آستان نیوز

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.